האם צריך לשלם למורה 450 שקלים עבור טסט???????

mumpitz

New member
האם צריך לשלם למורה 450 שקלים עבור טסט???????

זה לא סוג של גניבה לאור היום?

האם יש מורים שלוקחים פחות.

אני מאוכזבת. זה ניצול מכוער.

mumpitz

New member
אני רוצה להוסיף שנכנסתי ללימוד הנהיגה

בלי דעות קדומות. נכון לעכשיו אני חושדת , שמורה רוצה רק לתת כמה שיותר שיעורים וכמה שיותר להרוויח מתלמיד . האם מישהו יכול להסביר לי באופן הגיוני למה טסט לא אמור לעלות 120 שקל במקסימום ? הרי מדובר בסופו של דבר בפחות משיעור .

ravidmos1

New member
תשובה

המחרים של הטסט נעים בין 350-500 ש"ח בכל רחבי הארץ .
גניבה ממש לא ! אני לא בטוח שאת היית נותנת את הרכב החדש שלך שקנית במחיר מלא ! ותתני אותו ל2 תלמידים טובים ככל שיהיו .
קחי בחשבון שלמורה נשאר ביד כ40-45% מהסכום שאותו את משלמת .
ובמידה ויש נזק לרכב ברוב המקרים זה נופל על המורה .

Hugo Stiglitz

New member
האם גם טסט פנימי עולה 350-500 שקל ?

מדוע על העמדת רכב לטסט גובים 350-500 שקל ואילו על טסט פנימי 150-200 שקל ? גם שם אתה נותן את הרכב החדש שלך שקנית במחיר מלא...

ניחא אם היית נותן נימוקים שלא ניתן לקבוע שיעור לפני טסט ואחרי טסט כי יש עיקובים ובלת"מים וכו'. אבל נימוקים של לתת את אוטו חדש + נימוקי מס שאתה משלם גם על שיעור רגיל וגם על טסט פנימי וגם על כל דבר - לא הצלחת לשכנע אותי.

tzvikas

New member
זה פיצוי כלכלי לעלות שיעורים נמוכה

עלות שיעור היום היא לא ריאלית. כלומר המורה מכניס מעט מדי לכל שיעור ביחס להוצאות
אפשר לומר שהטסט זה סוג של פיצוי כלכלי

mark211

New member
450 ש"ח עבור טסט

לפני שהתחלתי לכתוב לך תשובה החלטתי להתקשר לתחנת מוניות ולשאול כמה יעלה לי להזמין מונית
מבת ים לשדה התעופה שזה בערך 20 דקות נסיעה העלות היא 140 ₪ .
למה לא מתרעמים על המחיר הזה ??
אני מניח ששילמת על שעור נהיגה בין 110 ל- 130 ₪ לשיעור של 40 דקות זאת אומרת שקיים הפרש של
בחישוב קל בערך 140 עד 160 ₪ בין מורה הנהיגה לנהג המונית לטובתו של נהג המונית .
אגב גם מורה הנהיגה לרוב אוסף אותך מהבית ומחזיר אותך הביתה .
תעשי חשבון שלמעשה את לוקחת מונית לנסיעה של 40 דקות ללימודים אבל הלימודים הם במונית עצמה.
אז בהנחה שמחיר נסיעה במונית הוא ריאלי ( הרי אף אחד לא מתרעם על זה ) כמה באמת ההיית צריכה לשלם.
על שעור נהיגה , בהתחשב בכך שעוד לא שיקללנו את הבלאי הגבוה של הרכב , עלות הדלק הגבוה , וכן שפרט לכך שאת
נוהגת המורה גם מקדיש מזמנו ומלמד אותך. ולידיעה היום בכדי לקבל הסמכה להוראת נהיגה זה מצריך לימודים של בערך שנתיים וחצי.
לעומתו נהג רכב ציבורי מסיים את לימודיו תוך חודש חודשיים בהתחשב בכל הפרמטרים הללו מחיר שיעור נהיגה צריך להיות גבוה עוד יותר.
ואם לא הבנת למה הפרמטרים הנוספים הם משמעותיים זה מכיוון שבמונית נוהג רק נהג המונית שהוא לרוב נהג מנוסה שיודע כיצד לתפעל
את הרכב , תלמיד הנהיגה לא יודע ולכן הבלאי גבוה יותר ותצרוכת הדלק גבוהה יותר משמעותית. חכי עוד לא הזכרתי את עלות הקניה של הרכב
שמורה הנהיגה קונה במחיר מלא לעומתו המונית נקנתה ללא מיסים .
אבל עזבי את הפרוט הזה נחזור להפרש של ה- 140 ₪ שאותו אנחנו יודעים לחשב קל יותר 140 כפול 28 שיעורי נהיגה שזה המינימום ולרוב זה יותר
יוצא 3920 ₪ זאת אומרת שאילו לקחת מונית ובילית בה את אותו הזמן שבילית במהלך 28 שעורי נהיגה ההית צריכה להוסיף את הסכום הזה.

