האם צמחונות גורמת לנזק מוחי

roni771

New member
האם צמחונות גורמת לנזק מוחי

שלום לכם ! קראתי כמעט את כל מה שנכתב בפורום .. כל הכבוד לכם! אני בן 49 צמחוני/טבעוני כבר 3 שנים ומרגיש מצוין. יש כמה אנשים בסביבתי מכובדים ורצניים (בינהם רופא המשפחה) שטוענים שצמחונות גורמת לנזק מוחי. כיום אני לא מרגיש שינוי ברמה השכלית מלפני שהפחתי לצמחוני(אבל זו הרגשה סוביקטיבית). שאלתי: האם זה נכון, ואיך ניתן לדעת? תודה.

sidny presckot

New member
למה שזה יגרום לנזק מוחי?

דווקא להפך, צמחונות\טבעונות זו דרך חיים מאוד בריאה ואני לא מבינה מה הקשר...נזק מוחי? לא הגזמנו קצת?

Tal_Ya_Tal

New member
שלום לך רוני../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

אמנם, אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל, על מנת להרגיע אותך, אספר לך, שאני בת גילך (כמעט) וצמחונית מגיל שבע. במקצועי, אני אסטרולוגית הוליסטית ומנחה סדנאות למדיטציה וצמיחה רוחנית (אמנם, יהיו כאלה, שאולי יחשבו שזה באמת ´נזק מוחי´) א-ב-ל, אני יכולה להבטיח לך, שאני נעזרת במשאביי האינטלקטואליים הלא מבוטלים בעבודתי. (כולל ניהול פורום ´רוחני´ בפורטל
) ואם עדיין לא שכנעתי אותך, יש לי שני בנים, צמחונים מלידה, הבכור, (בן 28) מנהל חברה להפצת תקליטי שדרים, שיש לה קשרים עם כל העולם (כולל יפן וארה"ב) וחברה להדפסת תקליטים שהקים במו ידיו במינכן. (אולי לא צריך להיות בשביל זה גאון גדול, אבל בטח לא טיפש) ובני הצעיר, עדיין תלמיד תיכון,גם הוא לא בדיוק מראה סימני ´נזק מוחי´. כך שאתה יכול להרגע, ב-א-מ-ת L&L TALYA

vegan

New member
רשימת צמחונים שסבלו מנזק מוחי קשה

פיתגורס הרמב"ם ליאונרדו דה וינצ´י טולסטוי ז´ן ז´ק רוסו מהאטמה גנדי אלברט איינשטיין יצחק בשביס זינגר ג´ורג´ ברנארד שאו ש"י עגנון פרנץ קפקא אלברט שווייצר יהודי מנוחין כל אלה היו צמחונים. אם פרסי נובל והישגים מדעיים או אומנותיים הם סימן לנזק מוחי.... אז אולי.

Tal_Ya_Tal

New member
שכחת את הבודהה,הדלאי למה, מסטר../images/Emo42.gif

צ´ינג האי,ראמנה מהרשי, אצ´ריה צייתנה בהקתיוודנה סוואמי פרבהופאדה,הרב קוק ועוד... מסתבר, שככל שתודעתו של אדם גבוהה יותר, הוא בוחר בצמחונות. האין זאת?!? L&L TALYA

דורון K

New member
לא

ויטמין B קומפלקס שתורם לתפקודי המוח נמצא גם במקורות צמחיים,הטובים שבהם:שמרי בירה,פולן,נבט חיטה,דגנים מלאים וחלק גם בירקות ירוקים. הדעה השגויה מצויה לצערנו אצל רופאים רבים שלא מבינים בתזונה בכלל ובוימינים,מינרלים ויסודות בפרט.

Tal_Ya_Tal

New member
אכן כן, ../images/Emo45.gif

אכן, לצערנו רופאים רבים אינם מבינים בתזונה! בכלל ובוימינים,מינרלים ויסודות בפרט. ויש לי כאן קוריוז קטן לספר לכם. בתקופת הריוני,הגעתי אל רופאת המשפחה על מנת לקבל את תוצאות בדיקות המעבדה. הרופאה נראתה מודאגת ואמרה לי, שיש לי ´אוראה גבוה´ בשתן וזה כפי הנראה, מפני שאני צמחונית. וגם טרחה לידע אותי שעלי לאכול יותר תפוחי אדמה, כי יש בהם ויטאמין C !!!* *עם כל הכבוד, בארצנו ישנם מקורות עדיפים לויט. C הנהרס בחום!!! האם ניסיתם פעם לאכול תפוח אדמה לא מבושל?!?! הקיצור, הגעתי עם תוצאות הבדיקות לגניקולוג ואמרתי, שרופאת המשפחה טועת שיש לי ´אוראה גבוה´ בשתן. הגניקולוג, פרץ בצחוק שכמעט הפיל אותו מכסאו. בוודאי שכך וטוב שכך. לכל הנשים ההרות אמור להיות ´אוראה גבוה´ בשתן!!!
צחק הרופא. אגב, הרופאה הזאת נחשבת כמאבחנת מצויינת ב´סניף קופת החולים שלנו´ L&L TALYA

