האם צחי ורמון יכולים לדור במיפלגה

yogniz

New member
זה באמת הזוי למדי..../images/Emo109.gif

ולכן אני מאמין שקדימה זה אומנם לא אחורה כמו שהליכוד מנסים להציג את קדימה, אך לדעתי קדימה זה- תקוע.

jewjew1

New member
בשחיתויות הם יסתדרו יופי

שניהם נינחנו גם בכישרון הרס, אבל נקווה שהציבור ישלח אותם לספסל המובטלים שם הם ילמדו להסתדר יופי.

קדימה בנויה על שרון

כל השאר הם סתם ניצבים בגלל זה הם הולכים לזכות.....

אלמה20

New member
לא שאני בא לסנגר על קדימה

אבל עדיין יש בה כמה כוכבים שהפ בהחלט ראויים מאד, כמו: שמעון פרס, ציפי לבני, מאיר שטרית, פרופ' רייכמן, ועוד אחרים שיש להם רקורד. אז למה סתם להשמיץ? ואני לא בטוחה בכלל שאצביע קדימה. בבחירות שעברו ערקתי ממפלגת העבודה לשנוי, וכעת אני ממש לא בטוחה. מצד אחד, אני מאד בעד השנוי החברתי שעמיר פרץ מדבר עליו, אך הוא ממש לא נראה לי מנהיג ראוי, לכן אני מהססת, אם כי גם לו יש כמה כוכבים ראויים מאד. וגם שנוי נדם קולה. מה דעתכם?

ZEEVS1970

New member
דעתי היא שאכן פרץ מאחז את עינינו

אין איוולת יותר גדולה מתוכנית המהפכה החברתית של של פרץ. אם את רוצה באמת להבין דברים לעומקם כדאי שתקשיבי מה אומרים עליה פרשנים כלכליים בכירים כמו סבר פלוצקר או נחמיה שטרסלר. למשל הרצון להעלות את שכר המינימום הוא פשוט בדיחה. איזה מעסיק יסכים לזה אם כיום המעסיקים שמים פס אפילו על החוק הקיים ואנחנו יודעים שיש המון מעסיקים שמשלמים פחות משכר מינימום. אם פרץ יעשה זאת ולשם שינוי גם ינסה לאכוף את זה המעסיקים בלית ברירה פשוט יפטרו עובדים כדי לא להגדיל את העלויות שלהם. מצד שני גם להצביע לקדימה נראה לי ממש מיותר. קדימה מובילה בבטחה בסקרים ודי ברור ששרון יהיה ראש הממשלה גם אחרי הבחירות. השאלה האמיתית היחידה שאת צריכה לשאול את עצמך היא איזה מפלגה את רוצה שתהיה לצד קדימה בקואליציה ולה לתת את הקול שלך. לא אמרתי זאת מפורשות אבל אני חושב שהמסקנה היא מתבקשת!

אם לא שמת לב

היא דווקא בעד המסרים החברתיים של פרץ. רק מנהיגותו לא מוצאת חן בעיניה (אולי היא לא אוהבת שפמים?). לאלמה: אני דווקא ממליץ לך לא להקשיב ל"פרשנים" דוגמת שטרסלר או פלוצקר. מדובר בחסידים דוגמטים של הניאו-ליברליזם - כת דתית המקדשת אלילים הנקראים "שוק חופשי", "הפרטה" ו"קיצוץ בתקציב" ומקריבה להם קורבנות אדם. שטרסלר הוא בכלל חסיד פנאט של הקו הקיצוני הידוע גם בשם "תאצ'ריזם" או "קפיטליזם חזירי". לפלוצקר יוצאים לא בכוונה דברי טעם מפעם לפעם. בתור דוגמה לשטויות הניאו-ליברליות (אין, אגב, פרט לשם, שום קשר לליברליזם אמיתי) אפשר למצוא בהודעה שמעלי. מעסיקים לא יפטרו עובדים אם יעלו את שכר המינימום, משום שהם לא ימצאו עובדים בשכר יותר נמוך. מאידך, כיוון שכוח הקניה של הציבור יעלה, יעלה גם מחזור המכירות שלהם. למקרים קיצוניים של תעשיה המבוססת על שכר נמוך שתתקשה לשמור על רווחיות אפשר לעזור באמצעות תמיכה ממשלתית. למה פרץ לא נראה לך ראוי?