נכון שעכשיו סכום של 450 ₪ לטסט כבר לא נראה כזה מופרך

חוצמזה שכנעתי את עצמי אני עובר להיות נהג מונית !!!!!!!!!!
סתאאם אני נהנה ללמד נהיגה ואוהב את המקצוע אבל בשביל שאוכל להמשיך ללמד וכל אותם מורים שיוכלו להמשיך ללמד הם גם צריכים להרוויח

אז לסיכום כן ניתן להוריד את מחיר העמדת הרכב למבחן (טסט ) אבל צריך להעלות את מחיר שעור הנהיגה למחיר ריאלי יותר של 200 ₪

מקווה שהסברתי את עצמי
ועל כל מקרה בהצלחה בטסט
שלא תצטרכי לשלם 450 נוספים

mumpitz

New member
סליחה

אתה לא מדייק: הטסט הוא שלושים דקות ולא ארבעים.
זה שנהגי מוניות הם קצת גנבים , לא אומר שגם המורים לנהיגה צריכים להיות כאלו. בכלל ההשוואה לא מתאימה פה - בתכלס בארה"ב למשל משיגים אישור , שעלותו כ40 שקל ופשוט נוהגים עם בן משפחה עד לטסט . עלות הטסט בערך בסכום דומה .
על זמנו של המורה אני משלמת מצויין. בתור מורה אני אומרת לך , שזה פשוט לא תרוץ.
מדובר פה בניצול העובדה , שכתלמיד חדש , אני זקוקה דווקא לרכב הזה , וזה סוג של קרטל. אפשר היה להחתים אותי על טופס שאם יש נזק אני אשלם אותו. לרוב לא קורה שום נזק . אפשר היה לקחת סכום של שני שיעורים פרטיים .

לא שכנעת אותי : הסכום הזה הוא גזל לאור היום ברשות החוק.

mumpitz

New member
נ.ב

אני למדתי 4 שנים להיות מורה. אתה רוצה שנתחרה על גובה המשכורת?

אני לא מרגישה שבהכנה למבחן למשל , מגיע לי עוד בונוס. לא הייתי חולמת לדרוש מתלמיד לשלם לי את הבקשיש הזה כשהוא עושה בגרות.

