האם פירות משחירים בגלל הברזל שבהם?
A albumin New member 8/3/07 #2 בטוח לא בגלל הברזל כי פירות הם לא מקור לברזל הניחוש שלי שזה בגלל הויטמין C שמתחמצן אבל אולי יש פה כאלה שיודעים טוב יותר...
בטוח לא בגלל הברזל כי פירות הם לא מקור לברזל הניחוש שלי שזה בגלל הויטמין C שמתחמצן אבל אולי יש פה כאלה שיודעים טוב יותר...
M moran f New member 8/3/07 #3 לא בדיוק תפוז לא משחיר, נכון? זה כי בתפוז *יש* ויטמין C. אם סוחטים לימון על תפוח, יקח לו הרבה יותר זמן להשחיר (ניסוי בביולוגיה של תיכון) - בגלל שבלימון יש ויטמין C שיתחמצן במקום מה שיש בתפוח ומתחמצן ולכן משחיר.
לא בדיוק תפוז לא משחיר, נכון? זה כי בתפוז *יש* ויטמין C. אם סוחטים לימון על תפוח, יקח לו הרבה יותר זמן להשחיר (ניסוי בביולוגיה של תיכון) - בגלל שבלימון יש ויטמין C שיתחמצן במקום מה שיש בתפוח ומתחמצן ולכן משחיר.
א אביאור ס New member 9/3/07 #4 השחמה האנזימים שמצויים בתפוח בעזרת החמצן שבאוויר מזרזים תהליך בתוך תפוח העץ שהתוצאה היא חומר שצבעו חום . תופעה זו נקראת השחמה אנזימתית.
השחמה האנזימים שמצויים בתפוח בעזרת החמצן שבאוויר מזרזים תהליך בתוך תפוח העץ שהתוצאה היא חומר שצבעו חום . תופעה זו נקראת השחמה אנזימתית.