האם ניתן לתת גאבה+ של N.S.P במקום רספרידל?

גאבא פלוס וריספרידל

תשובה קצרה: לא. מדובר בשני דברים שונים לחלוטין. תשובה קצת יותר ארוכה: אם עדיין לא התחלתם לתת ריספרידל, שווה לנסות תוספים שעושים מניפולציה למוליכים עצביים, כמו גאבא (ולאוו דווקא המוצר הספציפי הזה, שאיני מכירה אותו או את היצרן). מומלץ בחוזקה לעשות את זה בפיקוח של מישהו שמבין בעניין. אם כבר התחלתם לתת את התרופה התשובה מסתבכת, כי לקחת במקביל תוספים מסוג זה כמו גאבא, 5-HTP וכו' יכול לגרום לתופעות בין תרופתיות. במקרה כזה הייתי פונה לרופא שמבין גם בילדי הספקטרום, גם בתוספים וגם בתרופות כמו ריספרידל. היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא ד"ר ברגר שעובד עם רוני אנטן. הצצתי בתיאור המוצר: http://www.greatestherbsonearth.com/nsp/gaba_supplements.htm יש בו ספירולינה ממקור לא ברור, שעלולה להכיל מזהמים כמו כספית. זה לא טוב. יש בו כמות שלא מסגירים (אין שקיפות - זה סימן לא טוב) של "תערובת" של גאבא, טאורין, גלוטמין, עשב PASSION FRUIT . גלוטמין הוא בעייתי לילדינו לדעת כמה, ואולי אפילו סותר את הפעולה של גאבא כי הוא אקסייטוטוקסין ולא "מרגיע" כפי שנטען. טאורין אכן ידוע כמרגיע לפי הטענה והרבה ילדים מגיבים לו היטב. כנל גאבא - שוב, לא לכולם ולא לדעת כולם. משימוש בעשבים כלשהם הייתי נזהרת אם זה לא דרך הרבולוג מוסמך שיודע מה שהוא עושה. נכתב על כך באריכות בעבר בפורום, לא אחת. בקיצור, גם אם ממש בא לי לנסות גאבא (שעוזר מאוד לכמה מילדינו) לא הייתי הולכת על המוצר הזה בשום מקרה. בוודאי לא כתחליף לשום דבר. ועוד פחות - אם התרופה כבר נלקחת.

למעלה