anat113

New member
תראו

על כל בן אדם משהו משפיע בדרך אחרת, כמו שחלק אלרגים לחלב, או לחומוס, או לכל דבר אחר, כו אלה שלא יכולים לכחת אנטיביוטיקה כי זה משפיע עלייהם קשה מידי, ככה יש גם את המקרה של הצימחונות, על כל אחד זה משפיע ברמה אחרת, היו כאלה שיחיו עם זה עד גיל 120 ואלי יותר, והיו כאלה שזה ישפיע עלייהם לרעה והם יפסיקו, אז בקשר לשאלה שלך, רק אתה יכול לדעת את התשובה.... ענת

מירב ד

New member
תרשו לי להגיב... ../images/Emo9.gif

לא נזק מוחי... אבל!... אני יכולה להגיד לכם לפחות על שלושה מהאנשים האלה (ואני מניחה שיותר) שמעבר לזה שהם צימחונים הם גם דיסלקטים. אי אפשר לקרוא לזה נזק מוחי...או שכן(?!). אבל אני יודעת שדיסלקציה יכולה להיגרם, או יותר נכון להחמיר כתוצאה מתזונה לא נכונה. אי לא יכולה להוכיח לכם כרגע בשום דרך שהצמחונות היא זאת שגרמה(או החמירה) את הדיסלקציה, אבל זאת בהחלט יכולה להיות אחת מהסיבות. ועוד דבר שאני יודעת עליו שקשור לפורום הזה הוא שצמחונות לא מתאימה לכל אדם. ז"א... זה קשור לסוג הדם של אותו בן אדם. יש סוגי דם (מצטערת שאני לא מפרטת זה לא רשום לי כרגע) שמתאים להם להיות צימחונים, ויש כאלה שהצמחונות יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך בגוף שלהם. ובקשר לעוד נושא שראיתי בהועלה בפורום הזה... צמר... ישנם הרבה מאוד סוגים של צמר. קודם כל...יש צמר סינטטי... שרוב הבגדי צמר שאנחנו לובשים ביום יום (סוודרים, צעיפים, גרביים, כובעים וכ´ו וכ´ו) עשויים ממנו. צמר סיננטי = צמר שעושים במכונות ואינו עשוי מצמר בעלי חיים. ויש את הצמר הטבעי, שעשוי מ"פרוותם" של בעלי החיים. הצמר הטבעי ה"אמיתי", צמר הרבה יותר יקר הרבה יותר איכותי ויותר מחמם. בגלל מחיריו בדרך כלל מערבבים אותו עם צמר סינטטי. אני לא יודעת מה מהפרטים בכתבה בקישרו נכונים. אבל אני יודעת שאפשר לגזוז את הכבשה בלי להכאיב לה ובלי לגרום לה לשום נזק. כדוגמא אתן את "חוות האלפקות" במצפה רמון. (בגלל שיש לי קשר אישי עם המקום) את האלפקות והלאמות הביאו לארץ לפני 14 שנה, מטרתם העיקרית הייתה צמר (רק מהאלפקות כי הצמר של הלאמות יותר גס ולא נעים). את הצמר גוזזים פעם בשנה בתקופת האביב בלבד. הגז עצמו אינו מכאיב להם (כמו תספורת של בני אדם)וחוץ מדבר אחד שלעיתים רחוקות צריך לעשות לקשור להם את הרגליים במקרה של תוקפנות יתר, זה לא מכאיב להם לא מסוכן להם ולא גורם לשום נזק. בגז מקפידים מאוד לא לגזוז יותר מדי ומשאירים שכבה של צמר שמגנה עליהן מחום וקרינת השמש. ועד החורף הן מספיקות לגדל מספיק צמר שיחממם אותן. עוד דבר שנאמר בכתבה(נדמה לי)והוא לא נכון... שהצמר לא יורד באופן טבעי. זה לא נכון כי אחרי תקופה מסויימת הכבשה/אלפקה מורידה את הצמר כמו כל חייה כמעט שמחליפה פרווה בקיץ ולחילופין בחורף. ושאלה קטנה לחלקכם.... הבנתי שחלקכם לא אוכלים ביצים ולא שותים חלב בגלל הדרך שבה החיות מגודלות. ומה עם ביצים אורגנית למשל? ומה עם חלב סויה למשל? אשמח לתשובות... כל מה שנכתב כאן הוא על סמך ידע אישי ועובדתי. אשמח לתגובות(בונות). נ.ב גם אני צמחונית שלכם מירב

למעלה