ZEEVS1970

New member
ודאי שהיא בעד! מי יכול להיות נגד?!

המהפיכה החברתית הזאת נשמעת כל כך טוב שאיך אפשר לא לאמץ אותה. מעניין שאתה בוחר לתקוף פרשנים כלכליים בכירים שאני מאמין שמבינים דבר אחד או שניים יותר ממך בכלכלה אבל אינך מעמיד מולם ולו פרשן כלכלי אחד שאומר את ההיפך. לדעתי זה בהחלט אומר דרשני. אגב,שים לב איזה אבסורד אתה אומר: אתה טוען שכוח הקניה יעלה ואז לא יהיה כדאי להם לפטר אבל תחשוב שניה מה בא קודם הביצה או התרנוגלת?! הרי קודם הם יפטרו ובניגוד למה שאמרת הם לא יחפשו עובדים בשכר יותר נמוך אלא פשוט יעסיקו פחות עובדים בשכר מינימום יותר גבוה. זה יגביר את האבטלה ואז כוח הקניה לא יעלה ולא בטיח כי אנשים לא יוכלו לקנות יותר אם יצטרכו להתקיים מדמי אבטלה,הרווחים של אותם מעסיקים לא יעלו ובקיצור שום דבר טוב לא יצמח מזה. ולגבי תמיכה ממשלתית שכחת להגיד לאלמה שכדי שהממשלה תוכל אכן לתמוך היא צריכה כסף אותו היא כמובן תיקח בשימחה ובששון ע"י העלאת מיסים מהמגזר העובד במשק ובמילים אחרות ממני ממך וגם מאלמה. לי זה מאוד ברור אבל אני בניגוד אליך קצת יותר צנוע ואינני ממהר להתווכח עם פרשנים כלכליים בכירים בנושאים שאני פחות מבין בהם.

בוא ונבהיר דבר חשוב:

כלכלה היא אידאולוגיה, לא מדע. הפרשנות של שטרסלר מבוססת על תפיסת העולם שלו, לא על ידיעותיו הכלכלית. והעובדה שיש לו טור בעיתון לא הופכת אותו ל"מבין". גם לאודטה היה טור בעיתון. אם כבר, הסמכות הכלכלית של פרופ' ברוורמן עולה בכמה דרגות על זו של שטרסלר. פרט להשכלתו האקדמית, הבנאדם היה בתפקיד בכיר בבנק העולמי, וניהל בהצלחה רבה את אוניברסיטת בן-גוריון. אז למה אתה מתווכח איתו? ואם בכל זאת אתה מחפש עוד מומחים שסבורים הפוך משטרסלר, חפש, למשל, מאמרים של פרופ' דני גוטווין. גם אריה כספי ז"ל כתב דברים ברוח דומה, ויש רבים נוספים. ועכשיו לשיעור קצר בכלכלה: "הם לא יחפשו עובדים בשכר יותר נמוך אלא פשוט יעסיקו פחות עובדים בשכר מינימום יותר גבוה" - אם אפשר היה לקיים את העסק בפחות עובדים, היו מעסיקים בו פחות עובדים בלי שום קשר לשכר המינימום. העלאת שכר לא משנה את מספר העובדים הדרושים. פיטורים בעסקים רווחיים לא יהיו בכלל. במקרים בודדים בהן העלאת שכר תוריד את העסק מתחת לרמת הרווחיות יש סכנה לסגירת העסק, ובמקרים אלו ניתן לטפל באופן פרטני באמצעות סיוע ממשלתי. בשאר המקרים הגידול בכוח הקניה יפצה על הירידה ברווחיות. למעשה האבטלה תקטן, משום שהביקושים יעלו והעסקים יידרשו להגדיל את מחזור המכירות. ושלא יעבדו עליכם!...

