האם ניתן לראות סרט מימד בבית

רביב11

New member
האם ניתן לראות סרט מימד בבית

הייתי לא מזמן ב-IMAX שבאילת וראיתי שני סרטים מדהימים , בכל אופן יש לי את אחד מהסרטים האלו וגם קניתי משקפיים תלת מימד אך אני לא רואה את התוצאה הנידרשת,שאלתי היא האם ניתן ליראות סרט תלת מימד במחשב או שאני צריך מקרן עם מסך, או אולי זה קשור למיכשור מיוחד שאני לא מכיר? אגב כרגע אני רואה את הסרט בצורה מטושטשת כמו שצריך ליראות בלי משקפים תלת מימד.

מיכאל ג

New member
יש כמה סוגי תלת מימד

אחד עם משקפיים בצבעי אדום וכחול, זה הכי פשוט וכנראה היחיד שתוכל לראות בטלויזיה, אבל האיכות נמוכה והצבעים מזעזעים. השני משתמש במשקפיים שמחוברים בכבל למחשב או מתקן אחר, בכל עדשה יש תריס LCD שנסגר ונפתח מספר פעמים בכל שניה. הסוג הזה עובד לרוב עם תצוגת מחשב היות שהוא חייב להיות מסונכרן בדיוק למסך. הסוג השלישי, זה שמשתמשים בו ב-IMAX, פועל ע"י אור מקוטב (לא משנה מה זה), המשקפיים נראים כמו סתם משקפיים עם עדשות קצת כהות, אבל העניין הוא המקרן, זה יעבוד רק בקולנוע איימקס עם מקרן מיוחד ויקר מאוד. אין כאלו מקרנים לבית. לא נראה לי שהגרסה שיש לך בבית תהיה בתלת מימד גם בבית.

RJ11

New member
הערה

IMAX מקרינה 2 פריימים שונים בו זמנית. האחד בכחול והשני באדום(יכול להיות גם צבעים אחרים), זאת במהירות פריימים הגדולה פי 2 מסרט רגיל. התמונה הכחול והתמונה האדומה שונות אחת מהשנייה. אחת מהן היא תמונה של הדבר הקרוב יותר והשנייה היא של הרחוק יותר. העין שאינה מסוגלת לקלוט את שתי הפריימים בנפרד, "מתבלבלת" ויוצרת תמונה תלת ממדית בצבעים-גם בגלל "בלבול". כדי להקרין דבר כזה אכן דרוש מקרן מיוחד.

למעלה