האם ניתן לתבוע על לשון הרע בפייסבוק?...

האם ניתן לתבוע על לשון הרע בפייסבוק?...

העליתי פוסט בנושא מסויים הקשור למחאה הציבורית. במהלך דיון ער בנושא בהשתתפות לא מעט גולשים, הטיח בי אחד המשתתפים, שעבד באותו סקטור אותו ביקרתי, לאור התבטאות בוטה ומאיימת של ראש הוועד בתקשורת, במקום עבודתו לשעבר של אותו גולש :

"..(השם שלי).....עובד ובעל במשרד...(תחום העיסוק שלי).......והוא דואג לעצמו על חשבון האחרים לפי התגובות עובד מטעם מישהו"...
כמובן שאין שחר להכפשה הנ"ל,עשיתי זאת על דעת עצמי, ללא שום אינטרס ו/או מטעם "מישהו", ביקשתי מאותו מכפיש בהודעה אישית, לחזור בו בפומבי באותו פוסט מדברי ההכפשה שאין להם כאמור שחר, זו היתה הבעת דיעה לגיטימית שלי, ומעולם לא היה לי קשר לגורם כזה או אחר בעל אינטרסים במסגרת מקצועי ובכלל.
הוא סירב וטען "שככה זה ניראה"..(כביכול שאני מגיב מטעם "מישהו" ..) ושזו לא הכפשה.
האם יש לי עילה לתבוע את אותו אדם? אציין כי מדובר בדף שבו צופים לכל הפחות מאות גולשים, שמי המלא ,זהותי ועיסוקי, מופיעים בבירור בכל התבטאות שלי.
תודה מראש

האם ניתן לתבוע?

דלת בית המשפט תמיד פתוחה (בשעות העבודה) וכל מי שמסוגל להעלות את התביעה שלו על גליונות נייר ולשלם את האגרה, יכול לתבוע על כל דבר, ככה שהשאלה הזאת בוודאי לא מעניינת אותך.
האם יש עילת תביעה?
סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע, תשכ"א - 1962 קובע:
1. לשון הרע מהי
(תיקונים: התשנ"ז, התשס"ח, התש"ע)

לשון הרע היא דבר שפרסומו עלול -
(1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם;
(2) לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו;
(3) לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעסקו, במשלח ידו או במקצועו;
(4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, גילו, מינו, נטייתו המינית, או מוגבלותו. בסעיף זה -
"אדם" - יחיד או תאגיד.
"מוגבלות" - לקות פיסית, נפשית או שכלית, לרבות קוגניטיבית, קבועה או זמנית.

לכאורה יש עילה. האם זה עובר את הסף של זוטי דברים? לא בטוח, צריך בדיקה יותר מעמיקה, שניתן לבצע במסגרת יעוץ פרטני. האם לגולש השני יש הגנה בחוק? גם את זה צריך לבדוק לעומק.
עדיף שתפנה לעו"ד שמתמחה בלשון הרע, תתיעץ איתו באופן פרטני ואם תמצאו לנכון, הוא יוציא לאותו גולש מכתב אזהרה ודרישה למחיקת התגובה ולתשלום פיצויים והתנצלות. כמובן שניתן לפנות בנוסף לפייסבוק בתלונה ולדרוש מחיקה.

למעלה