האם פונאק תהיה פוסטל ב'?

האם פונאק תהיה פוסטל ב'?

לפלויד לנדיס יש הצעה רצינית מפונאק. הצעה כל כך רצינית שיוהן ברונייל מאשר את קיומה ורמז שהיא מאוד מאוד רצינית. לנדיס יהיה הרוכב השני של פונאק בעל ניסיון בהעברת מכתבים בדואר האמריקאי.

מי עושה את מי גדול?

בילדותי, כששיחקתי בחופש בפינג פונג עם החברים שלי שמתי לב לעובדה מעניינת שכאשר אני משחק עם מישהו שהוא טוב ממני אני משפר את המשחק שלי וכשאני משחק עם מישהו שהוא גרוע ממני, אני יורד לרמתו. יותר מאוחר שמתי לב שהתופעה היא לא אישית שלי, אלא שזה קורה גם לקבוצות כדורגל, כדורסל ושאר ענפי הספורט. כאן אני בא לשאול: האם העקרון הזה עובד גם במרוצי כביש? או ביתר פירוט, האם זה שפלויד לנדיס רוכב בקבוצה של ארמסטרונג גורם לו א)לרכוב טוב יותר מאשר בקבוצה אחרת? ב)ליצור אצלנו את הרושם שהוא רוכב איכותי יותר ממה שהוא באמת? ושאלה שניה: מי עושה את מי גדול? לנדיס עושה את ארמסטרונג גדול? או שאולי ההיפך. ארמסטרונג הופך את לנדיס לרוכב גדול? למה אני מתכוון? כולנו התפעלנו בטור האחרון, ובטורים הקודמים גם כן, מהעבודה של הפועלים של ארמסטרונג כמו לדוגמא: הינקפי ופלויד. ונניח שבסופו של דבר ארמסטרונג לא היה מנצח בכל הקטעים שהוא ניצח בהם. מה היה קורה להערכה שלנו ללנדיס והינקפי? האם חלק מהאכזבות שלנו מהרוכבים של ה-USPS במירוצים שבהם הם רוכבים כלידרים של הקבוצה לא נובעות מהערכת יתר שלנו אליהם? לדעתי, התשובות אינן חותכות, אבל אני מאמין שיש מרכיב כלשהו ברמת הרכיבה של הפועלים של ארמסטרונג בטור הנובע מהרכיבה ליד פיגורה כמו ארמסטרונג. ואני מאמין גם כי בהערכה שלנו לרוכבי ה-USPS כרוכבים בודדים ישנו מרכיב שנובע בעצם מהישגיו של ארמסטרונג ולא מרמתם כרוכבים בודדים. מה אתם חושבים (אם בכלל הבנתם אותי)?

