האם נכונה השמועה לפיה ,

nadavf9

New member
האם נכונה השמועה לפיה ,

האם נכונה השמועה לפיה פסיכיאטרים מרושעים מסוגלים לאשפז מישהו רק בשל הדת הניאו פגאנית אשר הוא מחזיק בה ? האם ידועים לכם על מקרים כאלו ? ארק אנג'ל .

אכן כן.. :)

מתוך ניסיון של רק שיחה בכלליות עם פסיכולוג, הוא טען לפני שאנשים כאלה הם לא נורמלים כי הם מאמינים בדברים שונים, מטמרת הפסיכולוג הוא להפוך אותך לחלק מהחברה ולא לטפח בך ייחוד

Nizzan Cohen

New member
תלוי איזה פסיכולוג.

לא כולם כאלה. כלומר, יש פסיכולוגים מטומטמים. יש לדוגמא את אלה שמנסים "לרפא" הומוסקסואליות... אבל זה לא אומר שכולם כאלה.

nadavf9

New member
כלומר ,

כלומר - גם לפי הפסיכולוגיה וגם לפי הסוציולוגיה המבחילה - אינדיבידיאליזם הוא מחלה . פשוט בושה וחרפה .

nadavf9

New member
השאלה שלי ברורה -

האם ידוע לכם על מקרה אחד - מספיק אחד - בו אשפזו בעשרים השנים האחרונות כאן בישראל מישהו בגלל אמונתו הניאו פגאנית ?

Weirdi

New member
אמממ

מקרה כזה לא שמעתי, אבל במצב שישראל נמצאת לא הייתי מתפלאת יותר מדי. אבל בלשכת גיוס, כשאמרתי שאני פגאנית, שלחו אותי אוטומטית לקבן [ויצאתי על 21 נפשי].

L e s t a t

New member
ווירדי

את התנגדת לשחרור מצה"ל? איך הגבת לקב"ן? סיפרת שאת פגנית כדי להשתחרר?

Weirdi

New member
:]

לא התנגדתי לשחרור מצהל, כיוון שרציתי להשתחרר [כדי שאני אוכל לעבור לפה:] הסברתי לקבן את האמונה שלי ואת הבסיס אליה [בקצרה] הוא רשם כמה הערות ועברנו לנושא הבא. לא סיפרתי שאני פגאנית כדי להשתחרר, אלא כי הפריע לי להיות מתחת לקטגוריה- יהודיה. אבל כשהנושא עלה, אני לא אגיד שלא השתמשתי בו. ניסיתי למצוא את ההודעה המקורית שלי, לפני כל כך הרבה זמן, שבה סיפרתי על זה ששלחו אותי לקבן בעקבות זה שאמרתי שאני פגאנית, אבל לא מצאתי. ואופ טופיק- אני אשמח אם תשלח לי אימייל לסטט, כיוון שלאיסיקיו אני בקושי מתחברת [ואני מתגעגעת אליך!:] [email protected]

Nizzan Cohen

New member
לא. מקרה אחד לא מספיק.

אינדיווידואל - אל תכליל
. זה הרי הבסיס לא ?! יש פסיכולוגים טובים ויש פסיכולוגים רעים. לי למשל יש פסיכולוג שלא מוצא בדת שלי שום דבר פגום.

אורי רז

New member
לא, זה לא מה שהפסיכולוגיה אומרת

אם תקרא טיפה יונג תראה שהוא ראה דברים בצורה הפוכה, וראה באינדבידואליזציה ותחושת השלימות העצמית מטרה חשובה. אם תקרא טיפה על טיפולוגיה יונגיאנית (ומה שלפחות כמה אנשים בולטים עשו איתה בעשרות השנים האחרונות) תראה שיש בפסיכולוגיה היונגיאנית הכרה והערכה ביחודיות של כל אדם. רוצה לחפש סיבות לתעב את הפסיכולוגיה, חפש אותן במקום אחר.

L e s t a t

New member
וקצת מחוץ לקונספירציות..

פסיכולוג לא יכול לאשפז אותך בגלל שאתה מחזיק באמונה כזו או אחרת, הדמוקרטיה מגנה על היכולת של כל אדם להאמין באיזו אמונה שהוא רוצה בלי שהוא יצטרך לדפוק על זה חשבון לאף אחד. אם פסיכולוג מאבחן אצל מטופל סוג זה או אחר של הפרעה נפשית חמורה זה כבר עניין אחר. לדוגמא: יוסי ומוטי הם שני נוצרים. יוסי מאמין שישוע הוא המשיח, שהוא בנו של האלוהים, שהוא ביצע ניסים ושהוא מת על הצלב בכדי להושיע את האנושות וקם לתחייה בפעם הראשונה לאחר שלושה ימים.. מוטי מאמין שהוא המשיח, שהוא האלוהים, שהוא ביצע (ועדיין מבצע) ניסים ושהוא עומד להיתפס על ידי הרומאים בכדי למות על הצלב על מנת להושיע את האנושות והוא כמובן גם יקום לתחייה לאחר שלושה ימים.. עכשיו, איזו אמונה היא "לגיטימית"? מה הפסיכולוג צריך לעשות?

nadavf9

New member
לסטאט ,

הנקודה ברורה . לפיכך - כל סיפור על פגאנים שמוחזקים שנים בבתי משוגעים ומקבלים זריקות והלם חשמלי בגלל אמונתם הם , הם מיתוסים ? זכורה לי הודעה שלך שאמרת בעצמך שהוריך שקלו נקיטת צעדים כאלו לגביך בגלל היותך אינדיבידואל . נ.ב - אשמח אם כבר תגיד לי אם אתה מקבל את סליחתי או לא .

למעלה