האם פירות משחירים בגלל הברזל שבהם?

  • פותח הנושא dkhv1
  • פורסם בתאריך

albumin

New member
בטוח לא בגלל הברזל

כי פירות הם לא מקור לברזל הניחוש שלי שזה בגלל הויטמין C שמתחמצן אבל אולי יש פה כאלה שיודעים טוב יותר...
 

moran f

New member
לא בדיוק

תפוז לא משחיר, נכון? זה כי בתפוז *יש* ויטמין C. אם סוחטים לימון על תפוח, יקח לו הרבה יותר זמן להשחיר (ניסוי בביולוגיה של תיכון) - בגלל שבלימון יש ויטמין C שיתחמצן במקום מה שיש בתפוח ומתחמצן ולכן משחיר.
 
השחמה

האנזימים שמצויים בתפוח בעזרת החמצן שבאוויר מזרזים תהליך בתוך תפוח העץ שהתוצאה היא חומר שצבעו חום . תופעה זו נקראת השחמה אנזימתית.
 
למעלה