האם פורום זה הוא גם למתחילים ?

אוהדד

New member
האם פורום זה הוא גם למתחילים ?

אישית, אינני בקיא כלל בתחום, והייתי *מאוד* שמח ללמוד מעט, להבין מושגים, לדעת מה הגרפים אומרים וכו'. השאלה אם אוכל להשיג זאת כאן, או שזהו מקום רק למביני עניין ? (שזה לגיטימי בפני עצמו).

ספונסר

New member
בהחלט! פה תלמד הרבה..

רק תקרא ותלמד.. יש פה הרבה אנשים שמבינים המון וכולנו מנסים ללמד וללמוד תוך כדי..

אוהדד

New member
OK, אז מה הלאה ?

אני רואה שעיתנים עמודים רבים ובהם מכיר הקניה של המניות. אני גם יודע שניתן לקנות מניות בסכום מסויים, ואם הם עולות - הרוחת את ההפרש, אם הם יורדות - הפסדת בהתאם. עד פה. אבל.. את זה גם ידעתי בגיל 3, שום דבר לא התחדש משם :) איך אני מבין יותר לעומק מה קורה בתחום הזה ? יש למשל מאמרים בעברים למתחילים ?

RonenM62

New member
ידידי היקר...

תתחיל מהכלים שכאן למעלה... מאמרים, שאלות נפוצות וכו'... שב קצת מול המסך ותעיין בדברי האחרים, תוך זמן קצר מאד, תשלוט בחומר כמו לאחר אוניברסיטה... יהיה בסדר. תוכל לפנות אלי או לכל אחד מותיקי הצוות ולשאול שאלות. (תשובות תגענה - זה בטוח). להשתמע.

amirb7

New member
תחת הכותרת -מתחילים- בשאלות ותשובות

הייתי רוצה למצוא גם איזשהו "תרשים זרימה" (או "מפת דרכים") למתחיל (כמוני). מפה שתציין לי את הידע הנדרש והמקורות בהם אוכל להעזר. - יש כמה דברים כאלה (כמו תחת הקטגוריה -ניתוח טכני-). לדוגמה - משהו בסגנון: אוקי אז החלטת להצטרף לקהיליית המשקיעים, אלה הצעדים המומלצים. 1. פתח חשבון X בסניף הבנק ו/או וודא שאתה יכול לתת הוראות קניה/מכירה בטלפון לפקיד הבנק שלך. * מומלץ לפנות לחברת השקעות דווקא (ראו מאמר על עמלות וכו') ... -קישור- 2. עקוב אחר ההמלצות בפורום. התחל בקטן ובדברים "בטוחים" (לא יודע אם זו הגדרה טובה...). הבן לפני זה מה הסימנים אומרים, מה זה איתות X והאם כדאי לקנות משהו שמופיע לידו סימן 'גולגלת'?! => לסימנים מוסכמים בנוגע להמלצות קרא -קישור כאן- או הפניה מתאימה. 3. דע לבנות תיק השקעות. ראה המלצות בפורום לשם כך. מה זה תיק השקעות? קרא -כאן-. 4. אוקי, הבנו מה מומלץ יותר מה פחות, מה האיתותים, מה זה מעקב וכו'. כעת אני רוצה לדעת על "המנוע" מאחורי כל זה. => המנוע העיקרי שבשימוש בפורום מבוסס על טכניקה הקרויה "ניתוח טכני". - איך מתחילים להעמיק בנושא - קרא -כאן-. 5. יופי, עכשיו גם אני רוצה להתנסות בהפעלת התוכנה של בורסהגרף. - פרטים -כאן- וכו'... זה לדעתי המדריך שצ"ל למתחיל בע"מ - שיפנה אותו בסיור מודרך לחלקים המתאימים בשאלות ותשובות + מאמרים -> לפי סדר הגיוני. * ייתכן מאוד שהמדריך שלי לוקה בחסר, מאחר ואינני "מומחה", אך הרעיון ברור. בברכה, אמיר.

RonenM62

New member
יופי של רעיון וחשיבה ליניארית...