אלמה20

New member
לשייח ספיר

כבר עניתי שאני דוקא מתרשמת מאד מדברי שטרסלר על פרץ. אני כן חושבת שצריך להעלות את שכר המינימום, ולהיטיב עם העובדים, אך נראה לי שפרץ טוב בדמגוגיה ולא ידע באמת להנהיג לאן שצריך, ואיכשהו הוא לא נראה לי מנהיג, ולאו רק בגלל השפם, אך יש עמו אנשים טובים ואני מקווה שהוא ידע להיעזר בהם.ואולי כן יצא משהו טוב מהכל יחד...

אלמה20

New member
והמסקנה שלך היא...

נא אמור מפורשות, מדבריך אני מבינה ששנוי היא האופציה? ודרך אגב, אני אמנם בעד המסרים של פרץ, אך אני גם מקשיבה לשטרסלר, ובעבר אף קראתי את סבר פלוצקר (עוד בעל-המשמר...אם משהו עוד זוכר שפעם היה דבר כזה...) ואני דוקא מעריכה מאד את דבריהם, ולכן חושבת שפרץ לא ידע להעביר את מסריו בדרך הנכונה, כפי שהוא נהג עד עתה, אך יש לו דווקא נבחרת רצינית שאולי היא תוכל להתעלות על מנהיגותו? אשמח לתשובתך.

קודם כל תסתכלי על פרץ יחד עם אנשיו

אל תשפטי אותו כאדם בודד אלא כחלק מחבורה מגובשת שכוללת את פרופ' אבישי ברוורמן בתור שר האוצר, את יולי תמיר בתור שרת החינוך, את אופיר פינס בתור שר הפנים (קשה לי להאמין שפרץ ישנה זאת למועמד אחר), את עמי איילון בתור שר הביטחון ואת עצמו בתור ראש ממשלה. כך בבואך לשפוט אותו אנא שפטי אותו כחלק מקבוצה ולא כבודד. דבר זה אי אפשר לטעמי להגיד על שינוי לדוגמא שאין לה שום מצע מדוייק ואין לה שום חזון עתידי. הדברים הללו אינם פרי מוחי אלא פשוט עובדות שכתובות בעיתונות וניתן למצוא אותם יום יום בעיתונים. אם ניקח את נתניהו כמנהיג הליכוד, וזאת לפי רוב הסקרים, נראה שנתניהו נפסל כראש ממשלה עקב העובדה שאין לו פנל מספק של מומחים כדי להוביל את המדינה - שאול מופז יחתור תחתיו בכל רגע נתון, סילבן שלום יעשה זאת גם כן. אין לו שר אוצר מלבד עצמו, אין לו שרת חינוך שתקבל תמיכה (שהרי רוב הציבור ורוב המורים מתנגדים לכהונתה של לבנת), אין לו שר פנים ראוי ופשוט אין לו נבחרת מתאימה להוביל את המדינה. אריק שרון נראה לפי הסקרים כמועמד מוביל לראשות הממשלה ויש סיכוי די גדול שהוא יסיים בתור אחד כזה. בנוסף לכך יש לו נבחרת די טובה מסביבו כפי שאת טענת: "אבל עדיין יש בה כמה כוכבים שהפ בהחלט ראויים מאד, כמו: שמעון פרס, ציפי לבני, מאיר שטרית, פרופ' רייכמן, ועוד אחרים שיש להם רקורד. אז למה סתם להשמיץ?" ועל הנייר הוא נראה כמוביל במרוץ לראשות הממשלה. השאלה היא האם את מוכנה לסבול פגיעה באינטרסים החברתיים שלך בשביל לבחור בסוס עם הסיכוי הכי גבוה לנצח או שמא את מוכנה להשקיע בסוס צעיר וחסון כמו עמיר פרץ. את התשובות לכך אינני יכול לתת לך אך אני סמוך ובטוח שאת תעשי את הבחירה הנכונה, לטובתך ולטובת מדינת ישראל.

אלמה20

New member
אני מסכימה עם דברייך.

