האם עצם קיומינו תלוי בנו?

• פותח הנושא n_r
  • פורסם בתאריך

n_r

New member
האם עצם קיומינו תלוי בנו?

אדם חכם, בשם טוסטוי, שאל את עצמו שלוש שאלות: מיהו האדם החשוב בעולם? מהו הזמן החשוב בעולם? מהו המעשה החשוב בעולם? והתשובות אליהן הגיע הן: -האדם החשוב ביותר בעולם, הינו לא אחר מהאדם העומד מולך, מאחר שעליו אתה יכול להשפיע. -הזמן החשוב ביותר בעולם, הינו ההווה, שכן רק בו אדם יכול לפעול. -המעשה הכי חשוב בעולם, הינו לגרום לאדם העומד מולך, להרגיש שלווה,נינוחות וביטחון, שהרי למטרה נעלה זאת, נשלחת לעולם! ואכן, בזמנים קשים אלו, כל אחד צריך לעשות חשבון נפש, ולא בגללל שהתורה מצווה זאת עלינו, אלה בגלל, שאנו פועלים נגד יעודינו, ובבכך מסכנים את עצם קיומינו, מאחר שלמעשה, כל הנוקט בשיטה זאת- סופו כלייה! אכן, אילו עובדות מצערות, הנובעות מהעולם האינפריאליסטי- קפיטליסטי שבו אנו חיים כיום. במציאות שעולה בקנה אחד עם כל סיוטי הדימיון...בזמנים שבהם חמלה, חדווה הוצאו מהמילון... עולם שבו ``אדם לאדם זאב``... עולם שאנו יכולים לתקן!!!

e-shfiyut

New member
קודם כל סחתיין על צורת הביטוי

דבר שני אכן הכי חשוב זה לשנות ולהיות מאושרים דבר שלישי בעצם אין לי.... לירן

MariaL

New member
r_n אל תעלבי אבל את אופטימית מידי

תראי, כל מה שכתבת זה הכל טוב ויפה אבל יש בזה רק בעיה אחת קטנה... זה לא מציאותי. כל מה שכתבת זה בסך הכל רעיון נורא יפה ונורא אופטימי אבל במצב שבו אנחנו נמצאים היום זה פשוט בלתי ניתן לביצוע. כולנו היינו שמחים אם המטרה שלנו בחיים הייתה לעזור לזולת ולחייך ולשמוח כל היום אבל בדוגרי את לא תראי את זה בשנים הקרובות. במקום לדמיין עולם טוב יותר אך לא מציאותי אני מציעה לך לנסות ולשפר את המצב אבל לא בצעדים דרסטיים כמו שאת רוצה אלא תתחילי מקרוב... למשל עם חברים שלך. תחייכי אליהם ותנסי לשמח אותם. אולי זה באמת יעבוד בסופו של דבר.

mr. eyal

New member
איזה פילוסופיה

אבל אני חייב לציין שהיא נכונה, ולא רעב בכלל (-:

זה באמת מה שאתעושה בחיים?

לוקחת חוכמות טאואיסטיות מעתיקה אותם למחשב ומנסה להפיץ את זה? אין לך דברים יותר טובים לעשות כמו למשל לחתוך לעצמך את הוורידים(לאורך לא לרוחב, בניגוד לדיעה הרווחת זה הרבה יותר אפקטיבי) באמת תעשי לנו טובה מתוקונת

למעלה