האם עצם הזנב נחוצה לנו ? או לא ?

האם עצם הזנב נחוצה לנו ? או לא ?

שלום, שמעתי פעמים רבות (בעיקר מאנשים דתיים) את הטענה שעצם הזנב נחוצה לנו משום שהיא מהווה נקודת משען לשרירי האגן. האם זה נכון? האם עצם הזנב באמת נחוצה לנו? האם יכולנו להסתדר בלעדיה?

דיברגנט חדש

Well-known member
כל איבר שיש לנו נחוץ לנו, גם מה שחשבו בעבר שלא נחוץ כמו

לדוגמה התוספתן.

גם עצם הזנב נחוץ לנו, לפעמים לשימושים מינוריים שאנו לא מודעים אליהם ובנוסף לנקודת איזון השרירים (מין עוגן).

BigBadWolf

Member
יש הבדל בין נחוץ לבין 'יש לו שימוש'

לכל חלק מגופנו יש שימוש כלשהו, אבל לא כל חלק מגופנו נחוץ. לדוגמה, אנשים שעברו כריתת תוספתן לא באמת מרגישים בחסרונו וזאת למרות שמצאו לו שימוש כלשהו בגוף. אני לא רואה שלחסרי תוספתן יש פלואורה יותר חלשה או רגישה.
אינני ביולוג \ רופא אז אני לא יודע לגבי עצם הזנב, אבל בהתחשב בכך שהוא הולך וקטן לאורך האבולוציה האנושית נראה שגם הוא לא נחוץ במיוחד אלא רק משמש אם כבר הוא שם לדברים מינוריים כלשהם.

דיברגנט חדש

Well-known member
התוספתן משמש כמקום מבטחים לחיידקים הטובים שחיים במעי האנושי

ויכולים להגן על המעי לאחר מחלות מעיים קשות.

לעצם הזנב מחוברים כמה שרירים, כך שכבר הקיום שלו מוצדק. ולכמה מהשרירים שנמצאים נמוך יותר על עצם הזנב יש תפקיד בהפרשת צואה.

uzi2

Active member
התוספתן משמש כמקום גידול לחיידקים מהמעי.

ולכן הוא יכול לעזור במקרים של מחלות מעיים מסויימות, ועלול להזיק באחרות.

כל מה שיש בגוף יש מה שמוצא לו שימוש.

לגבי עצם הזנב, מכיוון שהיא שם, שרירים נעזרים בה והיא הופכת לחשובה. לא הייתי מוריד את עצם הזנב כי כפי שכתבת, אכן יש שרירים חשובים שנסמכים עליה.

מה שברור הוא שהתפקידים שלה שונים מהתפקידים שיש לזנב.

גלעד0011

Active member
התכוונת אולי לטחול

התוספתן משמש בעיקר בשלבי הגדילה של אדם צעיר, אבל לא נחוץ כלל עבור אדם בוגר.

גלעד0011

Active member
הבאת לי מאמר מ2007 עם עריכה מגמתית. לא כזה רלוונטי

הנה מאמר משנה שעברה שקורא לילד בשמו - תיאוריה. לא צריך להתייחס לכל תאורייה כאל עובדה.

תוספתן כבית בטוח (Safe House)
תיאוריה נוספת הנחקרת מציגה שהתוספתן משמש כבית בטוח לבקטריות הטובות (פרוביוטיות) שנמצאות במעיים שלנו ותפקידן הוא פירוק מזון. במקרים של מחלה חריפה, תוך שימוש ממושך באנטיביוטיקה, בקטריות אלו מחוסלות ואנו חשופים למחלות קשות יותר. התוספתן משמש כבית בטוח לבקטריות אלו והן יכולות להשתחרר ממנו ולחדש את מלאי הבקטריות לאורך המעי.

וזה הקישור למאמר:
https://healthy.walla.co.il/item/2991527

דיברגנט חדש

Well-known member
אבל מה שהבאת דומה מאוד למה שהבאתי, לא?

(טרם נכנסתי לקישור, אלא התייחסתי רק לציטטה שלך)

גלעד0011

Active member
נו ברור שזה דומה

אנחנו מדברים על משהו מאוד ספציפי.. מן ההיגיון שזה יהיה כמעט זהה.
אבל יש כמה דברים שונים. אני לא אוהב את הקטע הזה שחוקר בא ומתאר הנחה שלו כהוכחה. והכתב של האתר שמפרסם את זה עוד זורם איתו ורושם את זה כעובדה מוגמרת! יש כל כך הרבה נסיונות להסביר כל מיני תפקידים עלומים של איברים, במיוחד כשמדברים על התוספתן. (אגב, יש סיכוי טוב שהוא צודק... אבל זה לא עובד ככה. דעה/תיאורייה/הנחה זה לא הוכחה).
צריך להישאר עם מה שאנחנו יודעים בוודאות - פעוטות שהוציאו להם את התוספתן (ולא משנה עכשיו למה כי היו תקופות בשנות ה50 שעשו את זה גם אם לא הייתה שום בעיה) סבלו מבעיות גדילה. זה אנחנו יודעים.
בוגרים ואפילו נערים שהוציאו להם את התוספתן לא סבלו משום בעיה ידועה לאחר מכן - זה אנחנו גם יודעים. הקטע של האנזימים לפירוק של עשב - זה כבר באיזור האפור של "אולי". וזהו. לא צריך מעבר לזה כרגע עד שיבוא עוד משהו וודאי. אם תתחיל להתייחס לכל השערה של כל חוקר אתה לא תצא מזה.

גלעד0011

Active member
לא ממש

במקור הזנב אמור לאזן את תנועת הגוף בזמן ריצה אצל חיות שהולכות על ארבע. אנחנו מאזנים את עצמנו בזמן ריצה בעזרת הידיים לכן הזנב הלך ונעלם לנו. עצם הזנב היא שריד ישן שאולי ייעלם בדורות הבאים. תחושת הבטן שלי אומר שתמיד תהיה חולייה אחת חזקה יותר משאר החוליות בתחתית עמוד השדרה כדי לפצות על הלחץ שאנחנו מפעילים עלייה בזמן ישיבה. אבל זאת רק תחושת בטן.. רק הזמן יגיד

למעלה