הבהרת את הדברים בצורה מאד יפה. תודה לך על תשובתך היפה והמנומקת.

ZEEVS1970

New member
קודם כל זאב ולא זיו,שנית

קשה לי להבין כיצד את יכולה להתרשם מפרשנים כמו שטרסלר ופלוצקר ובאותה נשימה להצדיק את עמיר פרץ. אז נכון לפרץ יש את פרופ' ברוורמן שמבין דבר או שניים בכלכלה ובטח מבין יותר ממני וממך. יחד עם זאת שימי לב מה אומרים בכירי הכלכלנים בעולם כולו בנוגע לנושאים הפופוליסטיים שפרץ מציע ואני מתכוון למשל לאנשים מכובדים כמו סטנלי פישר וחבריו. כל פרשן שמכבד את עצמו וכל מומחה לכלכלה יגיד לך ששום דבר טוב לא יצמח מהעלאת שכר המינמום. ישראל נמצאת במקום מצויין בשכר המינמום בהשוואה להרבה מדינות אחרות בעולם המערבי ואין סיבה להעלות אותו. מה שכן צריך לעשות הוא לאכוף יותר חזק את שכר המינימום הקיים ולוודא שישולם וזה כבר יצמצם את העוני בארץ. נסי שניה לחשוב כמו מעסיק ותראי איזה קטסטורפה יכולה להיות מאחורי רעיון של העלאת שכר מינימום. נניח שאת מנהלת מפעל קטן לייצור ברגים ומעסיקה 10 פועלים שכל אחד משתכר נכון להיות כ3,000 ש"ח שכר מינימום. נניח שנכון להיום תפוקת הפועלים מכניסה לך כל חודש 35,000 ש"ח. זה משאיר לך ביד 5,000 ש"ח רווח כי 30,000 הרי הולך למשכורות לפועלים (3,000X10) וכל זה בהנחה שאין לך הוצאות נוספות על המפעל כמו שכירות המקום חשמל מים ומיסים וכד'(את כל אלה אני מוחק רק כדי שהדוגמא תהיה יותר מובנת). פתאום בא ראש הממשלה עמיר פרץ ומכריח אותך לשלם לכל פועל כ4,500 שקלים (אלף דולר). בואי נעשה חישוב יחד: 4,500X10=45,000 אבל אלה הרי אותם פועלים שמכניסים רק 35000 ש"ח ואת מוצאת את עצמך בגרעון של 10,000 ש"ח שהרי הפועלים מכניסים רק 35,000. כעת יש לך שתי אפשרות להחזיר לעצמך את הכסף שאיבדת ושתיהן גרועות באותה מידה. הראשונה לפנות לממשלה ולבקש תמיכה בשל העובדה שהרווחים שלך קטנו ואת נמצאת בהפסדים. פרץ אולי ישמח לתת לך את אותה תמיכה רק שהוא ייתן לך אותה ע"י גיוס כספים ממשלם המיסים כלומר הוא יצטרך להעלות מיסים כדי שיהיה לממשלה מאיפה לתמוך בך וגם אני וגם את נשלם יותר. אפשרות שניה היא שפרץ יגיד לך "ללכת לחפש את החברים שלך" ובמקרה כזה תצטרכי לחשוב מה לעשות. איך שלא תהפכי את זה את תגיעי למסקנה שאין לך יכולת לקיים את המפעל שלך בלי להיקלע בהכרח להפסדים פשוט לפי החישוב שעשיתי ואת תיאלצי לסגור את המפעל ללכת לחפש עבודה כשכירה או פשוט לעבור ולהשקיע את כספך בחו"ל. כעת שימי לב מה קרה כאן?! סגרת את המפעל והוספת 10 פועלים למעגל המובטלים. אני אשמח אם מישהו מתומכי פרץ יועיל לקחת את הדוגמא הקטנה הזאת ולהסביר לי איפה אני טועה. גם בלי ההסבר המלומד של פלוצקר ושטרסלר כל אחד עם ראש יכול להבין שהעלאת שכר מינימום בהכרח תעלה את שיעור האבטלה או לחלופין במקרה והממשלה תסייע לעסקים קטנים תכביד על כולנו בהטלת יותר מיסים. כאמור,שום טוב לא יכול לצמוח מזה! לגבי עמדתי למי יש להצביע יש לי עמדה אך יש גם בקשה בפורום הזה להימנע מתעמולת בחירות ולכן אינני כותב דברים שיכולים להתפרש כתעמולה. ההגיון שלך לדעתי כבר צריך להוביל אותך למסקנה הנכונה!

