האם סכם גבוה יכול לשחק לרעת המועמד?

alice miau

New member
האם סכם גבוה יכול לשחק לרעת המועמד?

אני עדיין לא לגמרי מבינה את כל העסק עם מו"ר, ונכון שיש לי עד שנה הבאה, אבל: נניח שמגיעים עם סכם גבוה לתל אביב, למשל. מעל 730, לפני מו"ר. יכול להיות מצב שבו יש לי ציון טוב מאוד במו"ר, אבל הוא בכל זאת מוריד לי את הסכם? האם מו"ר "מקלקל" סכמים גבוהים? *אני שואלת בעקבות מישהו שאמר לי שכבר עדיף להגיע עם סכם פחות גבוה (כאשר יש סיכוי לציון מו"ר גבוה) ואז המו"ר מקפיץ את הסכם למעלה, מאשר לקרוע את התחת כדי להגיע עם סכם גבוה יותר, ואז המו"ר פחות משפיע עליו. טוב, זה יצא קצת מסובך, אני מקווה שהבנתם.

תראי

השקלול של הסכם עם מו"ר (בתל אביב) הוא ממוצע פשוט בין ציון המו"ר המומר לסקאלה של הסכם לבין הסכם ההתחלתי. יכול לקרות שאם תגיעי עם סכם גבוה, ותוציאי במו"ר ציון ממוצע, שהציון של מו"ר יוריד לך קצת (או הרבה) את הסכם. אבל יכול להיות גם שתגיעי עם סכם ממוצע, ותקבלי ציון לא הכי גבוה במו"ר, וגם ירד לך הציון. אם יהיה לך סכם גבוה יותר מהתחלה, גם אם ירד לך הציון, יש יותר סיכוי שהסכם אחרי מו"ר יכניס אותך לרפואה.

alice miau

New member
זהו, ש...

עם ציון ממוצע במו"ר, זה ברור לי. השאלה מה קורה עם מו"ר שהוא דווקא ממש טוב, גם אז הוא יכול להוריד סכם גבוה? טוב, בכל מקרה, באמת, אי אפשר "לשער" מראש את ציון המו"ר, וזה לא משהו שאפשר להסתמך עליו. לעשות את המקסימום מבחינת ציונים אני אעשה כך או כך, זה ברור.

kontsy

New member
אין כל כך איך לשער מראש את הציון

הוא מורכב מהרבה תחנות ובוחנים והיו כבר הרבה הפתעות (לטובה ולרעה) כאן בפורום.

alice miau

New member
ההפתעות האלו הן מה שמפחיד אותי...

שגם אדם עם יכולות הבעה עצמית טובות מאוד, שמסוגל ליצור רושם בד"כ על מי שעומד מולו, גם הוא יכול לצאת בסוף עם ציון מו"ר נמוך. אני מאוד הופתעתי כשחברה שלי לא התקבלה השנה, בגלל ציון מו"ר נמוך, כנראה. היא בחורה רהוטה מאוד ואינטיליגנטית, מרשימה בצורה יוצאת דופן, והייתי בטוחה שתוציא ציון גבוה.

dimiorr

New member
וגם...

מה זה בדיוק "סיכוי לציון מו"ר גבוה"? יכול להיות שהטיעון שאמרו לך הוא נכון, אבל ציון מו"ר קשה לצפות מראש, בעוד שציוני בגרות ופסיכומטרי אלה דברים ידועים ויש הרבה יותר הזדמנויות לשיפור מאשר מבחני מו"ר. אז, האם שווה לנסות ולהוכיח / להפריך את הטענה הזאת או פשוט לארגן "נתוני פתיחה" כמה שיותר טובים ולתת את הכי טוב בכל החזיתות?

alice miau

New member
כמובן שעדיף

להגיע עם נתוני פתיחה טובים. אין לי שום רצון להמר על הקבלה שלי בשנה הבאה...

yaser21386

New member
בTAU משקלו של מו"ר מייצג

כשני שליש (2/3) מהסכם הסופי, וכמו שאמרה אושרת הוא מומר לסקלה הדומה לסכם. כך שבאמת ההנחה שלך שמו"ר עלול לבצע נחיתת חירום בסכם המשוקלל.

alice miau

New member
שני שליש...?

גם לי נדמה שאמרו שזה חצי. בכל מקרה, עם ההנחה שהוא יכול גם להוריד, המו"ר, כנראה שאין יותר מדי מה לעשות. לקוות לטוב, ולהשתדל כמה שיותר. קצת מפחיד שקשה לצפות את התוצאות במבחן הזה, אבל כנראה ש"זה מה יש".

למעלה