האם נתניהו במרכז?

האם נתניהו במרכז?

נתניהו הזכיר כי עשה את הסכם חברון. נכון, ומה תוצאותיו? דווקא מפני שעמד על קוצו של יוד, לפי נוסחת ה"ייתנו - יקבלו", וחשש להתעמת עם המתיישבים היהודים, חילק את עיר האבות לפי קווי אורך ורוחב, שגרמו לשתי האוכלוסיות לחוש מחנק בגרונן, לא לבלוע ולא להקיא. הוא גם ניאות למסור באחוזת-ווי 13 אחוזים מהגדה המערבית לפלשתינים. על זה הפילו אותו אנשי הימין מהשלטון ב-1999. מפיליו מאז נשארו עתה בליכוד, ולא יניחו לו להצטרף לקואליציה המצדדת בצעדים כאלה. הוא משתבח בתכנים שאין להם רוב במפלגתו.

Archibald

New member
הליכוד תמיד היה מרכז, ואילו אתם

נמצאים במדמנת השמאל הסהרורי.

ברור, לך תגיד ל

עוזי לנדאו יובל שטייניץ ישראל כץ וכן, גם נתניהו שהם "מרכז". אולי נתניהו מתיימר לשאוף למרכז, אבל נתניהו הוא חסר אופי, הוא יהיה איפה שהרוח תעיף אותו. "הליכוד" לפי רשימתה הנוכחית היא מפלגה ימנית קיצונית וסהרורית.

mean girl 16

New member
הגדר מרכז.

אם זה אומר התמתנות בין אידיאולוגיה ציונית לריאליזם וראייה הגיונית של המצב- אז כן, וודאי שכן.

עוזי לנדאו התמתן?

יובל שטייניץ התמתן? שוב, אני לא יכול לדבר על נתניהו כי הוא כל יום אומר משהו אחר. אבל מרבית חברי הליכוד ומרבית הרשימה ("חבורת המורדים") ממש לא התמתנו, ממש לא ריאליסטים ועדיין חולמים על "חזון ארץ ישראל השלמה" ו - "שתי גדות לירדן"....
לא שיש לי בעיה עם חזונות, לא שיש לי בעיה עם ימין, אבל לפחות שלא יתיימרו להיות במרכז המפה.

mean girl 16

New member
בסס את דבריך.

ראית את הקישור ששמתי?(אם לא, זאת התגובה הראשונה בהודעה זו). חברי הכנסת עומדים מאחורי תוכנית נתניהו כפי שהציג אותה, וזאת עובדה מוחלטת. עוד לא שמעתי אחד בליכוד שדיבר על ארץ ישראל השלמה ושתי גדות לירדן. לא שטייניץ, לא לנדאו וודאי שלא נתניהו. כולם מדברים על וויתורים הכרחיים, זה שהם לא בקטע של חד צדדי לא הופך אותם לקיצונים. גם חלק מהשמאל מתנגד לחד צדדיות. נתניהו וכל חבריו "המורדים", מעולם לא התנגדו לפשרה. אלא אמרו כי הם אינם רואים בהתנתקות חד צדדית כפתרון המתאים.

ולגבי הקישור של לנדאו

אני מאמין שזה הכל מתוך מניעים פוליטיים שלו, הרי הוא פרש מההתמודדות שלו כדי לעזור לנתניהו והוא לא רוצה לתקוף אותו פתאום בשיאה של מערכת הבחירות. אם תסתכלי בין השורות - על ""הייתי מעדיף טון חריף יותר, אבל הדברים שאמר נתניהו בהחלט עומדים בתפיסות היסוד של הליכוד"" תביני כי הוא לא באמת שלם עם מה שנתניהו אמר בנאום הרצליה, אלא פשוט מבין שכרגע כדי לא לפגוע בליכוד עוד יותר ולהראות יותר מרידה, הוא צריך לנשוך את השפתיים.

