האם עבודה ממושכת מול מסך מחשב מזיקה

toperan

New member
האם עבודה ממושכת מול מסך מחשב מזיקה

יש לי חבר שעד לפני שנה היה רואה 6/6 ואולי אף יותר. מכל מרחק היינו מצליחים לקרוא גם טקסטים קטנים. אני עובד מול מסך מחשב כבר שנים ורגיל לזה. אבל חבר שלי החל רק לפני שנה לעבוד מול מסך מחשב גדול וישן ומאז הראייה שלו הדרדרה במהירות, כיום הוא לא מצליח לקרוא מרחוק שלטים ודברים אחרים ממרחק כמו בעבר.אז: האם עבודה מאומצת מול מסך מחשב (מסך ישן של 19') עלולה להזיק לעיניים?

Hurakano

New member
מסכים ישנים

פולטים יותר קרינה או שהקרינה שלהם חזקה יותר... לא זוכר בדיוק איך זה... אבל אני יודע שמסכים ישנים הורסים את הראייה ואני אומר לך מניסיון.

toperan

New member
תודה רבה-פרופ' ענת יש לך מה להוסיף?

הייתי מעוניין לקבל תגובה גם מפרופ' ענת לבנשטיין על הנושא.

מחשב ועיניים...

שלום, המחשבים ומסכי המחשב לא גורמים לכל נזק בעיניים ! מה שכן, תתכן התפתחות של קוצר ראיה מסויים בעקבות עבודה מרובה מול המחשב. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

קשקה

New member
עבודה מול מחשב

כמו כל עבודה שהיא קרובה לעיניים (כמו קריאה,כתיבה,ליטוש יהלומים,וכד') היא עבודה שמאמצת את העיניים. בכל סוג של מאמץ,השרירים עשויים "להתפס" מה שעלול לגרום לקוצר ראיה. הפתרון: הפסקות יזומות במאמץ כלומר אחת לשעתיים יש ליטול 10 דקות בהם מסתכלים לאופק,או פשוט לעצום את העיניים ולדמיין אופק. כמה פשוט ככה חשוב ועוד משהו : מסך המחשב תמיד צריך להיות מעט נמוך יותר מגובה העיניים.

למעלה