האם עלי לדאוג ?

may may.

New member
האם עלי לדאוג ?

היום צפיתי בבני בן ה - 4 ולא ידעתי איך להגיב. הוא לקח את החזיה שלי והחל למדוד אותה על חולצתו. לאחר מכן, הוריד את החולצה , לבש את החזיה ועליה את חולצתו. התעלמתי, לא הגבתי. לא רציתי לעשות טעויות. אני מודעת לכך שבגיל הזה, הם אוהבים להתחפש, להיות דומים לאמא או אבא, אך האם זה מעיד על משהו ? האם עלי לדאוג ? לאחר כמה דקות, הוא הוריד את החולצה ואת החזיה וכך הלך אל חדרו כשהחזיה בידו, הביט בי וחייך כאילו ידע שהוא עושה משהו שאמא לא מרשה. חייכתי לעברו, לא הגבתי. אז, האם עלי לדאוג ? M

linet1

New member
אל תידאגי

הוא נורמלי לחלוטין - וגם תגובתך היתה יפה מאוד. זה שלב שחולף - בקרוב גם יתחיל למדוד את בגדיו של אבא תוך אימוץ זהותו. נ.ב. ואם - תהיה בו נטיה קלה לנשיות? אז מה? תאהבי אותו פחות? יש לתת לילד להתפתח ע``פ נטייתו האישית - ידוע שהומוסקסואליות זה לא משהו נרכש - אלא משהו מולד. תני לו להיות הוא עצמו ולא מי שאת מצפה ממנו להיות. בהחלט שנהגת יפה!!!:)

newmom

New member
אין מה לדאוג.בנכבוחן את הזהות

המינית.גם הנשית וגם הגברית.הגבת מצוין!

may may.

New member
אני מבינה כי תגובה מקצועית לא אקבל

האם טעיתי בפרסום בעייתי ?

גרא.

New member
מתנצל,חשבתי שהתגובות שקבלת,עונות

may may,אין לך מה לדאוג כלל.יש לפחות שתי סבות אפשריות להתנהגותו של בנך.ראשית,בגילו,לפני וודאי שאחרי,ילדים נוהגים לשחק במשחקים סוציודראמטיים,משחקי ``כאילו``,משחקי תפקידים,שעוזרים להם להבין תפקידים שונים בחברה.זו הסבה שבכל גן,יש מספר פינות משחקים,כמו פינת רופא,פינת מטבח,פינת תחפושות,ועוד.בנך כנראה דרך לבישת חלק מבגדייך,מנסה דרך משחק סוציו דראמטי להזדהות,ולהטמיע את תפקידך כאם.ומכאן,שהתגובה,יכולה להיות הכל,חיוך,חיזוק,הנאה,או התעלמות.אבל לא כעס,או נסיון זה או אחר להטיף לו מוסר.סבה נוספת,עשוייה להיות קשורה לתסביך ``אדיפוס``,המעסיק את בנך כנראה רק להזכירך,הכוונה שהוא רואה בך את בת זוגו,ומתחרה עם אביו על אהבתך. רוצה לרוב להתחתן עימך,מנסה לגעת פה ושם,לישון עימך במיטת ההורים,ומה לא.על רקע זה,אפשר גם להסביר את התענינותו בבגדייך.אבל,התעלמותך,וכך צריך לנהוג,תעזור לו להחליק את התקופה הזו שיכולה להימשך עד גיל 5+,בצורה טבעית,כפי שקורה במרבית המקרים. אז,שוב,אל תדאגי.זה יחלוף,ללא שרידים.

למעלה