האם ניתן לקבל שכר טרם?

האם ניתן לקבל שכר טרם?

שלום, זאת שוב אני אז ככה: מכיוון שאני מפתחת תוכנה, לאחר שהיא תעבור את כל מחקרי השוק, ואחרי שאעשה ´דמו´ שלה יגיע שלב הפיתוח. תוכנה זאת לא בובת פלסטיק שמוכרים בנחלת בנימין ולוקח שנתיים לפתח אותה: בדיקות, הרצות, נסיונות, באגים אפשריים, גרסאות, הרצה עם משתמשים פונטציאלים ושיפור גרסאות. שנתיים מינימום פיתוח תוכנה. מכיוון שאין לי עדיין תכונה של חיים מכורח האוויר האם נהוג בשוק של היזמות וההשקעות ( אני מניחה שכן , אחרת לא היו קמות יוזמות) לקבל שכר במשך שנתיים ( אם התוכנה תעבור את מחקרי השוק ואם אצליח לשכנע משקיע/ה )
נלך רגע כמה צעדים קדימה: התוכנה ´מצאה´ חן בעיני משקיע ( כלומר הדמו) ועכשיו נדרשות שנתיים לפתח
(
אני יודעת שזאת עלולה להשמע שאלה די טריוויאלית למי שבקיא בהייטק ויזמות) : האם נהוג כחלק מן ההשקעה הראשונית , שהמשקיע ישקיע בשכר ליזם הרעיון, בכדי שיפתח את הרעיון x חודשים או לעיתים x שנים ( שנתיים במקרה שלי הוא הזמן המוערך לפיתוח התוכנה כולל בדיקות, שיפורים וטיפול בכל תקלה אפשרית כדי שתצא לשוק ´נורמלית´) תודה
היזמית

כן ולא

בימי הסטארט אפים העליזים קבלת שכר ע"ח השקעה היתה שכיחה. היום, עם זאת, המשקיעים הרבה יותר סלקטיביים. במידה ואכן מדובר ברעיון עם פוטנציאל ממשי להכנסות (ורווחים כמובן!) המלווה בתוכנית עסקית מסודרת - ניתן לבסס תוכנית השקעה שגם תממן שכר עובדים\הנהלה.

ועוד שאלה-

שאולי תשמע כמו שאלת תם ראשית תודה על התשובות המהירות והמקצועיות האם ניתן לעבוד מהבית כלומר: את התוכנה שאני מפתחת ( במידה ותעבור את מחקר השוק הראשוני, ובמידה ויימצא משקיע) אני יכולה לפתח מן הבית האם ישנו חוק ´בלתי כתוב´ בתחום שבו הנני צריכה לבלות ( מן המילה בלייה, בלות) כמה אלפי שקלים בחודש מכספי על משרד בקומה אמו באיזה בית משרדים מפואר או לפחות משהו צנוע במתחם לילנבלום אלנבי? האם מקובל בשוק להשקיע באנשים העובדים מהבית? אין שום דבר בתוכנה הזאת שאני מפתחת שדורש שטיחים מקיר לקיר, מסגן, רהיטי מהגוני ותצפית על חצי תל-אביב

orenva

New member
עבודה מהבית

מנסיוני עם שוק משקיעי היי-טק, אף אחד לא ירצה לשמוע שאת שוכרת משרדים מפוארים, בייחוד כיום. מאידך עבודה מהבית עלולה להיתפס רע משתי סיבות : 1- איפה הצוות ? time to market הוא קריטי גם היום ומה שאת יכולהלפתח בשנתיים עדיף לקחת עוד מתכנת ולפתח בשנה וכו´ יזמית שעובדת לגמרי לבד לא נתפס כ"כ רציני 2- אם יש לך משפחה ילדים/ בן זוג וכו´ המשקיע עלול להרגיש שבעצם מצאת לך פתרון קל לשילוב קריירה עם משפחה ושבעצם המיקוד לא יהיה מספיק לכיוון המיזם. בארץ הפתרון של עבודה מהבית מאוד לא נפוץ ולכן גם התפיסות לגבי זה בעייתיות. בד"כ משקיע בייחוד אם זה גוף השקעה יעדיף למצוא לך חדש אצלו שגם יוכל לפקח על ההתקדמות וגם להיות מעורב בתהליך.

