qwertydvorak
New member
מרגיש לי שהיום יש לפמיניזם איזו תפיסה שהולכת וגוברת על שיווון תוצאות מוחלט בין המינים. יש דרישה לחסל מיידית את הפרשי השכר בין גברים לנשים, להעסיק יותר נשים למשרות טכנולוגיות ולמקומות שבהן הנוכחות הנשית פחותה, בשביל השיווון. לחסל כל הפרש קטן בין המינים ולשנות את החברה כך שהנוכחות של המינים בכל תחום תהיה שווה באופן מוחלט.
מצד אחד אני מבין את הרצון להכניס נשים למקומות שהן לא נמצאות בהן, ועל כן להעצים את המין עם המסר "אישה יכולה לעשות כל מה שגבר יכול". אבל מהצד השני אני חושב שזה רע מאוד אם נצטרך לתעדף נשים בעבודה או במקומות אחרים רק משום שהם נשים, אם נסתכל על מין האדם בתור פקטור מכריע במקום על כישוריו לא נוכל להתקדם ולמקסם את התועלת והאפקטיביות של המקומות בהן התופעה קוראת.
מה אתם חושבים?
מצד אחד אני מבין את הרצון להכניס נשים למקומות שהן לא נמצאות בהן, ועל כן להעצים את המין עם המסר "אישה יכולה לעשות כל מה שגבר יכול". אבל מהצד השני אני חושב שזה רע מאוד אם נצטרך לתעדף נשים בעבודה או במקומות אחרים רק משום שהם נשים, אם נסתכל על מין האדם בתור פקטור מכריע במקום על כישוריו לא נוכל להתקדם ולמקסם את התועלת והאפקטיביות של המקומות בהן התופעה קוראת.
מה אתם חושבים?