mean girl 16

New member
שמחה שראית

החיים הם לא שחור ולבן. אין דבר כזה שכולם יהיו מותאמים טיפ טופ. אני מבטיחה לך שגם בקדימה, לא כולם מותאמים. בקדימה יש לנו את הנגבי יחד עם פרס, ואתה מדבר איתי על חוסר התאמה? אז לנדאו חושב שנתניהו היה צריך להיות תקיף יותר, אז? בעקרון כולם מסכימים על אותו דבר. אז כל אחד יחשוב שפה ושם צריך להיות שינוי קל, זה לגיטימי ומובן. ובוודאי שאינך יכול להשתמש באמרה כזאת כאשר בקדימה יושבים כל כך הרבה ניגודים יחד, אני בטוחה שאתה לא מאמין שכולם שם רואים עין בעין לגבי כל דבר, אפילו לא קרוב לזה.

mean girl 16

New member
ובקדימה, אתה יודע?

זה באמת שטויות להגיד את זה.. בשום מקום אתה לא יודע מי יחליט למרוד ולמה. אז בקדימה יש מצד אחד את הנגבי ומצד שני את פרס וכל אחד מושך לכיוון אחר. אז מה יהיה? אין לי כוח להיכנס לדיון הזה עכשיו, אבל אם אתה מתחיל לחשוב על חלק מזה אז עדיף לראות את התמונה הגדולה ולהסתכל קודם במפלגה שלך לפני שמחפשים בעיות במפלגות אחרות. הפוסל- במומו פוסל.

המממ... בלי קשר למפלגה

אני מאמין כי כל נושא ה"מרידה" טמון בתוך המבנה הכללי של הליכוד. מרידות בליכוד היו עוד מתקופת מנחם בגין, זה לא נושא חדש. אני מאמין פשוט שהגוף והתקנון של המפלגה הזו, והעובדה שמצד אחד היא כוללת בגופה אנשים קיצוניים לימין ומצד שני המנהיגים שלה מכורח היותם מנהיגים נבחרים צריכים להימשך למרכז, היא פשוט מפלגה שתמיד היוותה ותמיד תהווה פוטנציאל למרידות אידיאולוגיות פנימיות... "קדימה" היא מפלגת מרכז, שמוגדרת כך מלכתחילה. לכן הסיכוי למרידות נמוך בה בהרבה.

mean girl 16

New member
יש לי שאלה, מי מרד אז?

מי הוביל את המאבק נגד בגין בתוך הליכוד? אהוד אולמרט. מי הוביל את "חישוק" שמיר? אריאל שרון. מי הוביל את המאבק הגדול נגד האיש ש"סתה מדרך הליכוד", הלא הוא אריאל שרון? צחי הנגבי. אתה שוכח, שסממנים רבים שאתה מזכיר, נמצאים כעת בקדימה. לכן זה ממש לא לעניין.

שוב, זה לא האנשים או המפלגה

זה הגוף והאופן שבו היא מתנהלת. קדימה, כמפלגת מרכז - פחות תגרור אחריה מרדים. בליכוד על כל דבר קטן ועל כל הרחת דם מרגישים את התחלתו של חרחור מרד - תראי לדוגמא מה שהיה ביום אחרי הפריימריז מצד "שרי הליכוד" למרות שזה הושתק במהרה... בליכוד יש היסטוריה ארוכה של מרידות... אל תשכחי שגם כשנתניהו היה ראש ממשלה, הוא לא קיבל 100%, 90% או 70% תמיכה מהמפלגה שלו. אני מאמין שמבחן הזמן יוכיח את הטענה שלי שוב, ועוד כמה חודשים נראה עוד "מרד" בליכוד.

mean girl 16

New member
זה לא הושתק במהרה, בדיוק להיפך-

אתה קונה את נסיונות התקשורת להתסיס. הסבר מה זאת אומרת הגוף והמסגרת בו היא מתנהלת, הרי לפי דבריך, והעובדה שהצגת את השרים כדוגמא, מובן שמדובר באנשים. זאת פשוט לא נראית לי טענה לעניין.

למעלה