האם עושים ניתוח אנדוסקופי גם בשבר?

alron

New member
האם עושים ניתוח אנדוסקופי גם בשבר?

שלום! יש לי שאלה שמתרידה את כל משפחתי. אשמח אם תענו. אמא שלי עשתה ניתוח על השבר. לפני כ 8 חודשים. כנראה הניתוח לא עבר כמו שצריך ועכשיו יש לה פיסטולה, ורואים את הרשת ,אשר שמו לה בזמן הניתוח.נאמר לנו על-ידי הרופא שצריך להיוציא את הרשת מכוון שהיא מזוימת. זאת אומרת שצריך לעשות עוד ניתוח וזה כבר ניתוח הרביעי שלה בבטן. השאלה שלי היא כזאת: האם חייבים להוציא את הרשת? מה עושים בניתוח, האם שמים רשת חדשה, ומתי? האם אפשר לעשות זאת דרך ניתוח אנדוסקופי?

רוייקו

New member
לדר' עמיר סולד, בהמשך לשאלה זו

ראשית, שנה טובה
ולשאלה: מה באמת קורה לרשת מזדהמת.. הרי שבמהלך הזמן גודלות אל תוך הרשת רקמות.. האם בשלב זה כבר בלתי אפשרי להוציא את הרשת ? מה קורה כאשר מנותח ניזקק לניתוח פתוח והרשת מזדהמת.. האם ניתן להפטר מהחלקים (ברשת) שהזדהמו ברשת באופן כזה שהזיהום ירפא ? האם ניתן לבצע זאת, כפי ששאל alron, בלפרסקופיה ? אני מבין שהמגע של חמצן עם הרשת (פרולן או גורטקס) גורם להזדהמות הרשת אם כן מה עושים ?! צרה צרורה הרשת הזו..
לפני שנה ניתחת אותי יחד עם סובחי.. (רוייקו, מפורום קיצורי קיבה) וזו הזדמנות להודות לשניכם שוב. עשיתם עבודה מדהימה. מינימום צלקות שפשוט הדהים את כל מי שראה. כמעט בלי צלקות הכנסתם לי רשת ענקית, על כל הבטן כמעט (בגלל ניתוחי בטן פתוחים קודמים) וכל זה עם ארבעה נקבים זעירים שלא רואים אותם יותר. אמנם כאב לי נורא במשך השבועיים הראשונים שלאחר הניתוח, כיאילו עברתי את הכל בלאפראטומי, אבל עכשיו אי אפשר לראות כלום !!! גם התחושה והמראה מעל גבי העור לא מסגירים שום ניתוח שבר שעברתי. דודתי עברה באסף הרופא ניתוח דומה ופתחו לה את הבטן - אבל מה זה פתחו לה את הבטן ? - בית מטבחיים פראייר עם איך שפתחו אותה. היא הייתה מאושפזת שבוע וחצי או שבועיים בבית החולים. סבלה במשך חודש שלם מכאבים ולא תפקדה. אז מה אם היה לה שבר גדול בדופן הבטן. זו לא סיבה לבצע את הניתוח בלפרוטומי אבל זה רק מחזק אצלי את התחושה שעשיתי נכון שפניתי אליכם לטפל בי. ידעתי שאני בידיים טובות. כשסובחי אמר לי ששניכם תהיו הרגשתי הכי בטוח שאפשר. פשוט לא יאמן איזה פערים עצומים בין בתי חולים בארץ והכל עניין של מנתחים וציוד. מדהים הוא שישנם בתי חולים שלצורך הוצאת כיס מרה עדיין מבצעים לאפראטומי עם חתך של 7-8 ס"מ... כל הכבוד כן ירבו כמוכם - ישר כוח שנה טובה

למעלה