תודה על העצה

כלומר מה שאתה אומר למעשה, שלמרות הייתרונות של עבודה מהבית, לעבודה לבד+ מהבית ישנה קונוטציה לא טובה. למעשה המשקיע הוא זה שמוכן להשקיע, ובמסגרת התדמית של התוכנה גם ישקיע במשרד ? תודה מאד על העצה

אין חוק כזה כמובן

הנושא תלוי כמובן בשלב הפיתוח. את הפרזנטציה את יכולה גם לעשות עם מחשב נייד במשרד המשקיע. לאחר גיוס השקעות, הנטיה כיום היא לחסכנות ולהצמדות לתוכנית עסקית שאינה בזבזנית. כיום ישנה מגמה כללית להעסיק עובדים דווקא מהבית, במידה ומדובר במפתחים\אנשי מכירות. כמובן, שיש להתאים את סביבת העבודה לתחום העיסוק. כך למשל, במידה ומדובר בעסק הדורש קבלת לקוחות, המשרדים הופכים לצורך ממשי.

כאן

מדובר בתוכנה. למען האמת כל מה שנדרש לה הוא מחשב טוב, והידע שלי במדעי המחשב. משרד לא נדרש, אלא בשלב שיווק התוכנה שיקרה אחרי שנתיים ( או אם אקח את העצה של אורן-וה : צירוף של מתכנת/ת נוסף יקצר את זמן הפיתוח לשנה או חצי שנה) אורן העלה את הנקודה שעבודה מן הבית: יש לה תדמית גרועה למדי, גם אם היא ´יעילה´. האם לדעתכם בעייה של תדמית אינה קיימת ב´עבודה מהבית´?

שאלה נוספת בנושא

אם אני מבינה נכון איני צריכה ´להרשים´ את המשקיע במשרד משלי. כלומר משקיעים מכירים בעובדה שיזמים מתחילים הם ללא משרד ומצפים מהם רק את המחשב הנייד? כלומר בשביל למצוא השקעה ראשונית איני צריכה לקבל אנשים ב"משרד" "שלי"?

Rוני

New member
עבודה מהבית

יש לה הרבה יתרונות ולא מעט חסרונות יש חסכון עצום, בזה אין ספק אבל יחד עם זאת צריך הרבה החלטיות שלא לפזול/לגלוש לדברים אחרים תוך עבודה אלא להקדיש את השעות ולעבוד, כאילו ממשרד מרוחק מהבית אני עובדת מהבית והקשיים שגיליתי הם הבאים: קל מאד להפסיק את העבודה בכל רגע נתון הילדים מהווים גורם מסיח (מנסה לא לומר מפריעים
הטוב ביותר הוא לסגור חדר לצורך העניין אולי אפילו חדר עם כניסה חיצונית אליו אם את גרה בבית פרטי או דירת קרקע לרהט את החדר בצורה של משרד מאובזר לא חייב להיות מדהים ביופיו אלא מתאים לאופי העבודה אם את חושבת להביא לשם אנשים הוא חייב להיות ייצוגי אבל לא מהודר מדי, היום ההידור מנקר עיניים, בוודאי בעבודה מהבית אין לתת ללקוח לעבור אל המשרד דרך חלקים "מבולגנים" בבית או ללכת לשרותים דרך חלקים מבולגנים בבית חושבת שנכון שתקחי לך מתכנת/ת שיעבדו איתך כי במקצוע שלך זמן הוא בהחלט כסף ורעיונות רצים ללא סוף זוכרת שרציתי לעשות אתר בתחום מסויים, שלא היה קיים ועד שהתארגנו - שני אנשים- לעשות זאת קמו שני אתרים כאלה (אני לא בתחום המחשבים היום) פגישות - מחשב נייד אצל הלקוח או אפילו לשכור משרד לכמה שעות (פעם היו משרדים להשכרה, לא יודעת מה היום) לצורך הפגישה עדיף מלשכור משרדים לשנים רבות בהצלחה

manat100

New member
ליזמית

שלום שמי חגי ואני מנהל את הפרוייקטים החדשים בחממה טכנולוגית לחממה מגיעים ממציאים עם רעיונות טכנולוגים במטרה למסחר את הרעיון יש לי רעיון עבורך אנא התייחסותך [email protected]

למעלה