האם עדיף לדעתכן לחפש שותף להורות ?

יפעת 7

New member
האם עדיף לדעתכן לחפש שותף להורות ?

אחה"צ טובים לכולן, אני בחורה בת 34 שיודעת כבר מגיל צעיר שהולכת להיות אם חד הורית, כיום החלטתי לעבור לשלב מעשי יותר של בדיקת אופציות. הדבר הראשון שאני בוחנת כיום הוא השיקול האם לחפש גבר להורות משותפת, אולי גיי, או ללכת על תרומת זרע. אם למישהי יש נסיון ויכולה ליעץ לי בשאלה חשובה זו, אשמח מאד לשמוע

T w e e t y

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

כולנו פחות או יותר התלבטנו בשאלה זו, וגם שוחחנו עליה לא פעם. ואם תסתכלי, על זה בדיוק הסקר החדש שלנו - אולי בהצבעה אנונימית השורה תחתונה תהיה אחרת. אני החלטתי ללכת על תרומת זרע, כי לא מתאים לי לחלוק את חיי עם מי שהוא לא בעלי, ורק בקטע של התפשרות ולמען הילדים. אבל לכל אחת מאיתנו מתאים משהו אחר, ולכל אחת מאיתנו אני מאמין אחר.
מה שלא תחליטי, שיהיה לך אחלה מהיר וקל.

מה את רוצה?

הי יפעת, יש דעות לכאן ולכאן והתשובה היא מאוד אישית ותלויה באישיותך, בחוסן הנפשי שלך,בהאם יש או אין לך סביבה תומכת, במצבך הכלכלי, בצרכים החברתיים שלך ובעיקר בצורך שלך לדעת מי אבי ילדך חשוב שתקחי את הזמן לבחון את כל האפשרויות יש בנות שנמצאות בקשר שלא יגיע לנישואין ומחליטות לצאת מהקשר לפחות עם הריון (בידיעת או בלי ידיעת בן זוגן) יש בנות שנכנסות להיון מגבר מוכר שמשתף פעולה אך אינו מעורב בחיי הילד/ים יש מי שמעדיפות את בנק הזרע אבל יש אפשרויות אחרות כמו למשל העמותה: הורות אחרת שמחברת בין גברים ונשים שרוצים להיות הורים אך לא להתחתן. רוב הגברים הם הומוסקסואלים, חלקם חיים בזוגיות. עד כמה שידוע לי הם נפגשים בקבוצות ודנים בכל מיני סוגיות שקשורות למימוש הורות שכזאת, כשאת פוגשת מישהו שנראה לך מתאים, נפגשים עם עו"ד, מנהלים דיונים ויוצרים חוזה הורות שמתאר את אופי הקשר ביניכם, את חלוקת האחריות וכדומה לכל דרך שתבחרי יש יתרונות וחסרונות, אם את מתקשה לראות אותם, הכניסי שאלה ואתייחס בחירה נעימה!!

יפעת 7

New member
אני יותר דואגת לילד

אני יודעת שעבורי אולי יהיה קל יותר להיכנס לכל הנושא דרך בנק הזרע, יש לי תמיכה של המשפחה ולא אצטרך לעבור את כל התהליך של ההריון והגידול של הילד לבד, אמא שלי אפילו חושבת שאם אני מתחילה צעירה אוכל להביא שני ילדים, אבל באמת העניין הוא שאמנם אני לא מעוניינת בזוגיות, בכל זאת אני יכולה באמצעות הנושא של הורות אחרת ליצור עבור הילד תחושה יותר יציבה של משפחה עם שני הורים שהוא מכיר ושיתוף פעולה סביר, ההתלבטות היא כמובן הסיכוי לסיבוכים ופתיחת הפתח להתערבות גדולה מידי בחיים שלי ושלו. שיקול נוסף יכול להיות מזונות אם כי למרות הקושי הכלכלי זה שיקול שולי יותר, המוקד הוא מבחינת ההתפתחות הרווחה של הילד עד כמה חשוב לו אבא נגיש גם בצורה של הסכם הורות

מציאות או חלום

בעולם מושלם, עדיף שיהיה שם מישהו שמשלם ותומך בילד ויוצר איתנו מערכת הרמונית ומאוזנת לילד בעולם שלנו, את בטוחה שזה מה שיהיה? אם יהיה לך עימות, אם פתאום תגלו שאתם רואים דברים אחרת, הילד ייקרע ביניכם סיפור אישי: יש לי הורים אוהבים שראו את העולם אחרת. לצערי, אימא שלי ניצחה בויכוחים, כי היא זו שטיפלה בנו היא זו שהתמודדה עם היומיום לפעמים אני תוהה איך היו נראים חיי אילו אבא שלי היה מנצח, אילו זרמתי בעולם עם מה שרציתי
את חייבת לראות את הבעד והנגד דרך הקצוות: מה התועלת כשזה מצליח מול מה הנזק כשזה נכשל אני בחרתי בבנק הזרע

