האם צריך להתחסן לתאילנד?

SweetyMiely

New member
האם צריך להתחסן לתאילנד?

אנחנו מתכננים 3 שבועות בתאילנד, רק באזור האיים (בצד של פוקט) ובנוסף פנום פן וסיאם ראפ בקמבודיה לשבוע... יש צורך בחיסונים כלשהם? ואם אנחנו רוצים לנסות להיכנס להריון כבר במשך הטיול, וכמובן גם כשנחזור (אם זה לא ייתפוס) זה בעיה? יש קשר לחיסונים??

תאילנד וקמבודיה ל-3 שבועות

שלום רב ! אכן מומלץ לבצע מס' חיסונים: נגד צהבת A וטיפוס הבטן, נגד טטנוס, פוליו. כמו כן, מומלץ כיום גם לקבל חיסון MMR נגד חצבת (תלוי בגיל שלכם). בחיסון האחרון, מכיוון שמדובר בנגיפים מוחלשים, אסור לתת אותו לנשים שהן כבר בהריון וגם מומלץ שלא להיכנס להריון 3 חודשים לארח קבלת החיסון. לגבי גברים - אין שום בעיה בכלל. כך שנין לעשות חשבון פשוט ואולי כבר עכשיו להתחיל להתחסן. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

תוספת

דרך אגב, לאור ריבוי המקרים של מחלת החצבת בישראל לאחרונה (יש כבר יותר מ-1300 מקרים כאן), במידה והאישה באמת בגיל שבו אנו ממליצים על מתן חיסון, כדאי מאוד להתחסן ע"מ למנוע מקרה שתהיה חשופה להידבקות במחלה זאת בהריון גם בארץ, לאחר שתחזור בשלום מטיול שלכם ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

SweetyMiely

New member
תודה על התשובה, לגבי חצבת

נולדתי ב81 במקסיקו, אבל אמא שלי אמרה לי שכן חוסנתי נגד חצבת (sarampion) אז אני מניחה שכיום אין צורך בחיסון הזה?

למעלה