האם עדיף להשכיר אתר חנות אונליין או לבנות אחת עם טמפלט?

קוקונאט

New member
האם עדיף להשכיר אתר חנות אונליין או לבנות אחת עם טמפלט?

היי,

יש לי שתי אפשרויות, אחת היא להקים בעצמי חנות אונליין ע"י רכישה של טמפלט איכותי לוורדפרס, או להשכיר חנות באחד מהאתרים שמתמחים בכך כמו shopify
העניין הוא שבכל מקרה אצטרך לעבוד דרך פייפל כי באתרים הגדולים shopify icommerce, squarespace
אין דרך לעבוד עם חברת הסליקה שלהם כי אנחנו במדינה שאינה נתמכת.
ואם בכל מקרה אצטרך לעבוד עם פייפל ואז לא תהיה בעיה של בטיחות (כי הקונים מועברים ישירות לאתר פייפל) אז מה הרווח שנותנים לי האתרים האלו?

לשם השוואה השכרת חנות תעלה לי 1140 שח לשנה, בעוד שבניה של חנות בעצמי (אין לי ידע בבניית אתרים) תעלה לי את עלות הטמפלט 300 שח חד פעמי, ועוד אחסון ודומיין = 200 שח לשנה(?)

מה אתם אומרים?

FreeSoft

New member
אתה בטוח

שלא תהיה לך בעיה להקים בעצמך?
משוכנע שההוצאות הנלוות השנתיות הן 200 לשנה?

אם כן אז לא צריך תואר בלוגיקה כדי להוציא עלות מול תועלת...

קוקונאט

New member
אני לא *יודעת* לכן שואלת כאן בפורום.

אין לי נסיון בבניית אתרים וחנויות. וזו השאלה שלי. מה העלויות אם אקים את האתר לבד בעזרת טמפלט איכותי שכבר בא עם הרבה אופציות. האם יהיו לי עוד הוצאות במשך השנה וכו...

N0

New member
שני דברים

1. פייפאל לא פותר לך שום בעיה של אבטחה.
חוסך ממך אולי לעשות דברים ממש מפגרים כמו לשמור פרטי אשראי של לקוחות אבל אתר פרוץ הוא אתר פרוץ.
2. בעיקרון העדפה הרווחת בפורום היא לשמור את האתר שלך בשליטתך שזה לא משהו שאתה מקבל אם אתה משכיר חנות היא לא בשליטתך ואתה נועל את עצמך לחברה שבחרת.
מצד שני אם אתה לא מבין כלום בבנית אתרים ספק אם תצליך להרים אפילו אחסון וורדפרס עם תבנית בלי עזרה של מישהו. לטווח הארוך לשלם למישהו שיעזור לך להקים יהיה יותר משתלם אבל כנראה שיעלה יותר משנה של השכרת אתר במחירים שציינת

קוקונאט

New member
אני פשוט מנסה לחשב עלויות. אבטחה תעלה לי עוד כסף, לא?

כולל אחסון, דומיין, ומי יודע איזה עוד הוצאות

N0

New member
בעיקרון כן

בפועל את מעטים האתרים הקטנים שמתחשבים בשיקולי אבטחה או שיש להם באמת יכולת לשלוט עליה בפועל.
כל עוד תשתמשי בגירסה עדכנית של וורדפרס עם תוסף חנות ווירטואלית נפוץ ותדאגי לא להתעסק בכלל עם אמצעי התשלום (הכל דרך צד ג והמידע לא נשמר אצלך) את צריכה להיות בסדר.
אבל את כל הדברים האלה מי שבונה את האתר צריך לדעת ולדאוג להם.
עלות של מפתח אתרים מתחילה מ60 שקל לשעה לסטודנט ואני חושב שהממוצע הוא 200 שקל לשעה לפרילנסר מנוסה.
אם את מניחה שבמינימום תצטרכי 10 שעות עבודה ממישהו עם ניסיון זה יצא לך בערך 2000 ש"ח על הבניה בלבד (ללא קשר לעלויות אחסון דומיין וכו שאת משלמת בנפרד)

קוקונאט

New member
שוב. אני קונה טמפלט שמכיל כבר חנות וירטואלית ונועד לזה.

לא צריכה בונה אתרים במקרה הזה. או שכן

FreeSoft

New member
תלוי בך

ביכולת ההשקעה, בהתמדה ובעקומת הלמידה. איך בדיוק נדמה לך שאפשר לענות על שאלה כזו?

N0

New member
השאלה כמה לחוץ לך הכסף והזמן שלך

את יכולה לקנות לבד ולנסות ומקסימום תצרכי לשלם למישהו שיסדר את הדברים אח"כ.
אם יש לך קצת קישורים טכנים יכול להיות שתוך יומיים תצליחי להרים את מה שאת צריכה ויכול להיות שאחרי חודשיים של ביזבוז זמן תביני שאת צריכה לשכור את שירותיו של מישהו.
כפי שפנחס רשם לך זה בעיקר תלוי בך וביכולות לימוד שלך.

אבל כרגע הסיכויים לרעתך. מישהי עם ביטחון ומעט הבנה טכנית כנראה כבר הייתה מנסה להרים משהו לבד וקוראת את מגוון המידע שזמין ברשת במקום לפנות עם שאלה בסיסית שנשאלת כמעט כל שבוע בפורום.

RoyceGracie

New member
מהניסיון שלי עם לקוחותיי

ונשים בצד את כל השיקולים הטכניים.
בניתי אולי 30 אתרי חנויות, מתוכן רק 2 בערך רצות באמת. והסיבה היא שטמפלייט ואיחסון זה רק עטיפה, וכדי שיהיה לך אתר שרץ אתה צריך להיות מסוגל להפיח בו נשמה. שזה אומר להזין תכנים בצורה טובה ונכונה ולהתמיד בכך. ליצור בגולש תחושה שמדובר באתר רציני שאפשר לסמוך עליו.
מהניסיון שלי, המשימה של הזנת תכנים נשמעת פשוטה מאד, אבל בפועל רוב הלקוחות הופכים את האתר למזבלה של תוכן. תמונות לא מתאימות בפרופורציות לא מתאימות, גושי טקסט לא סימטריים ועוד הרבה מאד דברים שהופכים את האתר לכזה שאף אחד לא יקנה ממנו.

sitepoint

New member
הצעה אישית, אתה צריך לעשות פיילוט לרעיון שלך!!

במידה ויש לך הצלחה, לך על זה תרכוש חנות וירטואלית טובה, במידה ולא
יצא אז לפחות לא נפגעת מזה בגדול.

שיהיה בהצלחה

למעלה