האם עדיין יש אינטיאסים בעונה זו

dag007

New member
האם עדיין יש אינטיאסים בעונה זו

אתמול בשעות 16:00-17:30 ניסיתאת מזלי בדיג משובר הגלים הצפוני בחוף המציצים הפתיון: סבידה התוצאה: לא תאמינו: פשוט כלום, המקרה חזר על עצמו גם לפני שבועיים. אני מתחיל להאמין שסיפורי האינטיאסים הם סיפורי בדים. ולכן מספר שאלות לדייגים החובבים: האם זו העונה לדיג אינטיאס?, במידה והעונה חלפה, מה עכשיו בתפריט? האם ניתן לדוג עם פתיון קטן יותר מאשר סבידה שלמה? באם כן, איזה פתיון מדובר? מה דעתכם על קלאמרי או דג סרדין? (בננה) באם אנסה את מזלי בז´ירז´ור (טירון) איזה פתיונות כדאי לקנות והיכן? כונתי לסוג פתיונות הדמי הנמכר בחנויות ומתאים לדייג בעונה זו. (וכן קראתי את המדריך למז´רזר המתחיל) חן חן למתחנחן ושבוע טוב טוב לכולם.

rondadon

New member
אינטיאסים...

סיפורי בדים הם לא!!!! לפני הציוד וכל השאר בדיג אינטיאס צריך - מזל!!!!! אינטיאס של דג של מים פתוחים...ואם יש לך מזל...אז אתה תהיה כשהאחד מהם קרוב אליך... זהוי אכן העונה לאינטיאס ולמה סבידה??? למה לא דג???? שים בורי / סרגוס / שפיץ על קרס מס 1/4 עם משקולת 80 גרם ותחכה.... יכול להיות שאחרי 10 דקות ימשוך לך אינטיאס....ויכול להיות שגם 10 פעמים שתעשה את זה במשך כמה שעות כל פעם לא ימשוך לך בכלל... דג סרדין הוא קטן מידי בשביל באינטיאס ולכן עדיף בורי / סרגוס של 150-250 גרם... תוודא שיש לך מקל 2 חלקים מלא....חוט 0.70 על הרולר - 200 מטר, קשור את הקרס עם חוט 0.60, וזרוק רחוק ככל האפשר...כמה שיותר רחוק יותר טוב!!! בז´ירז´ור די קשה אך ניתן עדיין לתפוס אינטיאסים והכי טוב עם ז´רז´רות ניקל גדולות [8-9 ס"מ] וכבדות [40-80 גרם] עם חוט 0.50 וקרס משולשת נורבגית חזקה... אינטיאס ידידי זה לא צחוק....זה דג חזק מאד ואם לא נראה לך שתוכל לעמוד בעומס כזה אל תעשה שטויות..... בעכו היום זרקו 3 חוטים עם סרגוסים חיים לאינטיאס [עם שקית מנופחת ככה שהרוח המזרחית מושכת את זה לעומק...וקשר מיוחד שמכה של החוט מנתקת את השקית מהחוט ואז זה נשאר במקום,בערך 150 מטר מהחוף...] על החוטים לא היה תגובה לאחר 5 שעות והם הוצאו מהמים....ובז´ירז´ור נלקחו פלמידה של קילו וחצי ותרחון של 2 קילו [לא היה לי מזל היום..אני לא תפסתי כלום...] ותאמין או לא...אבל גם שהיו 3 פיתיונות במים האינטיאס החליט לקפוץ על הז´רז´רה רק שהדייג לא היה מוכן לזה והיה עם חוט 0.35 לתרחונים והוא קרע לו את החוט......

dag007

New member
תודה על ההתיחסות

בנוגע ז´רז´ור, איזה פתיון לקנות לעונה זו? האם ניקל כפי שציינת בתשובה,או רפלות (לפי המלצתך במדריך) ואני לא מדבר דווקא על דייג אינטיאסים אני מסתפק בפלמידה של 1 ק"ג חן חן למתחנחן

rondadon

New member
רפלה VS ניקל...

תראה...אם אתה יכול לזרוק רפלה למרחק שאתה זורק ז´רז´רה ניקל כבדה - בכבוד...תתכבד לך ברפלה חדשה...אחרת...חבל על הכסף...קנה 5 ז´רז´רות ניקל במחיר של רפלה אחת... בעיקרון....עם ז´רז´רה ניקל כבדה מספיק, וחוט 0.35-0.40 עם רוח מזרחית טובה אתה יכול לזרוק 70-80 מטר קדימה אם אתה יודע לזרוק טוב...

למעלה