האם ניתן לצבוע מיטה (MDF)?

vally

New member
האם ניתן לצבוע מיטה (MDF)?

שלום לכולם, יש לי שאלה למבינים בעיניין. יש לי מיטה זוגית MDF שאני רוצה לצבוע אותה. האם צבע יתפס או שצריך לשפשף קודם את המשטחים? איזה צבע מתאים לכך? אשמח לקבל טיפים והמלצות ושיהיה שנה טובה!

uvls

New member
MDF

לא אמורה להיות שום בעייה לצבוע ישירות על MDF. הוא חומר נוח מאוד לעבודה ומקבל בערך כל צבע שהוא. כמובן שהצבע יתפוס טוב יותר אם השטח יהיה מעט מחוספס, ואם אתה לא בטוח נסה קודם בפינה נסתרת. אתה מעוניין לצבוע בצבע על בסיס מים או שמן? צבע על בסיס מים כדאי לכסות בלכה, גם היא על בסיס מים, על מנת להעמיק את הגוון, לתת לו קצת ברק (גם אם הלכה מט) ולשמור עליו. צבע על בסיס סינטטי - לך על טרפנטין ולא טינר (אלא אם בא לך להתמסטל בלילה), שלוש שכבות ללא צורך בלכה ויש לך מיטה לתפארת. הגימור על MDF, בגלל שהוא כל כך חלק, יוצא תענוג. תהנה/י

uvls

New member
פריימר

שכבת צבע יסוד היא הפתרון המתבקש לצביעת שטח שהוא חלק מדי לצבע רגיל, כמו למשל פורמיקה, קרמיקה וכו'. MDF אינו חלק לחלוטין, למרות שבעין בלתי מזויינת הוא נראה כך. יש לו טקסטורה עדינה שמספיקה בשביל לתפוס את הצבע, כך שאין צורך במקשר. אל תשכחי שמדובר במוצר תעשיית המיועד במקרים רבים לצביעה, והוא מותאם היטב לייעודו זה. כמובן שיתכנו פשלות למיניהן, בעיקר בשל השוני בין הצבעים השונים, ולכן מומלץ לנסות את הצבע קודם כל בפינה נסתרת.

vally

New member
תודה רבה!! גילית/ה לי עולם שלם עכשי

האמת שאני (בחורה
עוד לא חשבתי על הסוג של צביעה. ובודאי שלא ידעתי שקיימים צבעים על בסיס מים/שמן.סינטטי וכ"ו. המטרה שלי היא לעשות שינוי לכן אני הייתי רוצה להסתדר (בתנאי שזה יהיה יפה) בצבע אחד בלי סיבוכים של לכה. הפתרון של טרפנטין נשמע לי ממש בשבילי: קל ונותן אותה תוצאה, אם הבנתי נכון. עוד שאלונת: האם טרפנטין הוא רעיל? כמה זמן לאחר הצביעה עדיף שלא להיות באותו חדר? אני בהריון, אז חשוב לי שזה יהיה בטוח. ושוב תודה על תשובה מפורטת!

למעלה