האם ניתן לראות מוקדים בבדיקת MRI או CT?

מורנקה28

New member
האם ניתן לראות מוקדים בבדיקת MRI או CT?

היי בנות,
2 רופאי אנדו' שהייתי אצלם- לא המליצו על ניתוח, לדעתם אין מוקדים גדולים אם בכלל שמורגשים בבדיקה הידנית, אחד מהרופאים ראה אדנו' (בשריר הרחם) כך שלדעתו ניתוח לא יעזור.
הבעיה שלצערי אני ממשיכה לסבול והכאב פשוט מחמיר.
מיום חמישי שעבר (כבר שבוע וחצי) שאני עם כאבים נוראיים, שהולכים ובאים (באים בגדול!) ופשוט לא עוזבים.
יחד עם הכאבים , מגיעות גם הבעיות בעיכול (עצירות/שלשולים קשים).
אחרי שבוע של כאב ברצף הגעתי למצב שאני כבר לא יכולה ליישר את הגב, אני פשוט חייבת להישאר במצב של כיפוף, כי אם אני מתיישרת אני ממש מרגישה שמשהו עומד להיקרע.. תחושה מוזרה.
אני אתאר את זה כמו שאני מרגישה ואולי מישהי תזדהה איתי- זה מרגיש כאילו מישהו דרס לי את הבטן.. כאילו חבטו לי בבטן.

היום לשמחתי אני קצת מתאוששת, אבל כבר ממש חוששת לאכול משהו כדי שחס וחלילה לא יהיו לי שוב בעיות עיכול שיגרמו אחרי זה להתקף נוראי..
אני פשוט חושבת שזה לא הגיוני להשאיר את זה ככה.. שללו לי בעיות גסטרו (פעמיים קולונוסקופיה ופעם אחת של גסטרוקופיה..)
האם לדעתכן כדאי להתעקש על MRI? CT? האם יכולים לגלות משהו באמצעות הבדיקות הללו?

לואי84

New member
בדר"כ ב-CT

לא רואים כלום. ממה שידוע לי זו לא בדיקה שמתאימה לאנדו'. אני עשיתי CT בגלל שירדתי במשקל וכל הרופאים אמרו שאין קשר לאנדו', אז רציתי לשלול דברים אחרים. לא ראו כלום מלבד הציסטות למרות שהיו לי גם הרבה הידבקויות ומוקדים רבים, בעיקר שיטחיים. ב-MRI עוד הבנתי שאפשר לפעמים כן לראות אבל גם לא תמיד. היתרון הגדול הכמובן זה שהוא ללא קרינה. לאור כמה שאת סובלת, כן הייתי מנסה להתעקשר על MRI.
ממה שעוד הבנתי, הרבה פעמים יכול להיות מוקד קטנטן שגורם להרבה סבל ומוקד גדול לא תמיד יגרום לכאבים.
אני זוכרת שהתלבטת אם ללכת לייעוץ נוסף, אני מבינה שבסוף ויתרת עליו? האם רק רופא אחד אמר שיש אדנו' והשני לא?
האם את מרגישה קשר ישיר לאוכל? אני חושבת שכן הייתי הולכת גם לייעוץ גסטרו אצל בארגבל.

מורנקה28

New member
לגבי הייעוץ נוסף

דיי וויתרתי, כי הייתי אצל שניים מהרופאים המוכרים.
הרופא הראשון שהייתי אצלו הרגיש נגע באזור המעי, והרופא השני אמר שלא מרגיש כלום אך כן רואה אדנו'. תאמיני לי שיגעו אותי...
לגבי הקשר לאוכל- יש קשר. לא תמיד, אך ברוב המקרים ישנו קשר ישיר,
יכול גם להתחיל לי התקף כאבים של מספר ימים גם לאחר קיום יחסי מין, כך שאני כבר דיי מבולבלת.
כדאי לקבוע לבארגבל ישירות תור לבדיקת האולטרסאונד הרקטלי? (פרטי, דרך תך השומר התורים מאוד ארוכים)
האם מאשרים לבנות אנדו' MRI? זו לא בדיקה שקשה להשיג עבורה הפניה?

לואי84

New member
דווקא בגלל שכל רופא אמר משהו אחר...

