האם עשיתי טעות?

יעל2110

New member
האם עשיתי טעות?

לפני כחודשיים פגשתי בחור דרך פורום מסויים בתפוז והתחלנו לדבר ואז להיפגש.
הוא גר מאוד רחוק ממני וכדי להפגש שנינו היינו צריכי לנסוע שעה+ רק כדי להיפגש באמצע, מה שאומר שאינטימיות פיזית לא ממש באה בחשבון, מה שיוצר בעיה... ידעתי שכדי שדברים יהיו רציניים ביננו, פעם ראשונה שבאמת נוכל להיות ביחד זה כשהוא יבוא אליי לסוף שבוע ובדרך גם להכיר את המשפחה.
אני לא רואה את עצמי כאדם בררן אבל כן יש לי מספר דברים שהייתי רוצה מבן זוגי - אבל כשפגשתי אותו כל הדרישות עפו מהחלון ורציתי להמשיך להיפגש איתו למרות זאת, פשוט כי הוא אדם מדהים. הוא לא אדם מלומד (אני לא מדברת על תואר, לא סיים בגרות אפילו), לא יודע אנגלית בשיט, נמוך ממני בס"מ, מעשן כבד (ואין לי בעיה עם מעשנים פה ב-, אבל הוא ממש היה כבד ועוד עם טבק פח שעושה ריח ממש לא נעים). אבל כשניסיתי לראות עד כמה זה מפריע לי, הבנתי שזה לא כי האופי שלו היה כזה מהמם.
העניינים ניהיו מאוד אינטנסיביים (מצידו) נורא מהר ואחרי כמה שבועות התחלתי לקחת כמה צעדים אחורה והוא בתמורה רק יותר הלחיץ.
אני לא אדם שמסתיר את העניינים ואמרתי לו מהתחלה שאיתו אני שמה את כל הקלפים על השולחן כי אני באמת רוצה שיצליח, ובאמת כשאמרתי לו שהוא מלחיץ אותי ושהוא חייב להירגע טיפה כדי שאני לא אברח (לצערי יש לי את הנטייה הזאת) הוא באמת הוריד הילוך, אבל הנזק כבר נעשה וכבר התחלתי לשרוך את נעלי הריצה שלי.
אחרי שבוע נוסף שכל יום התחבטתי עם עצמי מה לעשות, החלטתי שזה לא פייר בשבילו וצלצלתי אליו ואמרתי לו שאני רוצה לחתוך(הייתי נפגשת איתו כי הגיעה לו פרידה פנים מול פנים, אבל לא רציתי שייסע שעה וחצי לכל כיוון רק כדי שאני אגיד לו שאני רוצה לסיים את זה).
אחרי שיחת הטלפון הזאת לא הפסקתי לבכות במשך יומיים, ועכשיו כמה שבועות אחרי אני עדיין חושבת עליו.