ודרך אגב על שיעור פרטי , כמורה מוסמכת ומצליחה , אני גובה 60 שקלים , כי גם אצלנו המורים יש גזלנים ורודפי בצע.

mark211

New member
לא ירדת לסוף דעתי

בואי נתחיל מזה
אני אשאל אותך שאלה וכמובן אני לא מצפה לתשובה
ה-60 שקלים שאת גובה בסוף השיעור את משאירה חשבונית אצל התלמיד או שזו הכנסה נטו
על השיעור נהיגה המורה משלם מיסים ולכן משעור הנהיגה נשאר לו בערך אותם 60 שקלים ואפילו פחות
בהבדל אחד שתוסיפי להוצאות הללו את ההוצאות על הרכב
שנית למיטב ידיעתי מחיר פעימת מונה במונית הוא תחת פיקוח ממשלתי מכיוון שזהו רכב ציבורי
ולכן לא נהגי המוניות הם הגנבים אלא הממשלה שלי ושלך היא זו שמאפשרת את הגנבה
שלישית בחרת להתעלם מההסבר שלי על כן אסביר שוב עזבי את הסיכון לרכב בזמן הטסט זה שטויות
העניין הוא מחירו הנמוך של שעור הנהיגה מלכתחילה וה-450 ₪ הם פיצוי חלקי ביותר על כך, אילו ההינו גובים
מראש 170 עד 200 ₪ לשיעור נהיגה אני בטוח למדי שמחיר העמדת הרכב היה נמוך משמעותית
אבל תעשי חישוב כללי כמה היה עולה לך רישיון הנהיגה הסכום הכללי היה גבוה בהרבה מאשר היום
ואגב אני לא מתחרה אתך על המשכורת לדעתי מורה בארץ צריך להיות מתוגמל יותר מאשר היום
אבל אם את מועסקת ע"י משרד החינוך הרי שאת למעשה עובדת מדינה כמה כסף שווה כל ההטבות מסביב
ההפרשה לפנסיה שנת השבתון קרן השתלמות וכ'ו
מורי הנהיגה רובם עצמאים אין להם את כל ההטבות מסביב הם צריכים לדאוג לעתידם לבד

יש עוד הרבה מה לכתוב ולומר בנושא זה היה על קצה המזלג
מקווה שהסברתי את עמדתי

שבוע טוב

Karin124

New member
לדעתי עניין אחד לא מחפה על העניין השני

זה נושא חשוב וזה נושא חשוב והאמת בתנאים שאנחנו חיים בהם וזה לרוב צעירים שעושים שיעורי נהיגה אז המחיר גם על מונית וגם פה במקרה גבוה מאוד. זה לא נוגד אחד את השני

mark211

New member
בזה אני מסכים איתך

לדעתי יש להפוך את הוראת הנהיגה כחלק מתוכנית הלימודים בבית הספר אני אתחיל את יום העבודה
בשעה שמונה ואסיים בשעה שלוש/ארבע אהיה עובד מדינה לרכב ידאג משרד החינוך לדלק והתחזוקה
השוטפת אקבל משכורת קבועה עם כל ההטבות הנלוות .
אבל עד שזה יקרה וכל עוד אנחנו סקטור פרטי את לא יכולה לצפות שנמכור את מרכולתנו בזול וללא רווח
מסכים אתך להוציא רישיון נהיגה זהו תענוג לא זול וגם לקחת מונית זה לא זול אבל אנחנו חיים במדינה שיוקר המחיה
בה הוא לא זול מה בנוגע לנדל"ן מחירי הדירות מה עם הקוטג' שבארה"ב נמכר יותר זול מאשר פה למרות היצור המקומי
אגב גם 60 שקל לשיעור פרטי זה לא זול זה פי יותר משתיים ממשכורת המינימום.
אגב במחירי המונית השתמשתי רק לצורך הבהרת הנקודה שמחיר שעור נהיגה היום הוא לא ריאלי לא לצורך השוואה
עייני אינה צרה בהם הם עובדים קשה וכבודם במקומו מונח
אבל להבדיל ההוצאה לרישיון הנהיגה היא השקעה שאח"כ את נהנית ממנה כל החיים או רובם לפחות אז כך שאני מוכר
לך מוצר לשימוש ארוך טווח ולכן אם תבחני את ההוצאה מנק' ראות כזו תגיעי למסכנה שההוצאה לא כזו גדולה

ושוב בהצלחה בטסט

למעלה