האם עצם החשיבה בלבד הוא הרסני?

cacaroto

New member
האם עצם החשיבה בלבד הוא הרסני?

לפי נסיון הגעתי למסקנה נכונה לגבי עצמי . אסור לי לחשוב ולא להחליט. רק להקשיב. ולבצע.

אף אחד לא יודע את הדרך

הייתי רוצה לאחר לך בהצלחה בדרכך החדשה אבל אני חושב שבסופו של יום ביטול עצמי לא יועיל לך. לא תוכל להתחמק לאורך זמן מלקיחת אחריות, ממאמץ, מפחד, מכשלון, גם אם תרוץ מהר, או לחילופין - לא תעשה כלום, המילים המפחידות האלה ירדפו אותך עד חורמה ובסיבוב הראשון ישיגו אותך ויניחו את ידיהן על צווארך החשוף. לא תוכל להיות שונה מאיתנו, לא תוכל לברוח מההכרח האנושי להיות קיים כלומר לבחור. (משמע לחשוב להחליט) מהר או לאט תלוי בכישוריך, תגלה שאין בעצם על מי לסמוך, אף אחד לא יודע את הדרך...אף אחד לא יודע לאן...

שמש חמה7

New member
לפני כל ביצוע של מעשה יש מחשבה

אם תרצה או לא. לפני שאתה אוכל אתה חושב על זה ואז מבצע, לפני שאתה כותב אתה מתכנן מה לכתוב לפני שאתה מדבר אתה חושב מה להגיד וכן הלא אי אפשר לחמוק מזה מה שצריך הוא לחשוב חיובי ולא שלילי גם כשרע לך

hilabarak

New member
טענת טענה נכונה, אבל המסקנות

שגויות. המחשבה היא בהחלט יכולה להיות דבר מסוכן, אבל זה לא אומר שצריך להפסיק לחשוב אלא להיזהר בה. זה כמו שאדם שמן מאוד מאוד יטען שהוא גילה שהאוכל הוא דבר רע והמסקנה הנכונה היא שצריך להפסיק לאכול. גם זו טעות וגם אי אפשר. חשיבה היא כמו אוכל, צריך לת במידה הנכונה. רובנו "שמנים מידי" בחשיבה ולכן אנו צריכים לעשות דיאטה וללמוד להקשיב גם. תיזהר רק מאפקט הידוע בו אדם שמן מאוד שעושהדיאטה נהיה קיצוני לצד השני ומוצא עצמו בתת תזונה. צריך ללמוד לחשוב בדיוק כמה שצריך ולהקשיב בדיוק כמה שצריך. ואל תשאל אותי בדיוק איך אתה עושה זאת, הכל זה ניסוי. תקשיב ויהיו פעמים שתגלה שהיית צריך לחשוב יותר. תחשוב ותגלה שהיית צריך להקשיב, ובסוף תלמד.

בנימין 2

New member
החשיבה

אכן, החשיבה יכולה להיות הרסנית אך היא יכולה גם להיות הדבר הנפלא ביותר. אין הדבר תלוי במינון של החשיבה אלא להיכן היא לוקחת אותך. אם היא גורמת לך להרים ידיים הרי שהיא השטן בהתגלמותו. אולם אם היא מפרה ומקדמת אותך הרי שהיא תוכל לשאת אותך לגבהים חדשים.

hilabarak

New member
אני אהיה נאמן לרגע לדרכי הבודהיסטית

כמובן וללא צל של ספק שהחשיבה מותנית במקומות שאתה לוקח אותם אליה. אך גם הכמות קובעת, תודעה שאיננה מפסיקה לחשוב לרגע, אפילו אם זה לא על דברים ממש שליליים, לא מאפשרת לאדם לחוות את החיים. ואני מדבר קודם מניסיון ואחרי זה כמאמין בדרך הבודהיסטית. ואני אדגים : אדם נמצא במופע של להקה שהוא אוהב. הוא שומע שיר שהוא נורא אוהב של הלהקה בהתחלת השיר הוא מתלהב ושר ולפתע מוחו מתחיל לנדוד (אפילו סתם על יום המחר) והוא מוצא עצמו שהוא כבר לא חווה את המופע. אותו כנ"ל כשאתה הולך עם המשפחה לים ובזמן שאתה במיים בגלים המוח מתחיל לנדוד ואינך נהנה מהים, אלא אתה עסוק במחשבות. לכן בעיני יש משמעות גם לכיוון, אך גם לכמות, כי כמות רבה מידי של מחשבה "לא הרסנית" מזיקה גם כן.

ורד לי

New member
החלטה השגוייה ומחירה

היי לך לפי מה שכתבת ,"לפי נסיון הגעתי למסקנה נכונה לגבי עצמי ."אסור לי לחשוב ולא להחליט. רק להקשיב. ולבצע". המסקנה הזאת שהיגעת אליה מסוכנת מאד, במידה ואם תאמץ אותה, במשך הזמן היא תהייה בלתי הפיכה. מתוך הניסיון שלי וביצועו לצערי במשך כמה שנים ,אוכל להצביע על כמה נקודות פגיעות שגם אני לא "חשבתי " עליהן בזמן ההחלטה. (אני מנסה כעת בכל כוחי לחזור לחיים ,כי החלטתי שזהו זה מיציתי . ולא משנה מה הסיבות שלי או מה הסיבות שלך ) כעת בשלב זה בחיי אני מנסה ,לחשוב ,להחליט ,לקחת אחריות, להרגיש שימחה, והכל בהדרגה.וגם מצליחה פה ושם ,, ומסקנתי הסופית לעת עתה היא , אין כמו להרגיש -בן אדם ,יצור אנושי, בן תמותה, והומני. חוסר המחשבה וחוסר ההחלטה גורמים לתאי המח להתנוון ובמשך הזמן מהותו ואישיותו המקורית נעלמים .!! ובמקומם מופיעה דמות לא מזוהה .לא אנושית כלל ,מן תת אדם כזה. לדוגמא,יכולותיך המנטליות והמעשיות פוחתות מאד , ואם פעם היית מסוגל לעשות שתי דברים או שלושה ביחד ,תרגיש איך זה לעשות בקושי ,דבר אחד קטן. אם תרצה להיזכר במשהו שיעזור לך לעבור את הרגע, לא תוכל, כי הזיכרון הטוב והחד שהיה פעם ,כהה ,מרב אי שימוש בו. ברור שגם יכולת הקריאה פוחתת , יכולת ההבנה והתפיסה נעשים הזויים ,ואז הסבלנות ומצב הרוח בהתאם לכך ,מתגברים מרב עצבים.ואז חוסר האונים וחולשה דובקים בך כעלוקה בלתי שייכת. תעשה היקש למצב שתיארתי עם אדם ישיש וערירי קשה יום , ותראה את התמונה הזאת שתיארתי וחוויתי יותר בברור.,דומה יותר ויותר לדמותך בעוד שנה שנתיים .ללא חשיבה וללא החלטה ואחריות. זה מזכיר לי עוד סיטואציה מהעולם הטכנולוגי, הרובוט .וההקש בלשון הפסיכולוגייה הוא, אדם תלוי ,לא עצמאי, ללא יכולת לאינדבידואליות , פועל לפי הרגלים וחושים כ אוטומט . ועוד דבר כל מה שכולם כתבו לך על המחשבות החיוביות הרצויות הצודקות והמפרות על מחשבות שטן,על כמות המחשבות או כיוונן ועוד ,כולם צודקים במאה אחוזים. שלך ו.

למעלה