האם צריך להתחסן בפוליו לתאילנד,לאוס וויטנאם ?

Enable

New member
האם צריך להתחסן בפוליו לתאילנד,לאוס וויטנאם ?

שלום, אני טס באמצע חודש יולי לתאילנד לאוס וויטנאם לתקופה של חודשיים סה"כ הייתי במשרד הבריאות, נתנו לי היפטריקס משולב צהבת A וטיפוס הבטן ודלקת המוח היפנית (3 חיסונים, קיבלתי 2 נותר לי אחד אחרון) טטנוס עשיתי כבר בצבא עכשיו בעיקרון אמרו לי גם שאני צריך להתחסן נגד פוליו, ששאלתי כמה חברים אמרו לי שהם לא עשו פוליו, אם כך מדוע אני צריך לעשות? האם באמת הכרחי? כמו כן, האם יש צורך להתחסן בדלקת קרום המוח ? (כי לא רשמו לי שאני צריך לעשות, אבל אני דיי בטוח שעשיתי את זה ב2006 כאשר התגייסתי לצה"ל) תודה רבה

פוליו וקרום המח

שלום רב קיימות גישות שונות לנושא חיסון הדחף של פוליו (המדובר בדחף אחד בלבד מעל לגיל 18, פעם אחת בחיים) לנוסעים למזרח. בעוד שלנוסעים להודו ניתן החיסון באופן רוטיני, הרי שלנוסעים ליעדים אחרים, בייחוד לנסיעות קצרות, גופים רבים העוסקים ברפואת מטיילים אינם ממליצים על החיסון. עיון בהנחיות האמריקאיות מלמד שאין המלצה למתן החיסון לנוסעים לתאילנד, לויטנאם וללאוס. ההנחיות של משרד הבריאות אצלינו טרם עודכנו בעניין (גרסת 2011 טרם פורסמה). לו אני אתה, ולא קיבלת את החיסון - לא הייתי טורח בשלב זה לעשותו במיוחד, וזו כאמור דעתי שלי. חיסון כנגד דלקת קרום המוח ניתן בגיוס ותוקפו חמש שנים. היעדים במזרח אינם מתאפיינים בשיעור גבוה של דלקת קרום המוח והנסיעה אליהם ככלל איננה מצריכה מתן חיסון זה. הנחיות משרד הבריאות מדברות על מתן החיסון לתרמילאים הנוסעים לתקופה של מעל לחודש וזאת בשל סגנון הטיול של מטיילים ישראלים - הנטייה לישון בצפיפות ולנדוד בקומונות, תנאים בהם המחלה עוברת (דומה לטירונות). לפיכך ההמלצה מותאמת אישית למטייל הספציפי. לשיקולך. בילוי נעים

למעלה