האם צריך לחסן תינוק כאשר האם חוסנה?

karni29

New member
האם צריך לחסן תינוק כאשר האם חוסנה?

שלום,

כרגע אני בהיריון שבוע 36. כחודשיים לפני שנכנסתי להיריון עברתי מספר חיסונים לפני נסיעה לדרום אפריקה.
החיסונים שקיבלתי הם 2 מנות נגד הפיטטיס B (נשאר רק הבוסטר -אם אני מכנה את בשם הנכון :))
טטנוס
mmr

ועוד כל מיני ....
נוסף, כתינוקות חליתי בדלקת קרום המוח.

שאלתי היא (אחרי ההקדמה הארוכה), האם זה מספיק שאני חוסנתי או שעליי לחסן גם את הרך הנולד (כשיוולד :))
אציין כי אני ובן זוגי מנסים לגבש דעה בעניין אלו חיסונים לתת ומאלו להמנע/לדחות ואנו נעזרים רבות בפורום שלכם.

אז תודה על כל העזרה,

קרן

צהבת b

אם את מחוסנת ולא נשאית. אין צורך בחיסון. החיסון נועד למקרה שהאימא נשאית ועלולה להדביק את התינוק במהלךהלידה.

זכרון חיסוני

שלום קרן
זיכרון חיסוני אינו עובר בתורשה, הוא אינו עובר דרך השליה לעובר והוא אינו עובר בהנקה. פירוש הדבר שתינוקך לא רוכש ממך את הזכרון החיסוני, כך שבמידה והוא לא מחוסן הוא חשוף.
בקיצור זה שאת מחוסנת לא פוטר את תינוקך מחיסון

אילו חיסונים היו עוברים מאם לתינוק זה היה חוסך להמון אנשים המון כאב ראש.

ואם את נעזרת הרבה בפורום אז את בוודאי מכירה את ההמלצה שלי להתייעץ בגורמים רפואיים מוסמכים או לפחות פורומים שמנוהלים בידי רופאים.

המון בריאות

karni29

New member
תודה!מצרפת תשובה מפורום מחלות זיהומיות

תודה על ההתייחסות. אכן פניתי לפורום מחלות זיהומיות וזו התשובה שניתנה:

"חלק מהנוגדנים שנמצאים בדמה של אשה שחוסנה כנגד מחלות שונות אכן עוברים ממנה לעובר במהלך ההריון, אך הם שורדים אצלו רק זמן קצר (שבועות עד חודשים) לאחר הלידה. כדי שגם הילוד יהיה מחוסן במהלך חייו (מעבר לאותם שבועות/חודשים) יש לתת לו את החיסונים המתאימים".

אני חושבת שאני אמתין עם החיסונים שמקבלים ביום הלידה עצמה :)

ושוב תודה

חיסון ילוד נגד צהבת B לאם לא נשאית

שלום קרן.

במדינות רבות, לא נהוג לחסן את הילוד נגד צהבת B אם האם אינה נשאית.
צהבת נגיפית מסוג B – אינו בתכנית החיסונים של אנגליה, יפן, דנמרק, פינלנד, הונגריה, איסלנד, הולנד, נורבגיה, סלובניה, שבדיה, שוויץ. בחלק ממדינות אלה, מומלץ חיסון זה לקבוצת סיכון בלבד המהווה בישראל פחות מאחוז אחד מהנשים[1].

ההחלטה לחסן את כלל הילודים ללא קשר למצב נשאות האם נובעת בעיקר משיקולים כלכליים. כנסי כאן לדף המידע המפורט על חיסון צהבת B, במיוחד לפרק על "יעילת החיסון", על מנת להבין על מה אני מדבר.

1. J Med Virol. 1991 Aug;34(4):217-22

nightriders

New member
צריך להבדיל בין חיסון לחיסון בלידה

חיסון בלידה נועד למנוע הדבקה מהאם לילוד. במידה והאמא יודעת שהיא אינה נשאית אין יתרון בחיסון בלידה.

למעשה יש בכך אפילו חסרון. לא מזמן התפרסם דו"ח של היחידה לבקרת מחלות אשר הראה ירידה בכייל הנוגדנים עם השנים.

בכל מקרה, כיוון שמדובר במחלה שיכולה להיות כרונית ולא סימפטית - יש יתרון לחיסון בגיל מאוחר יותר.

karni29

New member
תודה על התשובות ועוד שאלה

מהו גיל מאוחר יותר?

ברור לי ולבן זוגי שלא נחסן את התינוק ביום הלידה וננסה לדחות את החיסונים מאוחר ככל שאפשר.

האם יש לכם המלצות?

ניסיתי למצוא תוכנית מסודרת הנוגעת לדחיית חיסונים אך לא מצאתי אחת כזאת ולצערי אין לנו כסף לייעוץ פרטי של רופאים.

ושוב תודה,

קרן

ייעוץ פרטי

את לא חייבת להוציא ממון על ייעוץ פרטי. יש רופאי ילדים מומחים לאימונולוגיה, ויש רופאים מומחים למחלות זיהומיות. בדקי עם קופת החולים שלך במסגרת הביטוח המשלים (אם יש) זה אמור לעלות משהו כמו 100 ש"ח למפגש.

פולספגן

New member
רק בכללית

בשאר הקופות, אתה משלם על פרטי ומקבל החזר עד תקרה של 600 ש"ח ואם עולה לך פחות, אז 70% (אולי 80%
לא זוכרת בדיוק) מהסכום.

nightriders

New member
אין על כך תשובה ברורה

הנגיף יכול להיות מופרש בנוזלי הגוף של חולים במחלה, והכל עניין של הסיכון לבוא במגע עם מישהו חולה. יש שיגידו שעדיף לפני כניסה למסגרות בהם יש סיכוי ל"חיכוך" בין הפעוטות, אבל אני לא חושב שזה מבוסס מחקרית.

למעלה