אלמה20

New member
זאב, ראשית, המון תודה על תשובתך

רק עכשיו הגעתי לקוראה, ואני מודה לך על הסבריך הנרחבים והמעמיקים ומעריכה זאת. אני כאמור באמת מבולבלת, כי אני מבינה שיש הרבה במה שטענת, ואולי לא זו הדרך לעזור לשכבות הנחשלות, וצריך למצוא דרכים נוספות. אך הקטע החברתי הוא החשוב לי כיום, ואני לא רואה מי נותן מענה לזה. ברור לי שלא אצביע לליכוד. נתניהו אמנם גרם לצמיחה כלכלית, אך לא עזר למעוטי היכולת לצאת ממצבם, אלא להיפך החריף את הבעיה.. כך שאני לא רואה מי, למעט מפלגת העבודה, שם את העניין החברתיעל סדר היום. מדוע אי אפשר בפורום זה, לומר את שם המפלגה מפורשות?

ZEEVS1970

New member
קצת הסבר במקום סיסמאות

קודם כל אלמה אני חייב להגיד לך שיש לי הערכה רבה אלייך על שאת לא ממהרת להחליט למי את מצביעה אלא מתלבטת הרבה ומפעילה שיקול דעת. אני חושב שאם כל המצביעים היו כמוך השלטון והכנסת שלנו היו נראים הרבה יותר טוב! כעת בואי נבדוק קצת את הנושא החברתי שכל כך מעסיק אותך. קודם כל עם העובדות באמת לא ניתן להתווכח. כמו שאני רואה את הדברים הכלכלה שלנו החלה להתדרדר במיוחד בתקופתו של אהוד ברק כראש ממשלה וצערי גם סילבן שלום כשר אוצר לא ממש עשה צעדים משמעותיים להבריא אותה וביבי קיבל לידיו קופה ממשלתית כמעט ריקה. המיתון במשק היה כבד וכבר אז העוני והאבטלה היו קשים. ביבי כשר אוצר יכל לבחור אחת משתי דרכים: הראשונה להכניס את קופת המדינה לגרעונות אדירים ולתת כסף לשכבות החלשות בלי חשבון,להגדיל קצבאות ולסבסד בלי חשבון והשניה הייתה להוציא את המשק מהמיתון וליצור צמיחה שתתחיל מלמעלה ולאט לאט תחלחל גם כלפי מטה. כל מי שמבין קצת בכלכלה יודע שצמיחה תמיד מורגשת קודם כל אצל השכבות החזקות ורק אחר כך יורדת לשכבות היותר חלשות. מזלו הרע של ביבי הוא שרק עכשיו מתחילים ניצני הצמיחה לחלחל גם יותר למטה ולממשלה יש הרבה יותר כסף בקופתה דבר שמאפשר להגדיל מחדש קצבאות ולעזור גם לשכבות היותר חלשות כפי שקרה לא מזמן כשהוגדלו קצבאות הזיקנה. אבל רוב האנשים נפשם כבר נקעה מזמן מהעוני ולכן הביקורת כלפי ביבי ושינוי שתמכה בו גדולה מאוד. אישית,אני חושב שאי אפשר היה להבריא את המשק בצורה אחרת ואני מעריך מאוד את ביבי שהעיז לשחות נגד הזרם ולבצע מדיניות שהוא הרי ידע שלא תביא לו פופולריות רבה. אינני תומך ליכוד אבל אני מעריך את ביבי על זה כמו שאני מעריך כל אדם שנאמן לדרכו גם כשהיא לא פופולרית. יכול להיות שביבי יכול היה להיות קצת יותר רגיש חברתית. אולי כן ואולי לא. קשה לי באמת לענות לך אבל עדיין את צריכה לשאול את