האם ניתן לשלוח צו עדכון לצו התנדבות למילואים?

barakproject

New member
האם ניתן לשלוח צו עדכון לצו התנדבות למילואים?

שאלה בנוגע לחוקיות התנהלות יחידת המילואים שלי.
קיבלתי צו ראשון למילואים במשך 3 שבועות, בו נכתב כי גיוסי יותנה בחתימה על כתב הסכמה, בשל חריגה ממשך שמ"פ תלת שנתי. הודעתי ליחידתי כי אין ביכולתי להתנדב למילואים בתקופה זאת ולכן לא אגיע.
מספר ימים לפני מועד הגיוס, שלחה יחידתי "צו עדכון" בו אני נדרש להגיע לשמ"פ לחלק מהתקופה. הפעם ללא התנדבות. (משך השמ"פ מעל 4 ימים).
היות שעד רגע קבלת צו העדכון, לא ידעה אותי יחידתי כי כיחידתי כי בכוונת לגייס אותי, נוצר מצב בו רק מספר ימים לפני הגיוס למילואים, נודע לי שצה"ל מזמן אותי לשמ"פ. בנוסף נשללה ממני הזכות להגיש ולת"ם.
ברצוני לדעת האם ניתן לשלוח צו עדכון ללא התנדבות לצו ראשון "התנדבותי"?
כמה ימים מראש יש להודיע לי על גיוסי למילואים בצו עדכון מסוג זה?
המצב בו רק מספר ימים לפני תחילת השמ"פ מודיעה לי היחידה כי עלי להגיע למילואים נראה לי לא סביר. מה ביכולתי לעשות כדי להימנע מהגעה למילואים אלו?
תודה מראש

ori239

New member
אהלן

עקרונית היחידה יכולה לשלוח צו עדכון זמין וחוקי גם אם הצו הראשון הוא חריג.

לדוגמה - מותר לזמן סטודנט לתואר ראשון עד 21 ימים בשנה"ל,
לא פעם קיצרתי צו לתעסוקה של 25 ימים ל-21 ימים כדי שיהיה זמין ולא חריג.

אני ממליץ לבדוק מהי הסיבה שבגינה הצו הראשון היה חריג (מופיע בהערות בהמשך להודעת החריגות)
יתכן ונוכל לעזור לך מעט יותר

חג שמח!

barakproject

New member
פרטי המקרה

קיבלתי זימון לאימון, בצו הראשון כתוב "גיוסך יותנה בחתימתך על כתב הסכמה, אבקשך להודיע לקצין הקישור ביחידתך על נכונותך לחתום על כתב הסכמה. החריגות הן: משך שמ"פ תלת שנתי"
הודעתי ליחידתי ולקצין האחראי עלי כי אין ביכולתי להגיע, כיוון שבימים אלו אני מקים עסק.
במשך שבועות היחידה והקצין לא עשו עם זה דבר. בכדי למנוע אי הבנות, פניתי מיוזמתי למוקד המילואים מספר ימים לפני יום הכיפורים וקיבלתי הנחיות שפשוט לא להתייצב לגיוס וביום הגיוס ישלחו לי צו ביטול.
ערב יום הכיפורים, הוציא יחידתי צו עדכון ובו קיצרו את תקופת השירות שלי ל 9 ימים. ( כנראה המקסימום שמותר להם ללא חריגה ממשך שמ"פ תלת שנתי). בשל החגים צו העדכון הגיע רק במהלך חול המועד סוכות. עלי להתייצב למילואים מיד אחרי שמחת תורה.
כמובן שאין ביכולתי בשלב זה לבטל את כל תוכניותי לשבוע הקרוב ולהגיע למילואים.
מעבר לצורה הלא הגונה בה מתנהלת יחידתי, נשאלת השאלה האם הצווים נשלחו בהתאם לחוק? ( שהרי הצבא מחויב להודיע לחייל על שמ"פ שנתי 60 ימים מראש ולמעשה לא ידעו אותי על הרצון לגייס אותי עד הרגע האחרון).
מה הן הדרכים החוקיות בהן ניתן לא להגיע למילואים ובכך למנוע פגיעה אישית בי?
חג שמח ותודה
יואב

