הבנתי את כוונתך. אולי לא הבנת מה שכתבתי
כתבתי את המילה ספרים ובהתייחס לראייה השונה שיש גברים ונשים.
לאחר מכן כתבתי את דעתי האישית. והיא לא הגיעה רק מספרים. כל אחד מאיתנו רוכש ידע לא רק מספרים, גם מתוך ניסיון אישי. גם לך קרו דברים שגרמו לך להגיע למסקנות. זו דעתי שהאמת לא כל כך רחוקה משלך ושל ירון, אבל נקודת המבט שלכם שונה, זה היה צפוי, ולא במובן השלילי.
אם תקרא את ההודעה שלי שוב תבין. בכל הודעה השתדלתי לענות על הנושאים שהעלת.
אבל...
ראשית, אם אתה חושב שאני מחפשת להתווכח וזהו אינו דיון אלא ויכוח, אין טעם להמשיך. אני לא רואה את זה כויכוח. משום מה נוצר הרושם שהמטרה היא להתנגח כדי להוכיח פואנטה.
שנית, יש לי הרבה מה לכתוב על הדוגמאות וההסברים שלך, אבל אתה רואה את הדברים בצורה אחרת לגמרי ממה שהתכוונתי.
אתה חושב שמדובר במשחקי מילים. דעתך זו דעתך. אבל יש משהו אחד לא ברור לי:
אם אתה אני וירון מסכימים שגברים למעשה רואים סקס כמטרה. מהי למעשה המטרה?
לקיים יחסים בכיף. לעשות סקס כיפי, מקרב, לגרום גם לבת הזוג להנאה.
בגדול. אני טועה?
אם אני צודקת, כאישה היחידה שמגיבה כאן עד כה, תהרגו אותי, לא מבינה אתכם. כל השרשור מנסים להוכיח שאתם צודקים. אני מתפזרת, מתממת, סותרת את עצמי, משתמשת במשחקי מילים. מה שתגידו.
אבל אתם צודקים, דעתי בגדול לא שונה מדעתכם.
אז מה השגתם עד כה?
מה שנראה, עדיין באותה נקודת מבט, שגברים די מסכנים במערכות יחסים עם נשים כי הם בסך הכל רוצים לעשות סקס בכיף והנשים האלו מונעות אותו מהם.
למה?
כגברים, לא הייתם רוצים למנוע מצבים כאלו? לדעתכם בכל המצבים אישה עושה את זה במודע כדי להוכיח, כדי לחנך, כדי לשנות?
נראה לך יחיאל שאישה שמפריע לה משהו אצל גבר תוכל לשכב איתו כאילו כלום לא קרה?
שאלתי אותך את השאלה הזו. ענית לי שלפי דעתי (הדעה שלי לא שלך) כך וכך (שזה לא נכון והסברתי) ובשורה תחתונה לא צריך פירוש רש"י. פירוש רש"י למה דיוק?
כתבתי שבזוגיות יש גם קבלה, הכלה, פשרה וזו גם המהות של אהבה בין בני זוג. מה הקשר? כי לדעתי, לחנך/לכופף/ללמד לקח לא מתאים במערכת זוגית בריאה. לא ניתן "לתקן את כל הדברים שמפריעים לה". כי, סליחה, אם מפריעים לה כל כך הרבה דברים, אולי היא לא בזוגיות הנכונה. שתחפש מישהו אחר לחנך. אם אישה חושבת שהיא יכולה לדרוש את הבלתי אפשרי היא לא מבינה מה זה קבלה, הכלה וכו'. היא צריכה טיפול.
אבל גם גבר צריך להבין שסקס אצל אישה הוא יותר רגשי. ואי אפשר להשוות סקס לקניות בקניון או לכסף.