עצמך שאלה אחת פשוטה. אם באמת הנושא החברתי הכי חשוב לך על מי את סומכת שיוביל אותו בצורה מספיק אחראית ולא פופוליסטית. אומנם את יכולה לבחור בעמיר פרץ,להאמין לכל הסיסמאות שהוא מפריח ואז כעבור כמה שנים להתעורר ולגלות שהמשק שלנו הגיע למצב קטסטרופלי הרבה יותר,שאת משלמת הרבה יותר מיסים ושלמרות הכל קופת המדינה התרוקנה לחלוטין. הרי כבר היו לנו ראשי ממשלה שהנהיגו מדיניות כזו "נפלאה" ונתנו לכולם מתנות בלי להבין שלטווח הארוך הם פשוט גורמים נזק. אני חושב שאם את באמת רוצה להפעיל שיקול דעת ולהצביע מתוך אחריות את צריכה קודם כל להאמין בזה שגם מי שנתפס ימין כלכלי בהחלט חושב ורגיש לשכבות החלשות ורוצה לדאוג להם. ההבדל היחיד הוא שאנשים כמו ביבי יעשו דברים מתוך אחריות ומחשבה גם לטווח הארוך. עכשיו אומר לך דברים שאולי יישמעו לך מוזר. אני בניגוד אלייך חושב שהשחיתות וחוסר נקיון הכפיים זה נושא הרבה יותר חשוב מאשר הנושא החברתי כי הוא משליך על הפרצוף שלנו כחברה ואני לא רוצה שנגיע למצב שממש לא יהיה נעים לחיות כאן. לכן אני עצמי אצביע לשינוי מתוך ידיעה שזו המפלגה היחידה שחרטה על דיגלה את המאבק בשחיתות והולכת עם נושא זה עד הסוף. אני גם שלם עם הצבעתי בנושא הכלכלי כי טומי לפיד תמיד אמר שהדרך לעזור לחלשים היא קודם כל לחזק את מעמד הביניים שיפתח עסקים קטנים ואז תהיה עוד עבודה גם לשכבות החלשות. אבל אם את מעדיפה שקולך ביום הבחירות יילך רק על העניין הכלכלי אני במקומך כבר הייתי מעדיף להצביע לליכוד בראשות ביבי ורק לא לעמיר פרץ. וכדי שלא ייראה כאילו אני עוזר לליכוד אומר לך שגם אם תבחרי מפלגה אחרת בעלת מצע ימני כמו האיחוד הלאומי,המפד"ל או ליברמן זה יהיה עדיף על פרץ. אינני זוכר אי פעם שמדיניות כלכלית של מפלגת שמאל הצליחה באמת לקדם את המשק הישראלי אלא להיפך. בכל פעם שהיה לנו שר אוצר "רגיש חברתית" תמיד זה נגמר בסוף בגרעון אדיר בקופת המדינה שהוביל למיתון גדול מיד אחריו ורק הגביר שוב את העוני. אני ממש לא רוצה לחזור לימים האלה ולכן אני לעולם לא אתן קולי למפלגה שהיא שמאל מבחינה כלכלית. בכל מקרה אני בטוח שבסופו של דבר תחליטי את ההחלטה הנכונה וזיכרי שהאינטרנט מלא במידע בנושאים האלה שכל כך חשובים לך. אני סומך עלייך שתעשי מספיק שיעורי בית ותלמדי היטב את הנושא לפני שתגבשי דיעה סופית.

אלמה20

New member
זיו- שאלתי מהי מסקנתך, ראה בהמשך...

פשוט התבלבלתי ועניתי למישהו אחר...

תות15

New member
לדעתי

אם שרון יבחר לראש ממשלה קדימה תקים קואליציה עם העבודה ואז יש סיכוי סביר שפרץ יהיה שר האוצר..

למעלה