450 ש"ח עבור טסט
לפני שהתחלתי לכתוב לך תשובה החלטתי להתקשר לתחנת מוניות ולשאול כמה יעלה לי להזמין מונית
מבת ים לשדה התעופה שזה בערך 20 דקות נסיעה העלות היא
140 ₪ .
למה לא מתרעמים על המחיר הזה ??
אני מניח ששילמת על שעור נהיגה בין 110 ל- 130 ₪ לשיעור של 40 דקות זאת אומרת שקיים הפרש של
בחישוב קל בערך 140 עד 160 ₪ בין מורה הנהיגה לנהג המונית לטובתו של נהג המונית .
אגב גם מורה הנהיגה לרוב אוסף אותך מהבית ומחזיר אותך הביתה .
תעשי חשבון שלמעשה את לוקחת מונית לנסיעה של 40 דקות ללימודים אבל הלימודים הם במונית עצמה.
אז בהנחה שמחיר נסיעה במונית הוא ריאלי ( הרי אף אחד לא מתרעם על זה ) כמה באמת ההיית צריכה לשלם.
על שעור נהיגה , בהתחשב בכך שעוד לא שיקללנו את הבלאי הגבוה של הרכב , עלות הדלק הגבוה , וכן שפרט לכך שאת
נוהגת המורה גם מקדיש מזמנו ומלמד אותך. ולידיעה היום בכדי לקבל הסמכה להוראת נהיגה זה מצריך לימודים של בערך שנתיים וחצי.
לעומתו נהג רכב ציבורי מסיים את לימודיו תוך חודש חודשיים בהתחשב בכל הפרמטרים הללו מחיר שיעור נהיגה צריך להיות גבוה עוד יותר.
ואם לא הבנת למה הפרמטרים הנוספים הם משמעותיים זה מכיוון שבמונית נוהג רק נהג המונית שהוא לרוב נהג מנוסה שיודע כיצד לתפעל
את הרכב , תלמיד הנהיגה לא יודע ולכן הבלאי גבוה יותר ותצרוכת הדלק גבוהה יותר משמעותית. חכי עוד לא הזכרתי את עלות הקניה של הרכב
שמורה הנהיגה קונה במחיר מלא לעומתו המונית נקנתה ללא מיסים .
אבל עזבי את הפרוט הזה נחזור להפרש של ה- 140 ₪ שאותו אנחנו יודעים לחשב קל יותר 140 כפול 28 שיעורי נהיגה שזה המינימום ולרוב זה יותר
יוצא 3920 ₪ זאת אומרת שאילו לקחת מונית ובילית בה את אותו הזמן שבילית במהלך 28 שעורי נהיגה ההית צריכה להוסיף את הסכום הזה.
נכון שעכשיו סכום של 450 ₪ לטסט כבר לא נראה כזה מופרך
חוצמזה שכנעתי את עצמי אני עובר להיות נהג מונית !!!!!!!!!!
סתאאם אני נהנה ללמד נהיגה ואוהב את המקצוע אבל בשביל שאוכל להמשיך ללמד וכל אותם מורים שיוכלו להמשיך ללמד הם גם צריכים להרוויח
אז לסיכום כן ניתן להוריד את מחיר העמדת הרכב למבחן (טסט ) אבל צריך להעלות את מחיר שעור הנהיגה למחיר ריאלי יותר של 200 ₪
מקווה שהסברתי את עצמי
ועל כל מקרה בהצלחה בטסט
שלא תצטרכי לשלם 450 נוספים