האם עבודה מהבית פחות נחשבת??

• פותח הנושא missB
  • פורסם בתאריך

missB

New member
האם עבודה מהבית פחות נחשבת??

בהמשך לדיון על מהות הפורום הזה, עלו בי מספר תהיות: האם יש לעבודה מהבית תדמית נחותה לעומת עבודה חיצונית? האם היא נחשבת פחות "עבודה"? התבוננות על סוגי האנשים הנכנסים לפורום - הצעות שר"ש על ימין ועל שמאל, אנשים המחפשים עבודה לשעות הפנאי, אנשים המחפשים עבודות קלות והתעשרות מהירה וכו'. האם זו התדמית שיש לעבודה מהבית? משהו חלטוריסטי שעושים כשאין עבודה אמיתית? אני מחשיבה את העבודה שלי כעבודה אמיתית לכל דבר ואני בטוחה שעוד כמה דיירי קבע של הפורום הזה חושבים כך. אבל אני מתחילה לתהות מה עולה בדעתו של אדם שרואה כותרת "עבודה מהבית".

אולי כן אולי לא...

זה משנה? במהלך שנות חיי עבדתי בעבודות שאינן מהבית והיו "בולשיט" אחד גדול, בלון נפוח עם תדמית והרבה כסף. ואני מכירה אנשים שעושים עבודה מצויינת מהבית... מוכרחה כאן בנימה אישית, אם כבר "עלית לשידור" missB, מה שיצרת עבורי פשוט נ ה ד ר ! כשאני פוגשת מישהו שמתיחס למקצוע שלי בזלזול או באי אמון, עומדות בפני שתי ברירות: או "להשתכשך" בזלזול ועוד כמה דברים לא נעימים, מה שאני לא אוהבת, או ללכת... עבודה מהבית היא משהו שילך ויצבור תאוצה במהלך השנים הבאות מכיוון שהמקצועות האישיים, היצירתיים תופסים סוף סוף את המקום האמיתי שלהם בחברה. בשביל לנהל עסק חייבים להיות יצרתיים במשהו אישי לחלוטין, אחרת לא יקנו אותנו... אז, מי שרוצה לזלזל, או לחשוב שזה חלטוריסטי, או כל דבר אחר... בבקשה. אני לא ממש מתעסקת בזה. יום טוב לך ותודה!

missB

New member
אביבה

אני ממש מעריכה את היכולת שלך לא להתייחס למה שהסביבה חושבת עלייך. לצערי, טרם פיתחתי יכולת כזו. העניין הוא שלפעמים תדמית כן יכולה להשפיע ולכן אולי כדאי לנסות להבין מה האסוסיאציה שמעוררות המילים "עבודה מהבית" אצל אנשים. זה גם נכון לגבי הפורום הזה, להבין איזה סוג של אנשים נמשכים לכאן כשהם רואים את הכותרת, וגם חשוב ברמה האישית לכל אחד מאיתנו שעובד מהבית וצריך לדעת מה אנשים חושבים על העסק שלו עוד לפני שהם מכירים אותו בפועל. אשמח לשמוע עוד דיעות בנושא. ובנימה האישית, שמחה מאוד שאהבת את התכשיט שלך. זה תמיד גורם לי נחת לראות אנשים מרוצים ממשהו שעשיתי.

יופי נהדר!

אני אחשוב בשבילך עוד כדי להעלות את מה שאת מבקשת... רק יש לי קושי בחשיבה... כי מיד עולה המחשבה: ואם נניח מישהו חושב עלי שאני/הפורום חלטוריסטית, לא רצינית, לא יודעת, לא מבינה וכו'... מה אני אעשה? אני אשנה משהו בשביל ש"הוא" או "הם" ירגישו טוב? אין סיכוי, וגם בלתי אפשרי...כל דבר שאני עושה כדי למצא חן בעיני מישהו אחר...אינו אני! ונניח שאני אצור תדמית לפני כן, כלשהי, ומישהו יפגוש אותי בגלל התדמית הזאת,שהיא לא אני... הרי הוא מיד ירגיש מרומה והלכה העיסקה... אבל, כמו שאמרתי , אני אעלה בהמשך היום עוד אסוציאציות שיעלו בראשי... כדי לתת לך עוד אפשרויות חשיבה... יום נעים

monicala

New member
בעיני זה דווקא סקסי

יש מקצועות בהם עובדים כמעט אך ורק מהבית. עיתונאים, סופרים, עורכים, הרבה מעצבים, אדריכלים, וכו'. כך שאין שום תדמית כזו או אחרת לעצם המושג. יש הרבה אנשים שה"סטודיו" שלהם הוא בבית, ואין לאף אחד שום בעייה עם זה. כל השאר הוא בעיני המתבונן