ואני אגיד לכם מה הבעיה, למה אני עדיין מתלבטת אם עשיתי טעות:
אני יודעת שאני לא אדם קל. אני חרדתית ואני מפחדת מהצל של עצמי, מאוד חסרת ביטחון וגם קשה לי למצוא את החיבור עם אנשים אחרים. גם עם חברות שלי של שנים אני לא מרגישה שהן באמת מכירות אותי, כי אני לא חושפת את המחשבות שלי מאוד מהר. בנוסף, אני מוצאת שהרבה מהפעמים כשמתחילים איתי זה נטו בקטע מיני ולא כדי באמת לנסות להכיר וזה נורא מתסכל אותי. ולכן אני מפחדת, מבועתת, להישאר לבד. אני לא לחוצת חתונה (לא יודעת אני בכלל רוצהף אבל זה כבר משהו אחר) אבל אני יודעת שהפחד הכי גדול שלי זה להישאר בודדה. ובגלל איך שאני, אני כבר כמעט בטוחה שזה יהיה גורלי ואני צריכה להתחיל מעכשיו למצוא דירה שהבעל בית יסכים שאגדל שם חיות מחמד.
ולכן למצוא מישהו שבאמת מתנהג אליי טוב (בחיים לא הרגשתי יותר נאהבת מאשר כשהייתי איתו), ונחשף לחרדות שלי ועדיין לא ברח חח (עדיף לצחוק מאשר לבכות, לא?) - זה לא משהו שמגיע כל שני וחמישי.
ולכן המצב הוא כך: אני מתגעגעת אל איך שהיה גורם לי להרגיש. אני מתגעגעת אל איך שהיה מתנהג אליי. אבל אני לא מתגעגעת אליו ספציפית. אולי לא הייתה לי משיכה מינית אליו (אני לא מגזימה, כשהייתי חוזרת הבייתה הרגשתי כאילו אני מסריחה מסיגריות נובלס אפילו שלא עישנתי בכלל), אבל אולי כדאי היה לי לוותר על משיכה מינית רק כדי להשיג את הקשר הרגשי שהיה?
**חשוב לציין שבגלל שאני מודעת לעובדה שרק התגעגעת להרגשה שלי ולא אליו זאת הסיפה שהחלטתי לחתוך, כי ידעתי שלא מגיע לו להיות עם מישהי שלא רוצה אותו ואני לא אגואיסטית מספיק כדי להשאיר אותו רק להנאתי**

לא עשית שום טעות

אי אפשר לנהל מערכת יחסים תקינה עם אדם רק כי פוחדים להשאר לבד.
&nbsp
היית פעם בטיפול נפשי?
&nbsp

יעל2110

New member
וואו טיפול נפשי נשמע כזה נורא חחח

אני מניחה שאת מתכוונת לטיפול פסיכולוגי, וכן ניסיתי את העניין

ניסית ו?

יש היום הרבה מאוד אפשרויות:
דרך קופת החולים, דרך האוניברסיטאות, קבוצות בנושאים מסויימים.
&nbsp
לי נשמע שמה שאת מחפשת נמצא בתוך עצמך ולא בחוץ ולכן העבודה צריכה להיות מכוונת פנימה.
החרדות שלך להיות לבד והתחושה שאין סיבה שמישהו ירצה להיות איתך פוגעות בבחירות שלך בחיים ומעכבות אותך בדרך למערכת יחסים טובה ואוהבת.

סינבד

New member
לא עשית טעות

ברור לגמרי שאת כמהה, כמו כולנו, למישהו קרוב שאפשר להשעין עליו את הראש ולהרגיש בבית. מצד שני הדברים שאת כותבת מזכירה לי את האמירה של ג'ורג' ברנארד שאו (או שזה היה וודי אלן? לא משנה...) אני לא רוצה להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אנשים כמוני.
אני לא חסיד של טיפולים פסיכולוגיים כמו המדהימה שענתה לך לפני, אבל אין ספק שמגיע לך להקדיש זמן, מחשבה ואנרגיה בלהכיר את עצמך לפני ולפנים ותוך כדי כך ללמוד להכיר בערכך ובמשמעותיותך.
לכן לא עשית טעות. הסדר הנכון הוא ללמוד להיות בקירבה עם עצמך לפני שאת מנסה קירבה עם מישהו אחר, ועוד שהמישהו הזה הוא גבר....

יעל2110

New member
כנראה לא התנסחתי טוב

אני בסדר להיות עם עצמי. עברתי תהליך ממושך של קבלה עצמית ואני אוהבת את עצמי. אני מקבלת את העובדה שאני לא מושלמת ורחוקה מזה ואני מכירה בחסרונות שלי, כמו ביתרונות שלי.
אין לי שנאה עצמית ואין לי בעיה להיות קרובה עם עצמי. החברה שלי עדיפה משל הרבה אנשים שאני מכירה. אם אני אכיר מועדון של אנשים כמוני אני אהיה כל כך שמחה, בגלל שאני מרגישה חריגה.
אבל זאת בעצם הבעיה, שרוב החיים שלי אני מרגישה חריגה.
ובגלל זה למצוא מישהו שמחבב אותי על אף החריגות שלי זה דבר נדיר בעיניי,
וגם בגלל שאני מרגישה חריגה, אני מפחדת להיות הרווקה הנצחית החריגה (בעיניי החברה, החברים והמשפחה) ולהמשיך ככה כל חיי...
וגם אם אמצא מישהו חריג אני אשמח, כי לפחות לא אהיה חריגה לבד ;)