ובאמת אנסה ליישם את זה (יש לזכור שהפורום בן יומיים בדיוק...) זה יקח קצת זמן, אז, סבלנות! (וכמובן תחת מגבלות חוק הרשות לנירות ערך בנוגע ליעוץ...) בכל אופן, אם אתה יכול להמנע מפתיחת חשבון בבנק, עשה לעצמך טובה... העמלות הנהוגות בבנקים גבוהות פי 100 כמעט ממה שניתן להשיג ב"שוק"... ועל שירות אין בכלל מה לדבר!!!

amirb7

New member
יופי!אני מודע לזה שיש לך המון עבודה

לכן נחכה בסבלנות כולנו. (מבלי לטופף בעצבנות באצבעות :) ). אגב, ראיתי שעוד שואלים (ואני כבר נעניתי) - אך לא ידעתי (או לא חשבתי יותר נכון, הקופסה כבר חלודה :) ) שאפשר לעשות חיפוש אחר שם ני"ע וקבל כך את האיפומציה מרוכזת. -זה לדעתי טיפ שמתאים לשאלות ותשובות למתחילים. כמו גם ההמלצה החמה לא לעסוק במסחר דרך הבנק.

אוהדד

New member
קראתי...

קראתי את השאלות והתשובות שיש ב FAQ של הפורום, וגם את המאמרים. אך אני עדיין מגריש אותו תינוק בן 3
אפשר אולי להעלות תמונה של אחת הטבלאות השכיחות המתפרסמות כל יום בעיתון, ולהסביר בקצרה מה רואים שם ?

RonenM62

New member
בוא נתחלק בעבודה...

אתה תעלה את התמונה, ואנחנו נסביר...מה דעתך?

אוהדד

New member
../images/Emo24.gifאשמח ! אך קיבלתי חום...../images/Emo186.gif

אני מחזיק בידי את מוסף הכלכלה של ידיעות אחרונות, מהיום. דיפדפתי ליעמודים האחונים, אלו עם הטבלאות המפחידות
וחשכו עיני... יש סוגים רבים של טבלאות !
לדעתי כצעד ראשון, אכתוב כאן את סוג הבלאות שאני רואה, ואשמח לשמוע מה זו כל טבלה. המון תודה מראש !!! המניות במדד ת"א-100 בעלי עניין - קונים / מוכרים מניות הרצף אג"ח להמרה שערים מצטלבים מק"מ נתונים לכתבי אופציות האופציות על מדד המעוף אופציות על שער הדולר אגרות חוב קרנות נאמנות (עם פירוט לסוגים רבים) מקווה שלא הפחדתי אף אחד
שוב תודה רבה !

RonenM62

New member
יקירי - הצחקתני...

זו בדיוק הסיבה שביקשתי שאתה תעלה את הטבלאות... עכשיו אני צריך לרוץ ולהשיג את ידיעות (אני קורא גלובס)... ולחפש מה שביקשת... בקיצור זה מחייב כבר משכורת... אז תחפש איפה כתבתי לדינג את הכתובת שלי, ואל תשכח לעשות "קרוס" על הצ'ק.

אוהדד

New member
לא התכוונתי שתעלה את הטבלאות...

הכוונה שלי היתה לסרוק ולהעלות את הטבלה, אך נוכחתי לדעת שיש הרבה טבלאות, ואני לא יודע מה זה מה
לכן חשבתי שלפני שנצלול לתוך הטבלאות המעניינות שאני אעלה, אולי אוכל לקבל הסבר קצר מה זה בכלל כל טבלה... (אם צריך בשביל זה שאני אעלה אותם, אז אעשה זאת, פשוט הנחתי שמשם הטבלה אתם יודעים מה זו הטבלה הזו, ותוכלו לכתוב בקצרה מהי ומה המטרה שלה...)

RonenM62

New member
תסרוק אותן אחת אחת... ברזולוציה 300

לפחות (אנחנו זקוקים רק לכותרות למעשה...) ולאט לאט נענה על שאלותיך... יהיה בסדר... אל תלחץ. תוך זמן קצר "תשחה" בחומר כמו כריש ותיק...

אוהדד

New member
את שמות כותרות הטבלאות - כתבתי...

לכן לא הבנתי לשם מה לסרוק אותן

RonenM62

New member
אוהד ידידי...

השמות חשובים אבל מה שיותר חשוב זה הכותרות של העמודות בטבלה...זו המהות הרי של הטבלה...

למעלה