האם על מחלות לב משחררים מהצבא?

OHADKURDY

New member
האם על מחלות לב משחררים מהצבא?

יש לי מחלת לב=HYPERTROPHIC CMP-ASYMETRIC ויש לי ועדה רפואית שבוע הבא.. השאלה היא הקרדיאולוג 1 כתב שאני יכול לשרת אך לא בקרבי... "ממליץ להורדת פרופיל בהתאם להימנע מפעילות ספורתומאמצי יתר" אך הרופא המומחה שבאתי אליו בהתחלה כתב="לדעתי מתאים לפרופיל 21" השאלה שלי היא...האם בועדה יקבלו את ההמלצה ל 21 רפואי? ומה קורה שם בועדה רפואית הסופית? ד"א אני מעוניין לשרת בצבא ולא להיתנדב..ברצוני לעשות 3 שנים כמו כל בן נוער במדינת ישראל בתפקידים שיתאימו למצבי הרפואי בבקשה תעזרו לי אני כבר אובד עצות...

oshiko

New member
קשה לדעת מראש מה תקבע הועדה

מצד אחד יכול להיות שהם יעדיפו לא לקחת סיכון ולהתחשב בהמלצה המחמירה יותר. מצד שני ייתכן שדעתו של הקרדיולוג קובעת יותר (אני לא יודע מהו תחום המתחותו של הרופא השני). אתה יכול להגיד לועדה את רצונך לשרת - אולי הם ייתחשבו בזה.

סמדר בנ

New member
הרופאים בצבא

כפופים לספר פרופילים צבאי. לכל מצב רפואי יש את תחום הפרופיל המתאים לו ולרופאים לדעתי יש שיקול דעת לקבוע האם לתת את התחום הנמוך או הגבוה. לכן אני משערת שאם למחלה שלך יש התייחסות ופרופיל מסוים מתאים, נניח 24 או 45, המלצת הרופא לפרופיל 21 לא רלוונטית, אלא אם הוועדה תחליט להחמיר מסיבות מסוימות. אם אתה סומך על הקרדיולוג ועל שיקול דעתו והוא המליץ על הורדת פרופיל ולא על פטור, מדוע אתה צריך להביא שתי חוות דעת?

למעלה