האם ניתן לשפר ? לפני סגירה ..

1000galit

New member
זוהי ההצעה הסופית שקיבלתי לאחר השוואה בין 4 בנקים.

עלות הנכס 3.4 מליון
משכנתא 1.5 מליון

זוהי ההצעה - המסלול האחרון של ה 180000 זוהי גרירת משכנתא קיימת שהבנק מאפשר לי להשאיר כפי שהיא בנוסף למשכנתא החדשה.

1. האם מספיק אטרקטיבי ?
2. אם ארצה להחזיר חלק מההלואה הצמודה בעוד חצי שנה, כיצד תחושב עמלת פירעון ?
תודה רבה

1623140078737.png

1623140095652.png

82little

Active member
סך הכל בסדר. הקלצ ניתנת לשיפור טיפה ל 2.1 והמצ ל 2 ואולי טיפה פחות. בדקו במחשבון ההפרשים כבר קטנים למדי.. אם מתכוונים לפרוע בצמודה והיא גם בסכום קטן יותר עדיף לנסות לשפר טיפה בקלצ ולפרוע אכן במצ... עמלת הפרעון במצ תחושב עד תחנת יציאה ככל שהריביות יהיו נמוכות יותר ממה שלקחתם.. אז אם מתכוונים לפרוע אולי עדיף בגישור?
בהצלחה

1000galit

New member
תודה רבה.
אם אחרי חודיים אני מחזירה חלק מהצמודה.. צפויה עמלת פירעון גבוהה ? אני לא מבינה איך זה מחושב ..

82little

Active member
אם הריבית ירדה, יש נוסחה לחישוב השיעור שהבנק "הפסיד" עד תחנת היציאה. במקרה זה כמעט 5 (שנים) כפול ההפרש בריביות.
זו הנוסחה הכללית. יש מחשבונים ברשת לחישוב יותר מדוייק אבל זה הרעיון הבסיסי...

יש סיכוי שהריבית לא תרד משמעותית בחודשיים שיבואו ולכן עמלת פרעון לא תהיה גבוהה אם בכלל.

עם זאת, כדאי לקחת זאת בחשבון. כי במקרה זה כל הפרש בריביות, גם קטן יוכפל פי 5 ... לפי הסכום שאתם מתכננים לקחת זה יכול תיאורטית לצאת כמה אלפי שקלים.

עוד שתי נקודות לשים לב, לצערינו עוגן למשתנה כל 5 אינו זהה בכל הבנקים וקשה לאתר את זה.. אף שאם מתעקשים זה ניתן...
שנית, הריביות הצמודות קבועות, שאמנם שונות מהמשתנה אבל להבנתי יש קשר... היו בסימן ירידה די עקבית מידי חודש בחצי שנה האחרונה. ראו בטבלה שמפרסם בנק ישראל לגבי הריביות הצמודות במשכנתאות. כך שיש סיכוי שאולי הצמודות והמשתנות צמודות ירדו עוד? אז שוב, אם מדובר בחודשיים בלבד, החודשיים הקרובים, אישית הייתי מניח שהשינוי אם יהיה לא יהיה דרמטי. אבל אם מדובר על פרעון עוד חצי שנה יכול להיות שההפרש בריביות יהיה קצת יותר משמעותי ? ובהינתן שהתחנה הבאה תהיה עוד 4 וחצי שנים יכולה לצאת עמלת פרעון קצת יותר משמעותית.
אם יש כוונה לפרוע אולי כדאי לשקול מסלול של גישור??
בהצלחה.

1000galit

New member
המון תודה על התשובה המפורטת

לטובת הפורום.. זו ההצעה הסופית שקיבלתי ואני הולכת לסגור (הנחה שלי אולי קצת אופטימית לגבי הצמדה.. )

1623581537891.png
1623581583259.png

למעלה