יונית א

New member
הבית הוא רק מיקום גיאוגרפי

סביבת העבודה שבחרתי לעצמי, ואחרים גם. התוצר אינו שונה בשל כך. את מעצבת אחרת את התכשיטים שלך אם את עובדת בסדנה שלשה רחובות מביתך או בחדר עבודה בבית? אחרת עורכת לשונית אחרת את הטקסט אם היא יושבת ליד המחשב בחדר העבודה שלה או במערכת העיתון? לא חושבת. התפוקה אמורה להיות אותה תפוקה. המיקום-הוא רק טכני. אני בכל זאת מפרקת את השאלה לשניים מה קהל הלקוחות הפוטנציאלים חושב על תחום העיסוק שלי(ך) ובין מה קהל הנכנסים לפורום חושב על מהי עבודה מהבית. לחלק השני- בהחלט מסכימה איתך לגבי התפיסה של חלק ממשוטטי הרשת ,שכנראה מה שעובר במוחם הוא הדימוי שציינת בהודעתך הקודמת. אבל הם ממש לא מעניינים אותי. לגבי הלקוח הפוטנציאלי- למה חשוב לך מה הוא חושב על עיסוקך? ואולי עוד יותר חשוב מזה- מה את חושבת על "עבודה מהבית" או על תחום העיסוק שלך-כי למעשה מי שמקרין את ההתייחסות אליו אינו הלקוח אלייך, אלא את אליו. (מקווה שהצלחתי להסביר את התפיסה שלי מאחורי המשפט האחרון).

missB

New member
למה חשוב לי מה הלקוח חושב?

זה לא ברור מאליו? אני הרי מתייחסת ברצינות לעבודתי ומצפה מלקוחות להתייחס אליה ברצינות. אם יש איזושהי תפיסה שלפיה עבודה מהבית היא פחות מקצועית מאשר עבודה חיצונית, ודאי שחשוב לי לדעת כדי להתמודד עם התדמית השגויה הזו. האמת שהשאלה התעוררה בראשי בעיקר בגלל הפורום הזה. תהיתי לעצמי אם זה מה שהמשוטטים בפורומים חושבים כשהם נתקלים בפורום שנושאו "עבודה מהבית", אולי זה גם מה שלקוחות פוטנציאליים חושבים על העניין.

לדעתי יש להפריד

בין מה שאנשים חושבים לבין איך שמתנהגים ומה שאנחנו נותנים להם לעשות עם ההתנהגות שלהם. כל עוד משוטטים להם אנשים בפורומים ונתקלים בפורום עבודה מהבית, שכל אחד מהם יחשוב מה שהוא רוצה לחשוב. שיחשבו שעבודה מהבית זה לא עבודה, שיחשבו שעבודה מהבית היא פחות מקצועית, שיחשבו מה שבא להם. ואם מישהו רוצה להתעניין באמת, לשאול ולהתעמק - אז יקבל גם את הצד האמיתי של הדברים. התדמית שלנו כעובדים מהבית לא חשובה כאן כל-כך כל עוד אנחנו מעריכים את עבודתנו ומתייחסים אליה ברצינות. מה שחשוב הוא שהם לא יתנהגו בהתאם למחשבות שלהם בפורום הזה. כשמישהו מגיע לבית שלי ונכנס בלי לדפוק בדלת קודם, זה לא לעניין בעיניי. מעבר לכך שזה לא מנומס, יש בזה משהו שפוגע בפרטיות, מן כניסה לטריטוריה שלי בלי לשאול את רשותי. תודה לאל שאין הרבה שעושים את זה במציאות. אז למה להרשות להם לעשות את זה בפורום? יתכבד אותו אדם שחושב שעבודה מהבית זה קשקוש, יקרא קצת הודעות בפורום ואחר כך יתחיל להגיד מה שיש לו. ואנחנו שיודעים מהי עבודה מהבית, צריכים להחליט איך להתייחס לאותם אנשים.

מחמם את הלב לדעת שכך את

מרגישה או לפחות משווה את הפורום לבית... אני רוצה "לרכך" את הגישה ברשותך ולהציע שני דברים:האחד - לזכור שמה לעשות, אי אפשר לנעול את הדלת...כי הפורום פתוח לכל הגלובוס ואולי גם לא כדאי לסגור כי לפעמים ההזדמנויות הכי טובות מגיעות בהפתעה גמורה... שנית -לתת קרדיט לאדם באשר הוא אדם. שאולי אולי אולי, לא ידע, לא שם לב, החמיץ, בא בריצה ולא ראה...או כל דבר אחר, וגם אולי אפילו טעה... ולהתיחס אליו בצורה נעימה גם אם בא לכאן בגסות ושפך את כל הארגז שלו ... נניח... לפעמים "השוק" של היחס הנעים עובד טוב.ואם לאחר ההסבר הראשון והבקשה, עדיין לא הבין אז...אפשר להראות את הדלת החוצה.... והיו בפורום יותר ממקרה אחד, שאנשים הגיעו הבינו...ונשארו, וגם כאלה שלא. טיפה ריכוך, כי תגובה חזקה גוררת תגובה עוד יותר חזקה ואז... יש אי נעימות גדולה עוד יותר. זו הצעה. כמובן שאפשר לקבל או לא... כך אני נוהגת בכל אופן, כפי שראיתם.

