הפכת..
את השאלה להרבה יותר מורכבת. קודם כל יש צורך בטרריום מאורר ובגודל המתאים. פה בארץ יש כמה וכמה אפשריות : טרריום "אקזוטיקה"-מיועד בימיוחד לזוחלים,פתח הטרריום הוא מילפנים מה שמקל מאוד על טיפול הזוחל.מלבד זה הטרריום מגיע עם פיתחי איורור בזכוכית האחורית ובזכוכית העליונה. תוכל גם להסב אקווריום דגים לטרריום אך לדעתי שפתח הטרריום מלמלע הטיפול טיפה יותר מקשה על המגדל. אך יש כאלו שחולקים עליי. תיצתרך גם לידאוג לחורר את המחסה וליצור טרריום מאורר. עוד דרך היא לגדל בפלסטיקיות שונות בגודל המתאים,גם פה פתח הטרריום יהייה מלמלע וגם פה תיצתרך לידאוג לחורי איורור. בעיקרון אין לי המלצה לשום חברה בעינין הטרריומים אך אני לא יודע איך זה הולך בידיוק באמריקה ולכן לא אוכל לעזור לך בנוגע לשם חברה. למרות זאת תוכל לימצוא אקווריום דגים בחנות חיות. תוכל לימצוא פלסטיקיות שונות בחניות כמו "הום סנטר" וכולי . תוכל להכין בעזרת זגג ותיכנון טרריום "אקזוטיקה". את סוג הטרריום תיבחר לפי הנוחיות שלך (זמן,מחיר,יכולת הכנה וכולי). לאחר שבחרת טרריום מתאים אתה צריך לחשוב על מצע מתאים גם פה יש כמה אפשריות ,אך אני לא חושב שיש שיש צורך בשם החברה שמייצרת את המוצר. המצע העיקרי שרוב מגדלי השממיות המנומרות מישתמשים בו הוא חול,דווקה חול תוכל לקנות דרך החברה EXO-TERRA אך זה לא מישתלם,תוכל לאסוף חול מדיונות או ארגז חול של ילדים. אך יש צורך בחיטוי רציני ליפני הכנסת החול לטרריום. רוב מגדלי השממיות המנומרות בחרו בחול כמצע מיכיוון שקודם כל קל מאוד "לעבוד" איתו,יש צורך לסנן את האזור בו השממית עשתה את צריכה ופעם בכמה חודשים להחליף את המצע כולו ולחטות את הטרריום,מלבד זה המצע מאוד דקורטיבי. תוכל גם לגדל את השממית המנומרת על נייר סופג\נייר עיטון כמצע,שני המצעים מאוד "נפוצים" ומאוד זולים,אך מבחינת ניקיון זה טיפה מקשה על הגידול. יש צורך להחליף את המצע בכל פעם שהשממית עשתה את צרכיה,וזה אומר להוציא את כל החפצים מהטרריום.מלבד זאת המצע ממש לא דקורטיבי. ישנם עוד כמה מצעים כמו דשה סינטטי,כבול וכולי אך לדעתי המצעים הנ"ל לא מתאימים לגידול שממיות מנומרות.זו רק דעתי. לאחר שבחרת טרריום ומצע מתאמים אתה צריך לחשוב על חימום מתאים. במאמרי הפורום יש מאמר טוב בנוגע לבחירת אמצאי חימום אותו כתב רן לנצט. לאחר בחרית טרריום,מצע וחימום מתאימים החפצים הניצרכים בטרריום הם מאוד פשוטים לבחירה וגם פה אני לא חושב שיש צורך בשם חברה. מיסתורים -תוכל ליקנות עציצי פלסטיק ולחתוך בצורה נחמדה,רק חשוב שהפתח לא יהיה גדול מידי כדי שהשממית המנומרת תרגיש בטוחה. תוכל ליקנות כדי חרס ולישבור ולקחת צורה נחמדה מתוך השברים. ועוד שיטות,עוד משהו חשוב הוא שצריך להיזהר לא ליצור אזורים חדים במיסתורים. מיסתור לחות- מאוד עוזר לשממית המנומרת להוריד את הנשל בקלות רבה . מילבד זה בתקופה ההריון יש צורך במיסתור לחות כאזור ההטלה של השממית. יש צורך בקופסאת פלסטיק סגורה בה אתה עושה חור ובתוכה אתה שם מצע השומר כמו שצריך על לחות כמו כבול,ורמיקוליט וכולי. ואני חושב שזהו הציוד ההכרחי לגידול שממיות מנומרות בשבי,מפה תוכל לעצב את הטרריום לפי החלטותיך,אותי למשל דקורטיביות לא ממש מרשימה כשמדובר בגידול זוחלים בשבי. כמו ששמת לב לא הזכרתי או המלצתי כימעט על שמות של חברות,אני לא חושב שיש צורך,לפחות ברוב הציוד ההכרחי. תיקרא מאמרי גידול ובהצלחה.