סינבד

New member
כל אחד מאיתנו חריג

וטוב שכך.
&nbsp
אני חושב שגירוד קל של הקליפה העליונה יחשוף אל פני השטח דברים שמן הסתם פורום אינטרנטי הוא לא בהכרח המרחב המתאים ביותר לחשיפתם.
&nbsp
לכך התכוונתי בהודעתי הקודמת.

שלום

כמו שכתבו לך לא נמצאים בקשר עם מישהו כדי לא להישאר לבד, אבל כאן כתבת שהוא אדם מקסים ואת מחבבת אתו. כשאוהבים אדם, צריך להיות אתו בקשר בלי תלות בגורמים אחרים. אפשר להיות בכל קשר, ידידות או חברות וכולי.
&nbsp

elena20

New member
נשמע כאילו כבר ענית לעצמך, את מבינה שאת מתגעגעת

להרגשה של להיות נחשקת וכפי שכבר הבנת זו לא סיבה להיות עם מישהו.
אם את אכן בת 26 , בחייאת תרגעי
את נורא צעירה ותמצאי עוד מישהו שיאהב אותך כפי שאת,
לא כולם מוצאים את אהבת חייהם בגיל 25.

supersonic777

New member
הבעיה היא לא הוא,אלא את!לא סגורה על עצמך...

את חוטפת "רגליים קרות" ועוד לא הספיק להתקרב אלייך...
לפני שאת מכירה מישהו,אולי תטפלי בעצמך לפני קודם...
זה יכול לקרות עם כל אחד...
&nbsp

יעל2110

New member
אני אמרתי שזה הוא ולא אני?

זה נטו אני, אני לא צריכה שתגיד לי את זה

מילי1991

New member
יוו את כזאת מתוקה!

הזדהתי עם הרבה דברים שרשמת!
אני מבינה את ההרגשה שלך אבל נראה כאילו שזה באמת נטו "בא לך בטוב" בגלל כל הפחדים שלך, החרדות וכל החרא הזה.
טפלי בכל ה"מרעין בישין" האלה ואז תהיי יותר חכמה לבחור את בן הזוג, לא על פי שיקולים של התפשרות עצומה כל כך
באהבה

Shamy

New member
לא לא עשית טעות

1. הכלל האולטימיטיבי שלי הוא כזה -אמנם האופי מאוד חשוב אבל ....חכי לזה ..(ברני מאיך פגשתי את אמא למי שמכיר) הקופסא החיצונית גם חשובה. אם את לא רואה את עצמך במיטה עם הבן אדם אין טעם לקשר הזה וזה בסדר, גם אני הייתי עם מישהו שלא נמשכתי ובסוף הגעתי להבנה שאין מה לעשות אם אין משיכה זה לא משהו שאפשר לחיות איתו
2.זה בהחלט בסדר גמור להחליט שלא מתאים להיות עם מישהו שהמרחק בינכם גדול מדי , לא לכולם זה מתאים וזה בסדר אל תרגישי רע עם זה

