האם עודף של קבוצת ויטמין B

אין בעייה העודף מופרש בשתן ולא נשאר בגוף

מינון מומלץ הוא הסטנדרטי, סביב 50 מ"ג מכל העיקריים ולתגבר בפוליניק לפי הצורך. B12 עדיף כמתיל קובאלמין ולא לשכוח לקחת גם מגנזיום איתם. חשובמאד לתגבר אבץ ומגנזיום בהריון וכמובן ויטמין C ואומגה 3. בהצלחה רבה

JacobSk

New member
תלמה זה נחון מה שאמרת במקרה רגיל

אבל בהריון זה סיפור אחר אנני יודע האם קבוצת בי משפיע לאובר.שווה להתיעץ אם רואפה טוב גם אומגה 3 לא לכל שלב של הריון

JacobSk

New member
ראיתי כמה מאמרים שהיה מדובר שם

על השפע לה טובה על אובר בשלבים מסוימים

מינון תלוי בספיגה, מצב מעי וגם מינראלים ב-RBC

שלום לך, קשה לקבוע מינון באינטרנט, מבלי לדעת איך התזונה שלך, מה הספיגה אצלך, איך המעי ואיזה סוג אבץ ומגנזיום את לוקחת. עודף אבץ איננו טוב ולכן מומלץ להתחיל עם מינון של 30 מ"ג אלמנטלי של אבץ למשך חודש ועם לפחות 125 מ"ג מגנזיום ליום ואז לעשות לך בדיקת דם של מינראלים של RBC. אז אפשר יהיה גם לראות חוסרים או עודפים אפשריים. אגב, המוצר המוביל והמוצלח מבחינתי - האופטיזינק של דוגלאס בקפסולות, הופסק הייצור שלו ולצערי הוא מגיע היום רק ככדור, עם פילרים שזה פחות טוב. מאידך, יש לחברת VRP מוצר דומה שאפשר לנסות לרכוש אותו. גם הוא אבץ מונו מתיונין. בארץ יש רק אבץ מאיכות פחות מוצלחת שספיגתו טובה פחות. אבץ פיקולינט נספג קצת יותר טוב מאבץ גלוקונאט אך תמיד עדיף אבץ קשור אמינו. הנה ציטוט מתקציר של מאמר על אבץ שפורסם בלאנצט, ירחון רפואי מפורסם וידוע: "מתן אבץ בהריון להפחתת תחלואת ילודים -------------------------------------------------------------------------------- חסר ביסודות קורט, כולל אבץ, תורם להפרעות בצמיחה ובבריאות. הדבר נכון במיוחד בארצות מתפתחות. תוספת אבץ לתינוקות, משפרת במידת מה את צמיחתם, מגבירה חסינותם ומפחיתה תחלואתם ממחלות זיהומיות. נתונים אלו נמצאו נכונים במיוחד בתינוקות שנולדו במשקל הנמוך מ-2500 גרם. תינוקות אלו מועדים לסבול מחסר באבץ עקב מחסני הכבד המדולדלים שלהם. בעבודה שבוצעה בבנגאלאדש בה שיעור התינוקות הנולדים במשקל נמוך ביותר ומגיע ל-43% מכלל הלידות, נבחן נושא מתן אבץ במהלך ההריון, מתוך הנחה שהילודים יהיו בעלי מחסני כבד עתירים באבץ, ובכך תמנענה המחלות הזיהומיות בהם. במהלך העבודה, 199 נשים קיבלו תוספת אבץ במהלך ההריון ו-221 שימשו כבקרה. הנשים שנטלו אבץ קיבלו 30 מ"ג תוספת ליום. האבץ ניתן מהשבוע ה-12-16 ועד לסוף ההריון. לאחר הלידה נבדקו התינוקות כל חודש עד לגיל 6 חודשים. נמצא, שהילדים של אימהות שנטלו אבץ היו בעלי סיכון נמוך יותר לתחלואה לעומת ילדי הנשים שלא קיבלו אבץ. הפחחת המחלות בלטה במיוחד ביחס לזיהומי עור חידקיים, שלשולים חריפים ודיזינטריה. ההפחתה במצבי התחלואה ניכרה בתינוקות שנולדו במשקל נמוך ולא בתינוקות שנולדו במשקל תקין. מהעבודה עולה, שלמרות שתוספת אבץ לא שיפרה את העליה במשקל הילודים, היא הפחיתה את סיכוני התחלואה בתינוקות שנולדו במשקל נמוך. האם יש בכך מסר שבלידות צפויות של תינוקות במשקל נמוך כדאי לתת אבץ כמניעה? עדיין מוקדם מלהסיק, אך זהו כיוון מחקרי חשוב לקבלת מסקנות סופיות. The Lancet 357 : 1080 - 1085 2001 " צירפתי המלצות של דר' פרידנפלד על איך ללדת ילד בריא. צירפתי גם מאמר על חשיבות אומגה 3 בהריון. המינון יקבע ביחד עם רופא הנשים שלך. אם יש נטייה לקרישיות יתר, מומלץ לתת יותר. אם יש נטייה לדימומים בשליש ראשון, מומלץ לתת פחות. בהצלחה רבה !! תלמה. לגבי מגנזיום - תמיד עדיף מוצר מחובר לחומצת אמינו, לטאורין או גליצין, לפי בחירתך ונוחות השימוש אצלך. ספיגת מגנזיום קשור אמינו, איננה גורמת לתופעות לוואי של שלשול במעי ואז גם הספיגה התאית טובה יותר.

קניתי טבליות אבץ למציצה של GNS

וגיליתי להפתעתי שעל הקופסה כתוב לא לנשים בהריון או למתכננון הריון. ???

זה מוזר ונראה כמו כסת"ח כי מותר אבץ בהריון

אבל יתכן שיש בטבליות רכיב אחר שהוא בעייתי בהריון. ככלל האבץ בטבליות מציצה הוא הכי עלוב שיש. לא כדאי להסתמך עליהן.

RebelRex

New member
אם מישהו צריך אבץ של דוגלאס בקפסולות

יש לי קופסא אחת שכמעט מלאה, אני אשמח למסור אותה למי שירצה . כל מה שצריך זה לבוא לאסוף אותה ממני (אני בבאר שבע רוב הזמן , אבל אפשר גם בראשון לציון)

RebelRex

New member
השתמשתי תקופה ארוכה באופטיזינק של דולגאס

אבל עברתי לאבץ גליצינט של קרלסון כי הוא יותר 'עדין' ופחות חזק וזה יותר התאים לי ביום שני אני מבקר באזור המרכז (ראשון לציון/תל השומר) , אם זה נוח לך , אז אפשר לתאם במסרים אם זה לא נוח לך , אני יכול להשאיר את האבץ אצל אימי שגרה בראשל"צ ותבואי לקחת ממנה כשיהיה נוח לך

למעלה