Mont Ventoux

New member
באנשים עסקינן

קשה מאד להעריך מראש היכן רוכב זה או אחר יתקפד טוב יותר מבלי להכיר טוב יותר את הדמויות הפועלות. זוהי לא רק שאלה של רמת רכיבה אלא הרבה פסיכולוגיה. על ארמסטרונג נאמר, שאחת האיכויות שלו הוא בדיוק בהיותו מנהיג טוב, כלומר, הוא מצליח להוציא הרבה יותר מן הצפוי מהרוכבים. עניינים של קשר, כימיה, כריזמה וכו'. בקבוצה מן הסתם, יש הרבה דינמיקה חברתית. מכיוון שהחלק הקבוצתי בספורט הוא מאד חשוב הדינמיקה הזאת משפיעה על התפקוד של הרוכבים האינדבידואלים. אפשר לראות גם דוגמא לכך ב-TTT הקבוצתי. ל.א. בעצמו חוזר ואומר שזה לא תמיד עניין של הרמה הגבוהה של הרוכב האינדבידואלי אלא היכולת לעבוד בהתאמה כקבוצה היא אשר נותנת את הערך המוסף (השלם גדול מחלקיו). בכדורסל למשל צריך לפעמים לחכות שנים עד שאתה מגיע להרכב מדויק שפשוט ממריא. מספיק שרוכב יהיה בקשר גרוע או מעולה עם המנהל הספורטיבי, לדוגמא, על מנת שתוצאותיו ישתנו מקצה אל קצה. אופן ניהול הקבוצה, רמת ההיכרות של הרוכבים האחד את השני, תקשורת בין הרוכבים (שפה...), אווירה, הם דוגמאות לגורמים נוספים שיכולים מאד להשפיע. ראינו בעבר רוכבים עוברים קבוצה ויורדים ברמת הרכיבה שלהם וגם ראינו מקרים הפוכים. ישנם גם רוכבים שמעידים על כך בפירוש - דוג' פרדיגוארו, ג'וליק... מאידך ישנם רוכבים מובילים המבקשים להכניס להרכב הקבוצה רוכבים מסוימים, כי הם סומכים עליהם, כי הם רוצים אותם ברכבת וכו' וכו'. בד"כ גם נראה מס' רוכבים מאותה מדינה באותה קבוצה (דוג' חבורה של איטלקים ב-csc), או בהעדר רוכבים נוספים מאותו מוצא נראה הרבה פעמים מעבר של זוגות ויותר (דוג' בלוקי שעבר יחד עם אחיו ואונאי יוס לבולנז'ר, או פופוביץ שכנראה סחב איתו את בילקה לדיסקאברי). לא לחינם יש הרבה אנשים שמתפרנסים מפסיכולוגיה בספורט. נדמה לי שהחדירה של כל מיני תורות פסיכולוגיות לספורט מאד בולטת בספורט האמריקאי לדוגמא. כל מיני שיטות של יצירת הדינמיקה המתאימה כדי להגיע לתוצאות המירביות. הייה בטוח שארמסטרונג מאד מודע לזה. להערכתי, אם לאנדיס אכן יעבור לפונאק, לא צפויה ירידה בתפקודו. גם משום שהמילטון עושה רושם של מוביל "מדביק קבוצה" וגם משום שהצוות המקצועי נראה לי כזה שיודע להפעיל את הרוכבים גם כשהעניינים הולכים פחות טוב מן הצפוי. אגב, יש אנשים שמתפקדים פחות טוב בסביבה שרמתה גבוהה משלהם (כי זה מוריד להם את הבטחון) וטוב יותר בסביבה שהרמה בה נמוכה משלהם (כי זה מעלה להם את הביטחון). עניינים של אופי.

זה מאוד קשה להעריך כיצד לנדיס...

יתפקד במסגרת קבוצתית שלאנס ארמסטרונג לא מעורב בה. ל.א השפיע על לנדיס בצורה מדהימה, כשיצא הספר השני של ארמסטרונג, התפרסם ראיון עם לנדיס. אני קראתי את הראיון הרבה לפני שקראתי את הספר. בראיון שאלו את לנדיס אם הוא נפגע מהדרך שארמסטרונג תיאר אותו, הוא אמר שזה בדיק להפך. ארמסטרונג תיאר מצב אמיתי, ולנדיס חשב שזו מחמאה שארמסטרונג הקדיש לו כמעט פרק שלם בספר. את ההשפעה של ארמסטרונג על לנדיס ראו השנה בטור, לנדיס הדהים אותי בנחישות ובנאמנות שלו לארמסטורנג. השאלה עם לנדיס יכול למוצא את אותם כוחות, בתור פועל של המילטון (ואולי בסיטואציה מסוימת של סביליה)? ושאלה נוספת היא לאיזה תפקיד הוא בכלל מיועד בפונאק? אני חושב שזו טעות לעזוב את פוסטל (דיסקאברי) כדי להיות פועל במקום אחר. אם הוא עוזב זה חייב להיות רק כדי להיות מוביל של קבוצה (ואז הוא צריך לזכור מה קרה לכל הקודמים שעזבו את לאנס).

levinerez

New member
מניסיון אישי - ככל שהרוכב הבכיר חזק

יותר הוא מושך את כל הקרובים לו לשפר רמה ולהחזיק איתו בעליות, האפשרות לשבת על רוכב חזק או לעשות שליש מהתור מקדימה ולנוח 2/3 מאפשר וגורם כמובן להשתפרות שאר הרוכבים בקבוצה. ארז

למעלה