שמתי לב לכך לא פעם

וכמובן שאין צורך ואין רצון לנעול את דלת הפורום בפני אנשים חדשים. אלו מעשירים אותו ונותנים נקודות מחשבה והפרייה חדשות. אני מסכימה שהגישה של היחס הנעים והאמפטי למתפרצים למיניהם יכולה לגרור לתוצאות טובות, ויחד עם זאת, אני חושבת שצריך לחשוב גם על האנשים שכבר קיימים כאן, ומה זה עושה להם. אולי שווה לכתוב בהודעת הכניסה לפורום, למרות שאנשים לא הרבה קוראים אותה, שאסור לפרסם או לצרף קישורים, ביחד עם המלצה לקרוא הודעות קודמות.

יונית א

New member
דלת של קניון נפתחת אוטומטי

בדיוק כשמניחים שם את כף הרגל. לא דופקים, לא מבקשים רשות לא מביאים בונבוניירה. צריך רק לדאוג להגיע בשעות הפתיחה . פורום אינו בית. הוא יכול להיות סופרמקט גדול מנוכר עם המון יציאות וכניסות אנונימיות הוא יכול להיות כמו במכולת השכונתית הישנה עם המוכר הקשיש שיש לו רק שן זהב אחת בפה. בחירה שלנו מה עושים ממנו. הדרך היחידה (לדעתי ומיטב ניסיוני) להתייחס לישות וירטואלית שמעצבנת,מעליבה, מזלזלת, מכעיסה פשוט להתעלם. לא להתייחס. ההוויה הוירטואלית היא פונקציה של התייחסות לדברים שאתה כותב. לא מתייחסים לדברייך- משמע אתה לא קיים. לא מתוך מדיניות של בת יענה , לטמון את הראש בחול,אלא דווקא מהצד הפרקטי של החיים- הודעה שמתגלגלת לתהום הנשייה- כאילו לא הייתה מעולם.

לא משנה ההקבלה המדוייקת

משנה שיש כאן קשר בהתהוות, על בסיס של אנשים שעובדים מהבית. אני מסכימה עם ההתעלמות, כולם צריכים להסכים לה כדי שתהיה אפקטיבית.

יונית א

New member
יהודייה מוחלטת אני

ועונה בשאלה. האם לדעתך קהל הלקוחות הפוטנצאלים שלך הוא בעינייך אותו קהל ממוקד למדי שנכנס לכאן עם הודעות התעשרות בין לילה? ואם אתייחס אל הלקוח. מאד חשוב מה הוא חושב. על התכשיט, העיצוב, המחיר,השווק, הזמינות עליך ,נעימה,מבינה, מוכשרת, אבל לא ממש חשובה דעתו על צבע עינייך או התסרוקת שלך- לא רלוונטי לעניין המוצר שאת משווקת. במחשבה שנייה, אולי אני לא מטיבה לקרוא את דברייך- האם התחושה שלך כעין זלזול במי שעובד מהבית, זלזול בזמנו, במחיר שהוא גובה וברצינות התייחסותו לעבודה? לכך הכוונה?

missB

New member
הכוונה שלי

היא אכן כמו שאמרת בסוף דברייך. האם ייתכן שאנשים שנתקלים בשם של עסק העובד מהבית מתייחסים אליו כאל פחות רציני/פחות מקצועי מאשר עסק בעל משרד/חנות? אני יכולה להקרין דברים כלפי לקוח רק כאשר הוא כבר הגיע אליי. השאלה שלי אם יש אנשים שמלכתחילה לא מגיעים כיוון שלעובדים מהבית יש תדמית של חאפרים ו/או לא מקצועיים. האם יש ללקוחות ציפיות שונות ממך בגלל זה?

יונית א

New member
פחות רציני? לא חושבת.

לא חושבת שיש בעיה של ציפיות שונות. יש בעיה אחרת של ניראות, בולטות, יותר קל לשווק את עצמך בסדנה עם חלון זכוכית ברחוב הראשי של העיר. אני, חייבת לאמר שדווקא להיפך, העובדה שאני לא עובדת באמצעות גורמי תיירות ממוסדים, מוסיפה אמינות למוצר. הקושי בציפיות אולי לגבי שעות עבודה ללא גבולות, אבל אני לא חושבת שזו הבעיה של הלקוחות,אלא שלי-זה מחירו של מסר שאני מעבירה במודע או שלא.

בוקר טוב

נניח שיש כאלה שלא מגיעים כי הם מתיחסים באופן פחות רציני, נניח. אז, אני שואלת את עצמי, למה לי לחשוב על למה מישהו לא רוצה אותי, או חושב שאני "חאפרית"... במקום לחשוב על עוד אנשים שכן רוצים אותי? אפשר להקרין תדמית כאשר הלקוח נמצא לידינו אבל... לא בטוח שהוא יאהב אותה. זה שאנחנו עושים משהו בקשר לתדמית לא מבטיח שכל העולם יאהב את מה שהוא רואה/שומע/מבין וירצה לעשות איתנו עסק. בכלל תדמית הוא נושא מעניין בפני עצמו, ואולי שווה לדבר עליו. מה אתם אומרים? אני לא חושבת שאנשים לא מגיעים, אני חושבת שאם הם לא מגיעים זה סימן שאני לא אמרתי מספיק חזק "אני כאן"!

למעלה