צמרת111

New member
יש בעייה-תבדוק דחוף עם פניות ציבור

לפי מיטב זכרוני המוגבל - מה שחשוב זה המועד בו יצא הצו
כלאמר - גם עם המכתב הגיע באיחור זה עדיין חוקי . ( כמו הסיפור הידוע על הרב שאמר : כשר אבל מסריח )
מה לעשות ?
1. ודא באתר קמלר שמה שאני אומר זה נכון - מה חשוב זה תאריך המשלוח ולא הקבלה ,
וכמובן בדוק מה ההתראה הנדרשת לשמפ של 9 יום . ( החוק לגבי 60 יום התראה זה לגבי כמות X של יממ )
2. הואיל וההתנהלות של הקישור ממש לא תקינה ( יכלו גם לטלפן) , ייתכן שעדיין יש לך קיס.
פנה לפניות ציבור ( טלפון באתר קמלר)
3. אם אתה יכול - צא מהיחידה הנ"ל .
ההתנהלות מראה ( כמובן על פניו ושאר כסתח ) שיש לך מפקדים ...
מי שמתנהל כך בזמן שלום , מה יעשה במצב אמת ????

ori239

New member
הדרך הכי טובה

היא לבקש לשוחח עם מפקד ברמת מ"פ ולהגיד לו -

מפקד יקר - אני בימים אלה מקים עסק וכל דקה חשובה.
הייתי סבור שהצו החריג אינו מחייב אותי להגיע, אלא שרק לפני שבוע קיבלתי צו מעודכן וזמין, וההתראה הקצרה לא אפשרה לי לבטל את תכניותיי או לשנותן.
אני מבקש לשקול שחרורי או לקצר את תקופת המילואים כך שאהיה נוכח בימים הקריטיים יותר מתוך כל התקופה.

אודה להתחשבותך.

ori239

New member
וכמובן שגם אם

הוא שולל את בקשתך,
ע"י כך שתתייצב ביום הראשון ותדבר פנים מול פנים איתו/עם המג"ד,
יתכן ותקבל שחרור לאור הנסיבות.

יתכן וגם ישחררו אותך לאור מכסת גיוס שהושגה.

barakproject

New member
תודה על ההתייחסות אבל:

לצערי המ"פ מכיר את המצב מהרגע הראשון, הבטיח שידאג לעזור ובפועל לא עשה דבר. ( אולי הוא ביקש שיישלחו לי צו עדכון

בנוסף, נסיעה למילואים לצורך ביצוע שיחה עם המג"ד, ובזבוז יום שלם, אינה אפשרית מבחינתי כיוון שקבעתי פגישות למחר, לפני זמן רב.
מה גם, תוצאה אפשרית של שיחה עם המג"ד יכולה להיות שלא ישחררו אותי ואתקע במילואים למשך 9 ימים. הנזק שייגרם לי במקרה זה אינו הפיך.
התנהלות הצבא במקרה נראית לי לא סבירה ואני מאמין שגם אינה חוקית.
אני מנסה למצוא מישהו שיכול לתת פרשנות ברורה לחוק.
האם ניתן לשלוח צו עדכון לצו גיוס בתנדבותי? וכמה זמן מראש יש לשלוח צו עדכון מסוג זה?

צמרת111

New member
רוצה גורם מוסמך? רק פניות ציבור.ובנוסף:

תראה : גורם מוסמך זה רק פניות ציבור
המוקד פתוח 24X7 ( לפחות היה ) אבל יש להניח שרק מחר בבוקר יגיע קצין שיכול לתת תגובה .
בנוסף : יש פורום מיל ב YNET - נקרא פורום החפשים .
תנסה שם .
בהצלחה !
נ.ב : עם זה המצב עם המ"פ - אני לא הייתי רוצה לצאת עמו למלחמה .
נראה לי שהוא מעדיף את "טובת המערכת" על פני החייל שלו .
אם אתה לוחם קרבי - תבין מה המשמעות בקרב .

למעלה