האם פלסטיק מסנן קינרת UV?

status

New member
האם פלסטיק מסנן קינרת UV?

שלום! קיבלתי היום צבי מים ומאחר והנ"ל זוחלים הם צריכים לקבל אור שמש ישיר על מנת לספוג קרינת UV ממנה... האקווריום של הם הוא מפלסטיק ותהיתי האם ניתן לשאיר אותם כך שיקבלו את אור השמש (כלומר את הקרינה) - כלומר שאלתי היא האם פלסטיק מסנן את הקרינה (כמו זכוכית למשל) או שזה בטוח להשאיר אותם בתוך אקווריום הפלסטיק?

omer356

New member
יותר טוב

בכדי שהם יקבלו אור שמש ישיר הייתי שם אותם בכלוב רשת\בונה להם מקום קטן ומגודר(עם מים כמובן..)

120+ תלוי בפירמה, בעוצמה וכמובן

בחנות
בארץ אין סוגים נוספים (שאני יודע עליהם) מלבד לפלורסנטים שנמכרים בחנויות חיות. חשוב לזכור שמדובר במנורת UV-A UV-B מנורת UV זה נשהט קצת אחר.

status

New member
תודה רבה! ושאלה נוספת ברשותכם =)

מנורת הUV אינה מנורה לחימום נכון? כלומר על מנת שיתחממו עלי למצוא לחברי החדשים גם משהו שיחממם אותם (היות והם בעלי "דם קר" לא?)? יש מנורות מיוחדות גם לזה או שמנורת ליבון מספיקה?

יש מנורות שהן גם מחממות וגם פולטות

קרינת UVA UVB אבל אני לא חושב שמוכרים אותן בארץ, הן גם לא מתאימות לטרריומים קטנים יחסית. אתה יכול להשתמש בנורת ספוט שנותנת אור\חום ממוקד יחסית וכך הצב יוכל לבחור אם להתחמם במקום מסויים בלי שכל הטרריום יהיה בטמ"פ אחידה. אני מציע לך לחמם את המים בעזרת גוף חימום (כולל טרמוסטט) שנמכר לאקווריומים של דגים, חימום של האוויר בלבד לא יספיק. לזוחלים אין דם קר. חום גופם מושפע מטמ"פ הסביבה, הוא אינו קר ממנה.

status

New member
המון תודה! הייתם לעזר רב =)

אני מודע לכך שהם לא באמת בעלי דם קר ולכן שמתי את המונח במרכאות... מעט ביולוגיה אני בכל זאת יודע =) אני בטוח שאני אחזור לפה עם עוד המון שאלות כי בסך הכל אני רק מעוניין בטובתם.

למעלה