יעל2110

New member
אולי אני שיא הממהרת אבל המחשבה שלי היא ככה

תמיד רציתי מערכת יחסים כמו ההורים שלי, שלמרות שהם בני 50+ הם עדיין מאוהבים - לפעמים אפילו ברמה מביכה.
אבל דיברתי עם חברה לפני כמה ימים על הנושא והיא אמרה לי שהיא רואה שההורים שלה לא מאוהבים אבל הם אוהבים - כאילו מסתדרים אחד עם השני ונוח להם אחד עם השני.
ועלה לי בראש שהם הרוב, וההורים שלי הם מהמיעוט. ובסופו של דבר אני יכולה להיות עם מישהו שאני אמשך אליו בטירוף אבל בסוף לו תיהיה כרס (שאני דווקא אוהבת זה חמוד חח) ואני אפתח כתמים על הפנים או לא יודעת מה (טפו טפו טפו) ואם לא תיהיה אהבה, אין מה לדבר.
אני יודעת שאני לא מושלמת ואני יודעת שיש לי הרבה בעיות, כפי שתיארתי כבר למעלה, וגם חסרונות פיזיולגיים. אני לא דוגמנית ורחוקה מזה, ואני לא everybody's cup of tea.
אז אולי עד שאני מוצאת מישהו שאני רואה שנמשך אליי, וגם מאוד אוהב את הפנימיות שלי, ואני מאוד אוהבת את האופי שלו ואני חושבת שאני יכולה לראות אותו מתייחס אליי באהבה לעוד הרבה זמן... אולי אני צריכה לצאת מהסרט שאני מחפשת אהבה ותשוקה כמו בסרטים ולהתחיל להפנים שאני אחת מהרוב והוא באמת אחד מה-GOOD GUYS.

אני קוראת כתבות על כאלו שמתחתנות בגלל הכסף וכאלה שמתחתנים כי הם מלא זמן ביחד והגיע הזמן או להפך, כאלו שיש ביניהם תשוקה יוקדת אבל אחרי כמה שנים האש נכבית ולא נשאר שום דבר - ואני לא רוצה שום דבר מזה. אני רוצה מישהו שיהיה שם בשבילי כל חיי ואני שם בשבילו - בן זוג לחיים.

Shamy

New member
בכל מעקת יחסים התשוקה תרד עם הזמן

ואנחנו משתנים פיזילוגים עם הזמן , אפילו מהר יותר ממה שאת חושבת , אין ספק לדוגמה שהמשקל שלי בגיל 18 הוא לא המשקל שלי כעת קרוב לגיל 27 ואם פעם נכנסתי ל34 היום זה לא יעלה לי על חצי רגל , אבל צריך לקבל את השינויים האלה ולהבין שזה בסדר וזה הטבע שלנו אין מה לעשות. וכך גם לגבי מראה בן הזוג
שנית בנוגע לתשוקה זה עניין שצריך להיות קשובים אליו ולהשתדל תמיד גם כשהתשוקה יחסית יורדת כי זה לא מה שהיה בתחילת הקשר לעבוד על זה באופן מתמיד , יש זוגות לדוגמה שקובעים באופן קבוע ימים מסוימים בחודש כ date night שבהם יוצאים מהבית ועושים משהו נחמד ויש עוד ועוד דברים שאפשר לעשות בנידון , כך שהמחשבה שלך שאת צריכה להתפשר על מישהו שייקח אותך כמו שאת אפילו שאת לא מוצאת אותו כמושך על סמך אופי או יופי היא מוטעית לדעתי.
ולכל סיר יש מכסה , אף אחד לא הכוס תה של כולם , אני עדיין טוענת שאת צריכה להמשך גופנית לבחור וגם לאופי בתחילה כי אם את לא מוצאת את עצמך נמשכת לבחור ולא תרצי לעשות איתו דברים פיזיים כי הוא לא מושך אותך במיוחד ואולי אפילו ירתיע אותך , זה מתכון לכשלון.

PorFavor1

New member
לא יודע אם עשית טעות

הגעתי מהראשי....
הפוסט שלך מצא חן בעיניי. הוא מעט משעשע....
לא הבנתי באמת מהו הטעם לפירוד, אבל בעינייך זה כנראה יותר ברור.
בחור שנמוך ממך ב 1 ס"מ, ובעל ריח סיגריות כבד... צו צו צו...

כמה אפשרויות חיבור יש בכלל בין גבר לאישה, למעט משיכה מינית ומימוש?
על מה אפשר לדבר? מה אפשר לעשות?
מה רע סתם לצאת עם בחור לכמה חודשים עד לפירוד שממילא יבוא?
הרי כל קשר הוא זמני...
מי שרוצה ביטחון ויציבות, שיתקדם לאט לאט... או שיימנע מקשרים. גם זו אפשרות.

למעלה