האם נכון לאכול רק ליד השולחן או לא?

יעליתה1

New member
האם נכון לאכול רק ליד השולחן או לא?

בתי בת שנה וחודשיים, היפוטונית. התחילה לזחול לפני כשלושה שבועות. היא אוהבת מאוד לאכול אבל אוכלת מאוד מאוד לאט. לדוגמה, תפוז שלם לוקח לה לאכול בין רבע שעה ל- 20 דקות (חתוך לקוביות). ארוחת צהריים וארוחת ערב כ- 45 דקות. כך קורה שכמעט כל היום מתנהל סביב האוכל, ולפעמים ממש נשבר לי. בשבוע האחרון ראיתי שאם אני מגישה לה קערית עם קוביות קטנות של פרי או ירק היא אוכלת את זה לבד, קוביה קוביה. אבל אז אני מאפשרת לה לשבת עם הקערית על הרצפה, לפעמים מול הטלוויזיה - וזה משחרר אותי מארוחת הפירות. האם זה בסדר לתת בגיל זה ארוחת פירות כזאת מול הטלוויזיה או שזו דרך שלילית? תודה רבה

d i n o l e

New member
אנחנו דואגים שכל הארוחות יהיו ליד

שולחן (בוקר, צהרים , ערב , בינים) , אבל פירות אני לא רואה כארוחה , ולכן זה לא מפריע לי אישית שהוא אוכל את זה בפינת משחקים שלו. לא נראה לי שצריך להתייחס לזה בתור טעות כזו גורלית. מה שכן 45 דקות לארוחה זה לא כזה הרבה זמן , דוקא בריא לאכול לאט. בגדול לא נראה ל

יעליתה1

New member
אני תוהה כי לפעמים אני מתפתה

לתת באותה צורה גם את ארוחת הערב. לוקח לה 45 דקות לאכול חצי עגבניה, חביתה מחצי ביצה ופרוסת לחם. זה לא הרבה זמן? איכשהו נראה לי שזה קשור להיפוטוניה. גם לה באיזשהו שלב נמאס לשבת בכסא, ואז היא דורשת לקום לפני ששבעה. לכן מתחשק לי לפעמים לתת לה את האוכל ככה בכיף על הרצפה עם קעריות, אז היא אוכלת לבד בכיף ובסבלנות.

מתי11

New member
בוקר טוב,

לי מאוד חשוב שהאכילה תהיה ליד השולחן. אבל לפעמים אני זורמת עם הבנות - בארוחות קלות כמו פירות או איזה כריך של שעה 4 אחה"צ/ביסקוויט. בתי הקטנה גם היפוטונית ואכן היא אוכלת לאט יותר וגם אני שמתי לב שלפעמים נשבר לה לשבת במיוחד כשאחותה הגדולה מתחילה להסתובב סביבה.אז אני לוקחת אותה לשולחן בסלון והיא ממשיכה את הארוחה שם. דבר הזה אינו נורמה - לפעמים אבל לפחות עדיין סביב השולחן. האמת גם לי לא תמיד מתחשק לאכול על יד השולחן,גם אני חוטפת בעמידה או תוך כדי איזה פרי. יש לנו חברים שכמעט ואין אצלם אכילה סביב שולחן ,כולם ביחד.לאף אחד לא חשוב ובשבילם זה לא בכלל נושה לדיון. העיקר שיכלו. מתי

אכילה ליד השולחן

שלום יעליתה, לדעתי אין זו דרך שלילית כל עוד זה מתאים לכם כבית ומשפחה. אצלי בבית הארוחות נאכלות רק סביב השולחן אך פרי חתוך או אפילו קערית קטנה עם דגנים יבשים , אני מרשה לאכול בסלון. (לדעתי חשוב לא לשדר לילד ניגודים ולבלבל אותו, גם אנחנו אוכלים ארוחות רק סביב השולחן,אך מנשנשים פרי או יוגורט,לעיתים על הספה. מסיבה זו לא מצאנו לנכון לומר לבננו לא לאכול דבר בסלון..). לכל משפחה הכללים שלה ,רק קחי בחשבון שאולי בעתיד יהיו לך בעיות כשתרצי לחזור לאכילה סביב השולחן... זמני הארוחה שהגדרת אינן כה מוגזמים, לוקח לרוב הפעוטות זמן רב לאכול. בתאבון

spectra711

New member
גם אצל הילד שלי

שהוא עוד מעט בן שנה ושישה חודשים זה אותו דבר בדיוק,הוא לועס ולועס כל ביס חמש דקות,וגם לו אין סבלנות לשבת על הכיסא,והשאלה באמת אם הוא שבע בכלל,לי ניראה שאם הוא קם מהכיסא זה אומר שהוא כבר לא רעב יותר,מפני שמי שרעב עדיין,יושב וממשיך לאכול,אם נתחיל להרגיל אותו שאפשר לקום מהכיסא וללכת למקום אחר ועדיין שם יהיה גם אוכל,,,אז ככה הוא יעשה תמיד ולא יהיו לו הרגלי שולחן,אני מעדיפה להוריד אותו מהכיסא כשהוא מבקש זה לפי דעתי סימן שהוא לא רוצה עוד לאכול,לגבי פירות,אפשר לתת ליד התלוויזיה בדיוק כפי שאנו עושים כשאנחנו יושבים עם פיצוחים ליד התלוויזיה,

למעלה