האם פוסט בפורום יכול להוות עילה לתביעת דיבה?
לפני מספר חודשים פרסמתי ב2 פורומים המתעסקי בנושא קטנועים ואופנועים ברשת את הפוסט הנ"ל,
"שלום לכולם קוראים לי אברהם ואני רוצה לשתף אותכם בחוויה לא נעימה שעברתי שבוע שעבר.
השתחררתי מצה"ל לפני חודש וחצי והחלטתי שאני לא יכול להמשיך להתנהל בתחבורה ציבורית, אז לקחתי את רוב מענק השחרור שלי והחלטתי שאני קונה קטנוע שישמש אותי ככלי תחבורה,
ביום חמישי עבר (17/01/13) מצאתע קטנוע שיהי בסכום שביכולתי לשלם.
וקניתי אותו מהמסוך ------ (בפוסט יש את שמו המלא) קטנוע פיאגו X8 שנת 2007
במעמד המכירה המוכר שיבח את הקטנוע וטען שהוא מטופל ובמצב מצויין, ואני ברוב תמימותי וחוסר הניסיון שלי בתחום האמנתי לו, ולא לקחתי את הקטנוע לבדיקה.
לאחר שלושה ימים של רכיבה רגועה ושימוש ממצוע התחילו תקלות,
החלו רעשים מצירי הגלגלים, הוריאטור התחיל לזייף במהירות נמוכה.
הקטנוע נכבה באמצע כביש מהיר ולא הניע.
כרגע 4 ימים לאחר הקניה הקטנוע הושבת.
לא יאומן שיש אנשים שמוכנים לשקר במצח נחושה רק בגלל בצע כסף.
המוכר ניצל את חוסר הידע שלי ומכר לי קטנוע תקול.
ואין לי מה לעשות כי נתתי אמון במוכר וחתמתי על זיכרון דברים שבו אני מצהיר על תקינות הקטנוע.
לכן אני רוצה להזהיר את כל מי שמתעסק או מכיר אנשים המתעסקים בתחום הדו גלגלי
תתרחקו ממוסך (שמו המלא וכתובתו של המוסך) "
האם לפי תוכן הפוסט שכתבתי יש עילה לתביעת הוצאת דיבה?
מיותר לציין שיש לי הוכחות שהקטנוע שנמכר לי במצב מכני לא תקין, והתיקונים הלא מקצועיים שבוצעו בו הם אלו שגרמו להשבתתו.
לפני מספר חודשים פרסמתי ב2 פורומים המתעסקי בנושא קטנועים ואופנועים ברשת את הפוסט הנ"ל,
"שלום לכולם קוראים לי אברהם ואני רוצה לשתף אותכם בחוויה לא נעימה שעברתי שבוע שעבר.
השתחררתי מצה"ל לפני חודש וחצי והחלטתי שאני לא יכול להמשיך להתנהל בתחבורה ציבורית, אז לקחתי את רוב מענק השחרור שלי והחלטתי שאני קונה קטנוע שישמש אותי ככלי תחבורה,
ביום חמישי עבר (17/01/13) מצאתע קטנוע שיהי בסכום שביכולתי לשלם.
וקניתי אותו מהמסוך ------ (בפוסט יש את שמו המלא) קטנוע פיאגו X8 שנת 2007
במעמד המכירה המוכר שיבח את הקטנוע וטען שהוא מטופל ובמצב מצויין, ואני ברוב תמימותי וחוסר הניסיון שלי בתחום האמנתי לו, ולא לקחתי את הקטנוע לבדיקה.
לאחר שלושה ימים של רכיבה רגועה ושימוש ממצוע התחילו תקלות,
החלו רעשים מצירי הגלגלים, הוריאטור התחיל לזייף במהירות נמוכה.
הקטנוע נכבה באמצע כביש מהיר ולא הניע.
כרגע 4 ימים לאחר הקניה הקטנוע הושבת.
לא יאומן שיש אנשים שמוכנים לשקר במצח נחושה רק בגלל בצע כסף.
המוכר ניצל את חוסר הידע שלי ומכר לי קטנוע תקול.
ואין לי מה לעשות כי נתתי אמון במוכר וחתמתי על זיכרון דברים שבו אני מצהיר על תקינות הקטנוע.
לכן אני רוצה להזהיר את כל מי שמתעסק או מכיר אנשים המתעסקים בתחום הדו גלגלי
תתרחקו ממוסך (שמו המלא וכתובתו של המוסך) "
האם לפי תוכן הפוסט שכתבתי יש עילה לתביעת הוצאת דיבה?
מיותר לציין שיש לי הוכחות שהקטנוע שנמכר לי במצב מכני לא תקין, והתיקונים הלא מקצועיים שבוצעו בו הם אלו שגרמו להשבתתו.