יובל2

New member
גמ´ני הלכתי על זה

החלטתי שאני הולכת על הורות עם אחרת בגלל המצב הכלכלי שלי. אם אצלך המצב שפיר, אני הייתי חושבת שוב על כל העניין. כי מעבר לביטחון כלכלי, כל השאר הם לא בגדר חיובי מבחינתי. יובל

יובל, לא הבנתי!!

משהו בעברית לא מסתדר לי אומר לך את האפשרויות שהבנתי: 1. הלכת על הורות אחרת ויש לך בטחון כלכלי אבל הוא לא אבא מבריק וזה יותר מפריע מעוזר? 2. הלכת על הורות יחד עם אחרת? יענו, בזוגיות דו הורית חד מינית, יש לך בטחון כלכלי אבל את לא מתלהבת מבת זוגך? אני מבינה שאת ממליצה לעשות את זה לבד דרך בנק הזרע, אם רק המצב הכלכלי מאפשר זאת? אם לגמרי לא הבנתי, אנא הבהירי כי....

יובל2

New member
אההה זה לא מובן??????

יאללה שיהיה, הנה ההסבר,,, בגלל שמצבי הכספי בכי רע, בחרתי להביא ילד לעולם עם שותף להורות. עוד הוספתי ואמרתי, שאם מצבי הכספי היה נפלא, הייתי הולכת על בנק הזרע שזו האפשרות העדיפה בעיני. לי באופן אישי היה חשוב לתת לילדי את המקסימום ולא את המינימום וזה השיקול המכריע בבחירה זו. מקווה שזה יותר מובן עכשיו

עכשיו אני מבינה ../images/Emo13.gif

אני מוצאת שכל החלטה שנלקחת לאחר שיקול דעת, היא נכונה עבורך, לקחת שותף זה לתת יותר עבורי לקחת שותף זה לפתוח חזית נוספת מול העולם זה עניין של אופי ואישיות תשאלי את טוויטי, אני לא אדם פשוט אני מדברת על עצמי כי אני לא מתיימרת לפרט כאן את המניעים של אחרות לבחור דווקא כך ולא אחרת חוץ מזה, ש"הורות אחרת" קמה קצת לפני שילדתי ושמעתי עליהם בחודש בו עשיתי את הטיפול. החלטתי לא לעכב דברים על ידי בדיקת העמותה, ולהמשיך בדרך בה הלכתי אני חושבת שעשית את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך ועבור ילדך גם כלכלית וגם במתן אבא לילד (זה חשוב!!!) בהצלחה

shark5

New member
אני בחרתי בבנק הזרע

יפעת יקירה, לפני כשנה נולד בני כתוצאה מהזרעה. במשך מספר שנים התלבטתי. ידעתי שלא אתחתן אך רציתי להביא ילד לעולם. הגעתי לגיל 35 וראיתי שלא קורה דבר בחיי שמוביל אותי לזוגיות ולהקמת משפחה. מכיוון שהייתי בלחץ של זמן החלטתי לבחור בבנק הזרע. לקחתי בחשבון את כל האפשרויות... מה שגרם לי לבחור בבנק הזרע: בראש וראשונה הביטחון שלי שאני מסוגלת לגדל ילד לבד. תמיכה מכל בני המשפחה, קודם כל רגשית וגם מבחינה מסויימת כלכלית. חברים אישיים ובעבודה(דרך אגב לאחר הלידה התפטרתי בגלל שרציתי להתמסר לאימהות)חיזקו את רצוני. ולדעתי ילד כפי שמקובל הוא פרי אהבה בין שני בני אדם.לכן לא רציתי לקשור את חיי עם אדם זר כדי ללדת בשעה שיש לי אופציה לעשות את זה לבד. כמו כן אין לי ציפיות/אכזבות/שיתוף/כעס על אף שותף. אני מאוד שלמה עם בחירתי קרה לי דבר נפלא אני אמא! בשום פנים ואופן אינני ממליצה שום המלצה אך אסור לך לוותר על הרעיון להיות אמא כי אין לך שותף. מה שתבחרי שיהיה לך בהצלחה...

למעלה