האם עדיין מותר להציע מחירים למצטרפים חדשים בלבד?

flipper

New member
האם עדיין מותר להציע מחירים למצטרפים חדשים בלבד?

נדמה לי שראיתי כאן בפורום שהיום כבר אסור לחברות להפלות לקוחות קימיים או שאני טועה?

cheif

Member
מנהל
כן ולא

ההודעה שמשרד התקשורת הוציא בנושא אינה ברורה ולפיכך די הרבה גולשים שואלים אותי על הנושא.

אז ככה - בהודעה מלפני שבועיים משרד התקשורת אוסר על חברות התקשורת לקבוע "תקופת צינון" שלאחריה יהיה "הלקוח לשעבר" זכאי לתנאים של לקוח חדש.

המשמעות היא שאם אתה לקוח של חברת תקשורת מסויימת, אתה מתנתק ליום אחד ולמחרת מבקש להצטרף מחדש - אתה תזכה לתנאים ולמחירים של לקוח חדש.

יחד עם זאת, משרד התקשורת לא מונע מהחברות לקבוע "תנאים אחרים" (כלומר תנאים שאינם כוללים תקופת צינון) למעבר בין תוכניות.

כך למשל חלק מחברות הסלולר גובות ממך תשלום (שלעיתים הוא גבוה מאוד) בעת שאתה עובר מתוכנית אחת לתוכנית אחרת.

ההודעה של משהק"ת ניתנת לקריאה ב-LINK הזה - http://moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/4289.pdf

flipper

New member
תודה רבה. עכשיו יותר מובן

cheif

Member
מנהל
זו בדיוק הביקורת שלי

למה לא לקבוע תקרה הגיונית לקנס ההצטרפות? למה לעשות חצי עבודה?
&nbsp
מה עוד שזו לא הפעם הראשונה שכזה דבר קורה.

sehu

New member
הצעה: תקרה של 0 אם התשתית קיימת וה"התקנה" היא לחיצת Enter

האם הענין הזה הוא המקרה היחיד?

רשות השידור מתפוררת: האגרה לא נגבית, והאוצר לא מזרים כסף ( [URL]http://www.tvnetil.net/report/10707/[/URL]). האם זו השיטה החדשה? האם לא נאמר שנתניהו יהיה הפוסק היחידי בעניני משרד התקשורת?

ואני עדין חושב שלענין רשות השידור שהעליתי יש קשר הדוק לכאן

אולי בטעות יש לי הרגשה שאתם לא מתיחסים, גם בגלל שלא ברור מה הקשר. יש עוד סיבות, אך גם בגלל זה.
אנסה להסביר את הקשר.
אתחיל במה שעולה מהשרשור: משרד התקשורת דורש שלקוח קים ישלם כמו לקוח חדש. אך הוא מסרב לפסול דמי מעבר. לדמי מעבר אין לו תגובה, אך את סיום הקשר, והגעה למחרת כלקוח חדש, הוא אינו פוסל. ובפועל - מאשר.
אז מה הקשר לרשות השידור?
הקשר הוא השאלה האם נדרש כל מחזיק מכשיר טלויזיה לשלם אגרה. לי נראה שיש כאן עמימות, ואולי גם לשון כפולה: אחד בפה ואחד בלב. מצד אחד, החוק, כך אני חושב, עדין מחיב לשלם. על כל שומר חוק שמחזיק - לשלם. מצד שני, אין דרישה לשלם. לא ברור לי האם החוק גם דורש שישלחו בדואר דרישות תשלום. למיטב ידיעתי, לא שולחים. האם יחזירו בעתיד למי ששילם בהעדר דרישה? כנראה שלא. האם ידרשו בעתיד ממי שלא שילם תוספת קנסות? אני לא יודע. ומה קורה עם הכסף של מי שכן משלם? אולי מגיע לחינוכית. אולי נאגר בקופה, כדי שבסופו של יום יגיע לרשות השידור. אולי מגיע לערוץ 20, שאני תמה איזה חלק מעובדיו היה קשור בעבר לרשות השידור. האם החוק מאפשר לאוצר לא להעביר את הכסף? כנראה שלא, אבל משרד האוצר פועל באופן חוקי. אני מניח שיש להם בהרבה מה להתכסות במקרה זה.
השתדלתי לא להביע דעה על כן/לא שידור ציבורי. מקוה שאינכם יודעים משתי ההודעות שלי מה דעתי בענין זה.

למעלה