זה בהחלט יכול לשגע.
אני קבעתי איתו ייעוץ פרטי ואח"כ עשיתי את האולטרסואנד הרקטלי. הוא די יקר אבל תבעתי החזר מהביטוח הפרטי.
לגבי MRI אין לי ניסיון בהשגת הפניה אבל ידוע באופן כללי שזו לא בדיקה שמאשרים בקלות. תצרכי לבקש מהרופא שיכתוב טוב טוב על כמה את סובלת בהמלצה שלו.

מורנקה28

New member
בגלל שהוא יקר

חשבתי אולי לקבוע ישר את התור לבדיקה.
במהלך הבדיקה הוא מדבר איתך?
האם זה יכול להחליף יעוץ לדעתך?

לואי84

New member
אני לא בטוחה

שהוא יעשה לך את הבדיקה לפני פגישת ייעוץ... במהלך הבדיקה, הוא בעיקר הרגיע והסביר מה הוא עושה.
לדעתי לאור התלונות שלך כדאי לך בכל מקרה את הייעוץ המקדים.

מורנקה28

New member
את צודקת

לפי הבנתי ממזכירתו , ניתן לקבוע תור ישירות לבדיקה.
אך אולי לאור התלונות כדאי לנהל איתו שיחה..

לואי84

New member
אצלי היה חשד

להדבקויות על המעיים והבדיקה שלו איששה זאת ובעיקר שללה חדירה של דופן המעי.

לואי84

New member
אה,

וגם הבנתי שהוא בודק אם יש מעורבות של איזור שקשה לגניקולוגים לבדוק אותו. בדר"כ כדי לדעת להתכונן יותר טוב במידה ועושים ניתוח.

שמיץ1

New member
כן, הוא בודק בצורה יסודית

מנסיוני האישי, הוא מאוד נחמד ויסודי בבדיקה שלו. ממה ששמעתי הוא מזהה גם דברים שהגניקולוגים לא יכולים לראות (וכמובן, גם דברים שלא ממש מעניינים את הגניקולוגים כי זה לא בתחום שלהם).
לא מאמינה שהוא יעשה לך אולטרסאונד בלי בדיקת ייעוץ קודם. אם יש לך ביטוח כלשהו, נסי לתבוע החזר על הייעוץ והבדיקה.

לגבי MRI/CT - למיטב הבנתי, שניהם לא מוצלחים בזיהוי מוקדי אנדו'. זה נורא תלוי במיקום המוקד ובגודל שלו. נגעים שטחיים בטח לא ייראו, והם יכולים לגרום לתסמינים קשים באופן שאינו פרופורציונלי לחומרת הנגעים עצמם. אם כבר, הייתי כנראה מעדיפה לנסות לדחוף לכיוון ה-MRI, אבל זה רק בגלל הקרינה. לי הייתה בעיה לקבל אישור ל-MRI שהגניקולוג המליץ לבצע לפני ניתוח (MRI סרעפת-בטן-אגן). הלכתי לרופא הגסטרו שלי כדי שיכתוב את ההמלצה ל-MRI ורק אז זה אושר.
אולי בארגבל יוכל להמליץ על MRI/CT אם הוא יחשוב שהבדיקה נחוצה. אין לי מושג.

במקרה אני עובדת כמזכירה ב-MRI

ואני יכולה לומר לך שאת חייבת הפניה אבל הטופס 17 זאת הבעיה העיקרית שלך. קופות החולים יעדיפו לשלוח אותך למה שנוח להם ובעיקר ל-CT. בדיקת MRI אגן\ בטן עולה בסביבות ה-2500 או יותר ובדיקת CT 600 שח.
את לא יכולה לבצע MRI בלי הפניה מרופא

מורנקה28

New member
תודה רבה

אפנה לרופא גסטרו, ואנסה לקחת ממנו הפנייה.
במידה ולא יאשרו טופס 17, אחשוב על אופציה לביצוע באופן פרטי.

האמת שחשבתי שMRI הרבה יותר יקר מ2500...

לא משנה מה אל תעשי CT

תתעקשי עם הקופה שלך על ,MRI ה-CT כ"כ מסוכן ומלא קרינה !!!
תפני לרופא שלך שיוציא לך הפניה ל-MRI גם לבטן וגם לאגן, ממש תתעקשי על זה! תגידי שאת לא מוכנה לעשות CT כי זה מלא קרינה ואת מנסה להכנס להריון או משהו.. אולי ככה זה קצת יעזור להם להשתכנע..

למעלה