האם עמידה ממושכת

the silent

New member
האם עמידה ממושכת

יכולה להזיק לגב? נגיד אם יש שבר דחיסה בגב....
 

nirpel

New member
יכולה

עמידה ממושכת מעלה עומס על הגב בעיקר באזור הגב התחתון. אם יש שבר דחיסה כנרא שהעומס באזור השבור יהיה יותר גדול בזמן עמידה ממושכת. על כל פנים בזמן עמידה מושכת כדאי לשים רגל אחת על מעין דרגש מעט מוגבה וזאת על מנת להוריד עומס מגב תחתון. או לנוע ןלא לעמוד במשך זמן ממושך בנוסף כדאי לחזק שרירי בטן וגב שיהיו מספיק חזקים לעמוד בעומס.
 

the silent

New member
ואם העמידה הממושכת

היא תוך כדי תנועה אז זה פחות מעמסה על הגב? ותודה על התשובה הקודמת :)
 

nirpel

New member
לא בדיוק

בזמן הליכה יש תנועה בין מפרקי האגן וחוליות הגב התחתון כך שזרימת הדם למקום יותר טובה ופחות מורגש העומס וכוחות הדחיסה על המקום. הרבה פעמים קורה שההליכה לא עוזרת ואף מגבירה את הכאב. כך שאם כואב במקרה כזה או בכל מקרה אם כואב לך הגב מומלץ לפנות לטיפול שיאבחנו לךאת מקור הכאב ויטפלו בו
 

the silent

New member
אני יודעת מה מקור הכאב

עברתי תאונה לפני כמעט משנה שכתוצאה מכך יש לי שבר דחיסה בין L12-13 . בעיקרון אני מתאמנת במכון כושר וחיי מתנהלים על מיי מנוחות חוץ מכאבים פה ושם במקום הפגיעה. כעת יש לי הצעת עבודה מאוד מפתה שדורשת שעות רבות על הרגליים אך עם תזוזה. מאז התאונה לא יצא לי לעסוק בעבודה שכזו חוץ ממלצרות שהפסקתי מאחר וחוץ מהשעות הארוכות על הרגלים זה כלל סחיבה של מגשים והרמה לא נכונה של צלחות וכו... זה בטוח גרם לי לכאבים לכן חדלתי מכך. אך האם רק עמידה ללא צורך בהרמת דברים כבדים יכולה לגרום לכאבים במקום הפגיעה? זה יעזור לי בשיקול האם להיענות להצעת העבודה.
 

nirpel

New member
מקור הכאב

הוא כנראה חוליות T12 L1 . בכל אופן אני לא יכול להמליץ לך כן או לא, על פניו נראה שאם את מתאמנת לא נראה לי שצריכה ליהיות בעיה כלשהיא אבל בכל מקרה כדאי להבדק ולודא (ע"י צילומים ובדיקות אורטופדיות ) כי אכן את יכולה להענות לעבודה.
 
למעלה