תחת הכותרת -מתחילים- בשאלות ותשובות
הייתי רוצה למצוא גם איזשהו "תרשים זרימה" (או "מפת דרכים") למתחיל (כמוני). מפה שתציין לי את הידע הנדרש והמקורות בהם אוכל להעזר. - יש כמה דברים כאלה (כמו תחת הקטגוריה -ניתוח טכני-). לדוגמה - משהו בסגנון: אוקי אז החלטת להצטרף לקהיליית המשקיעים, אלה הצעדים המומלצים. 1. פתח חשבון X בסניף הבנק ו/או וודא שאתה יכול לתת הוראות קניה/מכירה בטלפון לפקיד הבנק שלך. * מומלץ לפנות לחברת השקעות דווקא (ראו מאמר על עמלות וכו') ... -קישור- 2. עקוב אחר ההמלצות בפורום. התחל בקטן ובדברים "בטוחים" (לא יודע אם זו הגדרה טובה...). הבן לפני זה מה הסימנים אומרים, מה זה איתות X והאם כדאי לקנות משהו שמופיע לידו סימן 'גולגלת'?! => לסימנים מוסכמים בנוגע להמלצות קרא -קישור כאן- או הפניה מתאימה. 3. דע לבנות תיק השקעות. ראה המלצות בפורום לשם כך. מה זה תיק השקעות? קרא -כאן-. 4. אוקי, הבנו מה מומלץ יותר מה פחות, מה האיתותים, מה זה מעקב וכו'. כעת אני רוצה לדעת על "המנוע" מאחורי כל זה. => המנוע העיקרי שבשימוש בפורום מבוסס על טכניקה הקרויה "ניתוח טכני". - איך מתחילים להעמיק בנושא - קרא -כאן-. 5. יופי, עכשיו גם אני רוצה להתנסות בהפעלת התוכנה של בורסהגרף. - פרטים -כאן- וכו'... זה לדעתי המדריך שצ"ל למתחיל בע"מ - שיפנה אותו בסיור מודרך לחלקים המתאימים בשאלות ותשובות + מאמרים -> לפי סדר הגיוני. * ייתכן מאוד שהמדריך שלי לוקה בחסר, מאחר ואינני "מומחה", אך הרעיון ברור. בברכה, אמיר.