האם ניתן לתפוס את סוג הדג הזה בארץ?

האם ניתן לתפוס את סוג הדג הזה בארץ?

שלום ברצוני לשאול האם ניתן לתפוס דג "חידקן" בארץ? דג יפיפה וטעים מאוד!

ramihann

New member
חידקן

החידקן (באנגלית Sturgeon) הוא דג מים מתוקים שחי בנהרות ואגמים במרכז ומזרח אירופה. זנים דומים קיימים גם בקנדה. זהו הדג שמביציו מכינים את הקוויאר המשובח. הוא נחשב גם דג מאכל מבוקש. החידקן אינו קיים בארץ באופן טבעי, אך עד כמה שידוע לי (ולפני כשנתיים היתה על זה אפילו כתבה בטלוויזיה), מנסים לגדל אותו באופן מלאכותי בבריכות מים זורמים בצפון (קיבוץ דן וכו´). אגב, הסיפור של גידול הפורלים בקיבוץ דן התחיל לפני מלחמת השחרור (כן!), ולאחר שהבריכות נהרסו בהפגזות של הסורים, חלק מהפורלים הגיעו עד לכנרת. ב-"ספר הכנרת" נכלל הפורל ברשימת הדגים החיים באגם. לא מן הנמנע שגם חידקנים התחמקו מהבריכות בצפון והגיעו דרך הירדן לכנרת. כבר קרו בארץ מקרים יותר מוזרים מאלה (מי שמבקר בנמל יפו יכול לראות שם מושטים [אני לא טועה] במים הרדודים, וזאת רק דוגמה אחת). דיג מוצלח לכולם!

ramihann

New member
אפרופו חידקן

יש לי קלטת וידאו בה מוקלט פרק של התוכנית הבריטית The Big Catch (זה רץ בכבלים לפני כמה שנים ובעברית קראו לזה "השלל הגדול") המוקדש כולו לדיג חידקנים בים הכספי. צוות התוכנית נסע דרך קזחסטן (אם אני לא טועה, או אולי אוזבקיסטן) וסבל מכל מיני קשיים ובעיות, אך בסופו של דבר הם הצליחו ללכוד דגי חידקן במשקל של מעל 250 קילוגרם (כן, יותר מרבע טון האחד!) תארו לעצמכם כמה קוויאר ניתן להוציא מנקבה אחת בגודל כזה!

אתמול קניתי אחד! והוא לא זול ו....

אתמול בחנות הדגים הקרובה לביתי קניתי דג חידקן לא היה בו ביצי קוויאר שחור כמובן כי הם מוכרים אך ורק זכרים! שאלתי את המוכר עם זה מהארץ הוא אמר שכן שזה מאיזה קיבוץ! אתמול תגנתי סטטיק אחד ממנו! וזה היה מעדן גורמה!

חידקן

הדג הכי גדול אי פעם שנתפס במים מתוקים הוא חיקן אם אני לא טועה הוא שקל בערך 212 קילו (זה רשום לי בספר אחד)

באמת דג גדול! תראו את הגודל[תמונות]

אחלה דג! לא אהיתי מתנגד להוציא אחד כזה!

למעלה