האם פוסט בפורום יכול להוות עילה לתביעת דיבה?

ay115

New member
האם פוסט בפורום יכול להוות עילה לתביעת דיבה?

לפני מספר חודשים פרסמתי ב2 פורומים המתעסקי בנושא קטנועים ואופנועים ברשת את הפוסט הנ"ל,

"שלום לכולם קוראים לי אברהם ואני רוצה לשתף אותכם בחוויה לא נעימה שעברתי שבוע שעבר.
השתחררתי מצה"ל לפני חודש וחצי והחלטתי שאני לא יכול להמשיך להתנהל בתחבורה ציבורית, אז לקחתי את רוב מענק השחרור שלי והחלטתי שאני קונה קטנוע שישמש אותי ככלי תחבורה,

ביום חמישי עבר (17/01/13) מצאתע קטנוע שיהי בסכום שביכולתי לשלם.
וקניתי אותו מהמסוך ------ (בפוסט יש את שמו המלא) קטנוע פיאגו X8 שנת 2007

במעמד המכירה המוכר שיבח את הקטנוע וטען שהוא מטופל ובמצב מצויין, ואני ברוב תמימותי וחוסר הניסיון שלי בתחום האמנתי לו, ולא לקחתי את הקטנוע לבדיקה.

לאחר שלושה ימים של רכיבה רגועה ושימוש ממצוע התחילו תקלות,
החלו רעשים מצירי הגלגלים, הוריאטור התחיל לזייף במהירות נמוכה.
הקטנוע נכבה באמצע כביש מהיר ולא הניע.
כרגע 4 ימים לאחר הקניה הקטנוע הושבת.

לא יאומן שיש אנשים שמוכנים לשקר במצח נחושה רק בגלל בצע כסף.
המוכר ניצל את חוסר הידע שלי ומכר לי קטנוע תקול.
ואין לי מה לעשות כי נתתי אמון במוכר וחתמתי על זיכרון דברים שבו אני מצהיר על תקינות הקטנוע.

לכן אני רוצה להזהיר את כל מי שמתעסק או מכיר אנשים המתעסקים בתחום הדו גלגלי
תתרחקו ממוסך (שמו המלא וכתובתו של המוסך) "

האם לפי תוכן הפוסט שכתבתי יש עילה לתביעת הוצאת דיבה?

מיותר לציין שיש לי הוכחות שהקטנוע שנמכר לי במצב מכני לא תקין, והתיקונים הלא מקצועיים שבוצעו בו הם אלו שגרמו להשבתתו.

לשון הרע

אני יכול לענות לך במילה אח: "כן".
במה זה יעזור לך?
מה בדיוק תעשה אם הידיעה שהפרסום הזה יכול להוות עילה?
תמחק אותו? (אם בכלל יש לך אפשרות כזאת)
תתנצל?
תכנס למו"מ לפיצויים?

ההתנהלות שלך היא לא נכונה מא' ועד ת'.
א'. כשאתה קונה רכב, תבדוק אותו, גם טכנית וגם משפטית. עם כל הצער, אם לא נותנים לך לבדוק במוסך אובייקטיבי או במכון, אל תקנה אלא אם כן אתה משלם פחות מחצי ממחיר המחירון (טוב זה ממש לא קשור לתחום של הפורום, אני בטוח שיש בתחום הזה אנשים שיכולים לייעץ לך יותר טוב ממני).
ב' זה שמישהו מדבר אליך יפה ומשכנע אותך לוותר על זכויותיך לא נקרא בהכרח שניצל את חוסר הידע שלך, או את חוסר ההבנה שלך. הוא הרי לא הגיש לך דו"ח מזוייף או שקרי, לפי מה שאתה אומר אתה החלטת לא לבדוק וחתמת הצהרה/התחייבות שהרכב תקין.
ג' גם כשחותמים על דבר כזה, רצוי לכתות "למעט פגם נסתר, אבל אם תשאל אותי, בכלי רכב, רוב הפגמים נסתרים למעט פחחות, ריפוד פגיעות חיצוניות גדולות וכד'.
ד'. אם אתה חושב שהמוכר רימה אותך, גש לעו"ד עם ההסכם ובדוק איתו: אולי נפלו פגמים בכריתת החוזה, אולי ישנן עילות לביטול החוזה, אל תתחיל לפרסם מה שבא לך, כי זה עלול לעלות לך ביוקר.
ה' עכשיו בנקודת הזמן הנוכחית: יכול להיות שיש עילה אבל גם יכול להיות שכנגד העילה הזאת, עומדת לך הגנה שבחוק, כגון הגנת האמת בפרסום והגנת תום הלב. אם קיבלת מכתב התראה, קח את המכתב וקבע לך פגישת יעוץ אצל עו"ד שמתמחה בלשון הרע. היות ובתחום הזה יש אפשרות לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק עד 100,000 ש"ח לא משחקים עם זה. פונים לעו"ד ומטפלים.
ו' אם לא שלחו לך מכתב התראה, תשתדל לגרום למחיקת הפרסומים שלך, פנה לבעלי האתרים ותסביר להם שאתה בסכנת תביעה.

ay115

New member
הפוסט נמחק פחות 24 שעות לאחר שפורסם

(בעקבות בקשה שלי)

זה שלא בדקתי את תקינות הקטנוע זאת תקלה שלי,
אבל בגלל שזה כלי הרכב הראשון שרכשתי לא היה ברשותי הידע הטכני.

כל העסקת המכר הייתה בעייתית לא קיבלתי מהמוכר אפילו קבלה...

בשורה התחתונה אני מחזיק בידי ראיות שהקטנוע אכן היה תקול במעמד המכירה, ומשום שמדובר במוסך שממשיך למכור קטנועים יש פה גם עניין של אמת דיברתי וגם עניין לציבור, משום שאם הוא עבד עלי, הוא יכול לעשות את זה לקונים עתידיים..

טוב

אכן הוא יכול ואתה יכול להיות אביר חופש הביטוי. אמנם קיים חופש ביטוי אבל אף אחד לא אמר שאין לזה מחיר (כלומר שחופש הביטוי הוא חינמי) ומי שרוצה לממש את החופש שלו, צריך לדעת שלפעמים יש מחיר לשלם, והמחיר הזה יכול להיות הוצאות משפטיות, גם אם בסוף הוא יזכה.

למעלה