האם ניתן לשלם בשגרירות בישראל באשראי ישראלי בינלאומי?

DV Selectee

New member
האם ניתן לשלם בשגרירות בישראל באשראי ישראלי בינלאומי?

נתקלתי בשורה הזו באחד המסמכים של הקונסולייה בירושלים:
"Payment in cash or U.S. credit card (dollars or local currency) of the $330 Diversity Visa Application Fee for each visa applicant. You will pay this at the U.S. Consulate on the day of your interview."

האם ניתן לשלם בכרטיס אשראי אמריקאי בלבד?

האם ניתן לשלם את הfee בשגרירות שבירושלים בכרטיס אשראי ישראלי בינלאומי? או שצריך להגיע עם סכום מזומן (בשקלים או בדולרים?)?

כמובן שהשתמשתי בכרטיס הזה אינספור פעמים כשהייתי בחו"ל ואני יודע בודאות שהוא פעיל ככרטיס בינלאומי.

תודה!
 

doronf65

New member
מנהל
לדעתי (בלבד)

כרטיס שפעל עבורך במייסיס מעבר לרחוב, יעבור גם בשגרירות. חשוב להם שהוא יהיה מסוגל לעבור במערכת הסליקה המקומית. אבל זו דעתי בלבד. אם הייתי במקומך, הייתי בא עם כרטיס מקומי ליתר בטחון ומשתמש בו אם יש צורך.
 

DV Selectee

New member
תודה, כמה נקודות

השתמשתי בכרטיס הזה בגבולות אירופה בלבד (ורכישות אונליין באמזון).

רק לחדד, אם אני מניח שאתה מתכוון לכרטיס אשראי מקומי ככרטיס אשראי אמריקאי אז חשוב לי להבהיר שאין לי כרטיס אשראי אמריקאי.

מהתשובה שלך אני מסיק שכנראה כרטיס אשראי ישראלי יעבור בשגרירות בישראל, תודה :)
 

doronf65

New member
מנהל


 

ilanvag

New member
כל כרטיס אשראי, בהגדרתו, יתקבל בכל מקום בעולם בו מקבלים

כרטיס אשראי מאותו סוג (קרי ויזה יתקבל בכל חנות/עסק שבו סולקים ויזה, ואותו כנ"ל לגבי מאסטרקארד, אמריקן אקספרס, וכדומה). הסייג היחיד שאני מכיר הוא באם חברת האשראי (או האדם עצמו) מחריגים טריטוריות מסוימות שבהן כרטיס האשראי לא אמור לפעול, ו/או שצריך אישור מיוחד בשבילו (פעם היה מקובל שצריך להודיע לחברת האשראי לפני נסיעה לחו"ל, כדי שהם יידעו לצפות לתנועות במדינות מסוימות; כיום, מערכות המיחשוב שלהם כל כך משוכללות, שכבר לא צריך את זה -- הם יודעים לנתח לבד באם מדובר בעיסקה לגיטימית; ואם הם חושדים שמדובר בכרטיס גנוב או מזויף, הם יוצרים קשר מיידי עם בעל הכרטיס ומבקשים אישור... קרה לי כבר יותר מפעם אחת, למשל עם כרטיס אשראי אמריקני כשאשתי ניסתה לרכוש צעצוע במתנה למשפחה, בחנות צעצועים גדולה בת"א; או כשביצעתי עיסקה גדולה לרכישת ציוד צילום, וחברת האשראי עיכבה את העיסקה עד שקיבלו אישור ממני שמדובר במשהו לגיטימי שאני ביצעתי).

אבל, מה שכותבים בטקסט שהבאת -- ואני לא מכיר את זה באופן אישי -- מביא אותי לחשוב שאולי יש פה עניין אחר, שאינו טכני (אולי עמלות סליקה?), ולכן הם מוכנים לקבל אך ורק כרטיסים אמריקנים. לא יודע בוודאות.

כלומר, בוודאות כרטיס ישראלי *יכול* לעבוד, אבל השאלה היא האם הם יסכימו לקבל אותו. לא יודע.

במקומך, אני נכנס לסניף הבנק המקומי, רוכש דולרים, ומשלם במזומן. בשביל מה להסתבך סתם?
 

DV Selectee

New member
נלקח מכאן

https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/JRS_Jerusalem.pdf

הדרישה מופיעה בבולט השלישי בעמוד 7

העלית נקודה מעניינת עם עניין עמלות הסליקה... אני פשוט שונא להתעסק עם מזומן, גם ביום יום אני נמנע מחנויות שלא מקבלות אשראי ואין לי מזומן בארנק, מבצע את כל העסקאות באשראי (נוח למעקב וכו')

אז נראה לי שבאמת אמשוך דולרים ולא אקח סיכון.
כדאי מהבנק? לאומי מט"ח ודומיהם
 

sikalas

New member
בשביל $330 הכי נוח זה ללכת לכספומט דולרי ולמשוך

תרצה לנסות לחסוך (אולי) 10-20 שקלים, משוך שקלים ולך לצ'יינג'.
 

Yehuda500

Member
תשלום שעשיתי עבור ויזת תייר היה בכרטיס אשראי ישראלי

בינלאומי.
החיוב הוא חיוב דולרי ולכן לא ניתן לשלם בכרטיס אשראי מקומי (שאינו מאפשר חיוב במטבע זר אלא בשקלים בלבד)
 

tair1986

New member
מה הבעיה לשלם בשקלים?

כמו שציטטת: dollars or local currency.
כשהייתי בקונסוליה לפני שבוע היה זוג שהיה צריך לשלם את ה IV FEE והם שילמו במזומן שקלים ישראלים חדשים..
 
למעלה