האם עליי לבקש רשות בשילוב באינדקס באתר?

shuliki

New member
האם עליי לבקש רשות בשילוב באינדקס באתר?

יש ברשותי אתר תוכן גדול ומוביל בתחומו. בימים אלו אני שוקדת על שילוב אינדקס שירותים ומוצרים לקהל היעד של גולשי האתר.
בשלב זה אני מעוניינת לשלב עסיקם בחינם באינדקס שאלתי היא: האם יש לי צורך לבקש רשות (גם אם זה בחינם) מבעל העסק או שזה מידע שאם לא גובים עליו תשלום -ניתן לעשות זאת ללא פניה לבעל העסק .. (הרי בסה"כ אין פגיעה בעסק אלא להיפך )..

האם זה נכון ומקובל וחוקי ? תודה מראש על התשובה

"הרי בסה"כ

אין פגיעה בעסק, אלא להיפך"...
איך בדיוק קבעת את זה?
יש חוק או פסק דין שקובע כך?
מזכרוני אני יכול לשחזר לפחות 3 מקרים שהיו בטיפולי של עסקים שנכללו באינדקסים וטענו שנגרם להם נזק.
אחד המקרים הבולטים של גרימת נזק הוא בהכללת פרטים לא מדוייקים, לחלופין אי עדכון פרטים, כאשר עסק משנה את פרטיו. ואז אנו עומדים בפני מה שנראה כמו עוולה מסחרית של הפרעה לגישה לעסק.
לדעתי צריך לבדוק בדיוק מה בדכתל לעשות ואיך.
לא אוכל לקבוע חד משמעית שקיים איסור לפרסם באינדקס מי שלא נתן הסכמתו, אך בהחלט ממליץ לבדוק את העניין וללכת על הצד הבטוח אם לא רוצים להסתכן בתביעות.

arps

New member
הי דורון

תוכל להפנות אותי לפסקי דין של 3 המקרים הללו?
ניראה לי שעסק שייתבע על עוולה מסחרית את דפי זהב בגלל ששמו את שמו ומספר הטלפון של העסק שלו יגולגל ממדרגות בית המשפט.
למה לא לתבוע את גוגל שמציגים תוצאות חיפוש של עסק ששינה את שמו?

תוספת לדורון

באחד מהתיקים בהם ניצחתי (חפש פ"ד בעניין חוגל נ' רביב) אחת מהטענות של בעלי עסקים היתה כנגד אינדקס שלקח את פרטיהם ושילב אצלו והטענה היתה, בין יתר הטענות, שמספרי הטלפון/הכתובות/המחירים השתנו ונגרם נזק.
זו היתה טענה יחסית לא מהותית והיא נדחתה כמעט בלי להתייחס, אבל הטענה הועלתה והסיכון קיים. באותו מקרה היא נדחתה מה שלא אומר שלא יקרה כמו שדורון אמר שהטענה עלולה חס וחלילה להתקבל.

arps

New member
יורם, לדעתי יש הבדל

בין אינדקס עסקים שמציג את שם העסק ואת מספר הטלפון, לעומת אינדקס שמציג בנוסף גם מחירים.
כיון שאן המחירים השתנו, עלולה להיות אכן פגיעה בבית העסק. אבל מספר טלפון ושם --> בזק ודפי זהב ממש יהיו בסכנה..

מה דעתך?

arps

New member
יורם, התשובה שלך נמחקה בטעות כנראה

אודה אם תוכל לשלוח לי אותה במסר פרטי.

למעלה