האם פעילות גופנית מאומצת עלולה לפגוע במערכת העיכול?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
האם פעילות גופנית מאומצת עלולה לפגוע במערכת העיכול?

פעילות גופנית היא דבר מומלץ. היא תורמת לשמירה על משקל גוף בריא, צפיפות עצם גבוהה, כוח שריר, גמישות, חיזוק המערכת החיסונית, הפחתת דיכאון ועוד. מאידך מחקר סקירה חדש, אשר פורסם לאחרונה בכתב העת Alimentary Pharmacology and Therapeutics, מגלה שפעילות גופנית מאומצת עשויה להוביל לתסמינים גסטרואינטסינאליים (תסמינים הקשורים למערכת העיכול) ואף לפגוע במערכת העיכול.

במחקר הסקירה סקרו החוקרים חמישה מאגרי מידע על מנת לזהות פרסומים אשר קישרו בין פעילות גופנית...לחצו להמשך קריאה

דיברגנט חדש

Well-known member
כל דבר שעושים במינון יתר הוא מזיק לבריאות

זה נכון על כל ספורט תחרותי ובמיוחד על מתעמלות אמנותיות של האולימפיאדה שאין להן וסת עד גיל מאוד מאוחר בו הן מפסיקות להתאמן.

דיברגנט חדש

Well-known member
כל דבר שהוא קיצון

כל ספורט תחרותי, ללא יוצא מן הכלל,
&nbsp
בנוסף לזה, יש לך גם את הספורט שגם אם לא נעשה במסגרת תחרות הוא מינון יתר, כמו ריצת מרתון, טריאתלון, ספינינג ועוד.
&nbsp
&nbsp

AnarchistPhilosopher

Well-known member
"מינון יתר" זה מושג סובייקטיבי.

יש מישהו שהפעילות איננה אינטנסיבית כמו למישהו אחר.
&nbsp
אתה מניח שכל בני האדם הם אותם רובוטים ושלכולם אותם החוקים נכונים, וזה לא נכון.
&nbsp
אחרת, כולם היו מגיעים לאותו מקום בתחרויות או כולם היו מגיבים לאלכוהול באותה צורה וזה כמובן לא נכון.
&nbsp

דיברגנט חדש

Well-known member
ברור שסובייקטיבי ועל כן נתתי לך את הדברים הקיצוניים

כמו לדוגמה, אין מצב שריצת מרתון זה לא מצב קיצון עבור כ"א.
אם היית אומר לי 2 ק"מ, אז הייתי מסכים איתך שלחלק זה מינון יתר לחלק לא.
&nbsp
&nbsp

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה בעייתי.

יכולים להיות אנשים שבשבילם ריצת מרתון היא לא מצב קיצון, זה שהרוב לא מסוגל לזה אז עבורם זה קיצון אבל עבור אותם מעטים זה לא מצב קיצון.
&nbsp
אם נסתכל על זה כמו על צריכת אלכוהול יש שמעט אלכוהול לא ישפיע עליהם בכלל ויש שעבורם אותו מעט אלכוהול ישפיע עליהם בצורה משמעותית.
&nbsp

דיברגנט חדש

Well-known member
שוב, מעט אלכוהול שקול ל-2 ק"מ ריצה ולא לריצת מרתון

כ"א שישתה יין בשילוב וודקה בשילוב עראק, ייפול מתי שהוא לאחר מס' ליטרים (למשל מצב קיצון שאף אחד לא יעמוד בו, הוא 10 ליטרים).
&nbsp

AnarchistPhilosopher

Well-known member
כמו שאמרתי לכל אחד יש סיבולת משלו.

הטענות שאתה טוען דורשות לבצע ניסוי אמפירי (בכל מקרה פורום מדע, לא כך?
), אני לא מבין מאיפה ההחלטיות הזו שיש מצבי קיצון שזהים לכולם.
&nbsp
אתה למעשה מניח שיש איזה גבול עליון ליכולות של כל בני האדם באשר הם, למעשה לא יכולים להישבר שיאים בצורה כזו למרות שהם נשברים כל פעם מחדש בספרי גינס.
&nbsp
&nbsp

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה כמו לטעון שלא יכול להיות בן אדם שגובהו 3 מטר.

זה הקיצון, וזה כמובן מגוחך ברור שזה אפשרי, באותה מידה לפני שהופיעו אנשים עם 2 מטר היה אפשר לטעון שלא יכול להיות בן אדם שגובהו 2 מטר.
&nbsp

דיברגנט חדש

Well-known member
הגובה היא דוגמה מעולה להמחיש לך שכן קיים מצב קיצון שאף בן

אנוש לא יכול לחצות אותו וזה, אם תיקח גובה של 5 מטר שאין מצב שבן אדם יגיע לגובה הזה.

יש לי הרגשה שאתה לא כ"כ מכיר את המונח מצב קיצון.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני מכיר את המונח "קיצון".

למה בן אנוש לא יכול להגיע לגובה של 5 מטר?
&nbsp
מה מגביל אותו?
&nbsp

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ואני לא מדבר על להתערב בצורה מלאכותית כדי שאף אחד

לא יוכל להגיע לגובה הזה, אני מדבר על זה שאם לא נתערב אז אין גבול לגובה שבן אדם יכול להגיע אליו.
&nbsp

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני לא מתפלסף.

אולי בנקודת זמן מסויימת אם תמדוד את כל תושבי העולם תגיע לקיצון (זה ברור כי מדובר בקבוצה סופית), אבל אותו אקסטרמום ישתנה עם הזמן כך שאולי פעם 2 מטר נחשב הקיצון בעתיד ייתכן ו-5 מטר יהיה הקיצון ואולי 10 מטר, בהנחה שלא יתערבו בגדילה.
&nbsp
אם יתערבו בגדילה אז שרירותית יהיה קיצון סופי.
&nbsp
אתה פשוט אוטם את האוזניים.
&nbsp
עד כה לא הראית לי שיש משהו אצל בני אדם שלא מאפשר להם להגיע לגובה 5 מטר, למה הם כן יכולים להגיע ל-2 מטר ויותר ולא ל-5 מטר?
&nbsp
אין לך תשובה זה למה אתה קורא לזה "פילוסופיה בגרוש".
במקרה שלך התשובה שלך היא "מדע בגרוש".
&nbsp

גלעד0011

Active member
אני כן חושב שזה הגיוני

כי הם מודדים את ההשפעה של הורמוני הלחץ שמופרשים וכולנו יודעים כבר מה ההשפעה שלהם על מערכת העיכול. פשוט לא היה לי מושג שהם מופרשים בכמויות כאלה כדי לגרום לנזק של ממש.
מה גם שזה מגדיל את הסיכוי לפציעות ודלקות. זה מזכיר לי תקופה עשיתי אימוני כוח עם משקולות והתופעה הראשונה (והמוכרת, כי אמרו לי שזה מה שייקרה) הייתה עצירות בימים הראשונים של האימון.
חייב להיות קשר

למעלה