דעתי
א) מי אני? כולם יודעים, לא? אני מתנדב מד"א וזה כל מה שצריך להיות רלוונטי. כל היתר לא חשוב לעניין. ב) דעתי האישית איננה רלונטית לעצם הויכוח, אבל היא בהחלט קיצונית. "ארוע השכרות הספציפי אינו בהכרח תולדה של בחירה."?? מכאן הדרך קצרה להבין אנסים, רוצחים, מסוממים ואחרים- כי לא בחירתם האישית היא שהובילה אותם להגיע לאן שהגיעו. הנושא אגב מוכר בחוק הישראלי והבינלאומי ונקרא אשם תורם. שיכור שהולך באמצע הכביש (לדוגמא בת כיתתי ז"ל אשר החליטה ללכת בשכרותה באמצע כביש מושבים בינעירוני חשוך לחלוטין...)- יש לו אשם תורם, לעיתים אשם עיקרי, במותו שלו. ג) עכשיו נחזור להיות אנשי צוות רפואה דחופה. יש לי בעיה עקרונית, מבלי להכיר את פרטי המקרה המדובר, באנשי צוות רפואה שנקראים לשיכור אלים שאינו מאפשר להם לטפל בו. לעולם לא אסכן את הצוות שלי בטיפול בשיכור כזה, גם אם יש לי חשש כבד שהוא עלול למות. הוא מתנגד, ואין לי לא הסמכות ולא הכוח ואנשי הצוות המתאימים לעצרו ולפנותו בכוח. יתרה מכך- הוא עשוי לתבוע אותי ואף לזכות, שכן במקרה כזה אפעל בחוסר סמכות ע"פ חוקי המדינה. דיבורים בעלמא- אבל קשה מאוד להוכיח בבית המשפט ששיכור נמצא בסכנת חיים מיידית ולכן דורש הרדמה ופינוי בכוח. למותר לציין שמשטרת ישראל אינה נותת מענה למקרים כאלו, כפי שכולנו יודעים. ד) בשורה התחתונה לשפוט זה קל, ואף אני עצמי נוהג לעשות זאת חדשות לבקרים. אבל, אני לא מתכוון לבצע במ"י לשיכור הבא שאתקל בו ולכן גם לא שופט, על פניו, צוות שלא עשה זאת. כאמור, אינני מכיר את פרטי המקרה ואני מדבר באופן כללי לחלוטין. ה) נוציא מהכלל חקיינים למיניהם מהם צריך להעזר- חולה גבוה וחסון המתנהג כשיכור ברחבת בי"ס באשקלון, לבוש בחליפה, אשר גורמת לנהג האמב' לחזור מהאמב' ולהחליט על פינוי בכוח של החולה אשר מתברר כאפי' פוסט-איקטל, פצוע עם פגיעת ראש אשר בטעות מאובחן כשיכור וכאלה. אגב כך, לפני כשלושה שבועות פיניתי באט"ן בת 21 ממועדון אשר היתה שיכורה אך סיפרה על השקייתה בסם כלשהו. למרות שכרותה, הגב' קיבלה בדיקה מלאה אקג, וריד וכו' (טוב, האמת שהיתה משתלמת...). ו) ובאותו עניין. נעזוב את השיכורים לשכרותם. בת 21, בריאה בדר"כ, מזמינה האם נט"ן בעבור קוצר נשימה. ברקע סיפור של נערה חרדתית עם אירועים קודמים דומים של קוצר נשימה, נמלולים בידיים וכו'. כמובן שהנערה נשלחת אחר כבוד לביה"ח באמב' רגיל (מרחק כ- 25 דקות מביה"ח). האם במקרה כזה תבצעו בדיקה מלאה בנט"ן- מוניטור, אקג, האזנה (תקינה אגב), סטורציה, ECO2 וכו'. ??? או טפסים בלבד ולשלוח? ברקע הודעה מקבילה על ת"ד קשה בעיר... דרור