האם קדימה היא מפלגה וירטאולית?

a e q u i t a s

New member
האם קדימה היא מפלגה וירטאולית?

מפלגת קדימה מתרסקת על פי כמה סקרים וצונחת, לעומת זו הליכוד וישראל ביתנו מכפיל את כוחו האלקטורלי. אומנם אני מנהל הפורום (זמני) אבל אני לא ממש תומך מפלגות המרכז, בכללם זה גם מפלגת קדימה. המפלגה הזו היא וירטואלית לחלוטין, לא ממש קיימת בשטח, אין לה גרעין אידאלוגי אלא מפלגה שבנויה על אופוטרוניזם פוליטי. אני חושב שהמלחמה הזו, חוסר הישגים של אולמרט והדרישה החד-משמעית של הציבור לפיטוריהם של ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל יצרו לחץ אדיר על ראש הממשלה, והבחירות הם קרובות, קרובות מתמיד. השאלה המעניינת היא, האם כל מורדי הליכוד שברחו לקדימה יחזרו לשם? וכל פליטי מפלגת העבודה האם גם הם יחזרו....?! אסור להתעלם מהלחץ והבחירות הם לדעתי עובדה קיימת.

את אותו הדבר אני כתבתי לפני הבחירות

רק שאז ליגלגו עלי ואמרו לי שאני לא יודע על מה אני סח. כבר אז קבעתי שקדימה היא בועה שעוד תתפוצץ לכל מצביעיה בפנים, בדיוק כפי שקרה עם שינוי לפניה. אך מה לעשות שאנשים לא לומדים מטעויות ועל כן נאלצים לחזור עליהם שוב.

bhnadav

New member
צריך לומר את האמת.

קדימה עוד לא באמת בנתה את עצמה. אמנם יש מערכת ניהולית, אמנם יש ראשי רשויות, אמנם יש בתי קדימה ספורים ומטה מרכזי פעיל, אבל העשייה האמיתית - הייתה אמורה להתחיל בתקופה הקרובה, כולל מפקד. האם יהיה בזה טעם? האם קדימה לא עומדת בפני התפרקות ברמה הלאומית? אולי כן, אולי עדיין לא ואולי פשוט לא. קצת קשה לי להגיב לדברים שלך ולראות בהם "גילוי דעת" מרעיש לגבי מצבה של קדימה, מפני שלי אישית לא הייתה אמונה אמיתית שהמפלגה בכלל תצליח בבחירות האחרונות. כתבתי על כך יום לפני הבחירות כמדומני, וכתבתי על כך גם בתקופה מסויימת אחריהן (כולל בפורום פוליטי אחר), ועדיין אני מוצא מספיק סיבות הגיוניות למחשבות שלי מהתקופה ההיא. כן, לא האמנתי שקדימה תקבל יותר מ-15 מנדטים, לא האמנתי שננצח בבחירות, לא האמנתי שאותם 40 מנדטים מהסקרים באמת יילכו להצביע ביום הבחירות. פשוט לא האמנתי באף אחד שאמר בסקר הטלפוני שהוא יצביע קדימה. התפיסה שלי (שהייתה משותפת גם לאהוד אולמרט בכבודו ובעצמו אגב) - הייתה שלא ניתן לצפות למספר כה גבוה של אנשים שיצביעו בפעם הראשונה בחייהם למפלגה, עד כדי הבאתה לניצחון. מי שהאמנתי שינצח בבחירות האחרונות, אגב, הוא עמיר פרץ ומפלגת העבודה - ושעתיים לפני פרסום תוצאות המדגם גם מנהל הפורום לשעבר, אני כותב, שמע את הדברים האלה יוצאים מפי. כתבת שאין לקדימה גרעין אידיאולוגי ואין לה שטח. באשר לגרעין האידיאולוגי, אני לא בטוח שאתה צודק. אמנם אין מספיק אנשים שיבואו וישמיעו את עמדותיהם בגלל הואקום שיש מבחינת סניפים וכמות פעילים, אבל האנשים שכן פועלים וכן נמצאים, ברמת השטח, אני מודה שברובם עולים ברמה האידיאולוגית על כמה מהנבחרים של המפלגה, לצערי. האם כל פעילי הסניפים בליכוד ובעבודה הם דוגמא לאנשים אידיאולוגים ללא מניעים פוליטים? מחשבות נאיביות מדי לדעתי. בכל אופן, אני מאז ומעולם טוען שברמת התכל'ס - מה שחשוב זה כל הקשור לרמה הלאומית. אם יש חבורה של אנשים ואם יש ראש, שיודעים לתת תקווה לעם, שהעם מרוצה מתפקודם, שהעם מוקיר אותם על פועלם - הם יקבלו מהציבור את מלוא הגיבוי והאמון גם הלאה. אם יש אנשים שהציבור מאוכזב מהם קשות ומתנגד לאופן תפקודם, הציבור יזרוק אותם מכל המדרגות, בלי קשר לשטח שקיים או לא קיים. ראינו את זה בהבדל שבין נתניהו וברק לשרון. מאחורי שלושתם עמדה מפלגה איתנה, אבל השניים הראשונים נכשלו ולכן הציבור העיף אותם, ואילו שרון נחשב בציבור כמוצלח ולכן הציבור עמד להעניק לו את אמונו בפעם השלישית. ההבדל הוא שבמפלגות שהן בעלות שטח וגרעין, גם אחרי התרסקות - עדיין נשארים מצביעים מסורתיים. גם כשהליכוד נמצא בשפל הכי גדול שלו, יש את ה-12 מנדטים שמסיבות שונות עדיין מצביעים ליכוד, אותו דבר לגבי הליכוד ב-1999 או העבודה ב-2003. במפלגות שבהן אין שטח, להן אין היסטוריה, להן אי מצביעים מסורתיים - אז התרסקות היא התרסקות, וזה ברור. אם לא האמנתי לאף אחד מאלה שתמכו בסקרים שבאמת יבואו להצביע עוד בתקופה של לפני בחירות 2006, בהן קדימה נחשבה להבטחה משהו משהו - מי אני שאאמין שעכשיו יהיה טוב יותר. חובת ההוכחה היא על ההנהגה של מדינת ישראל - וגם כשכל אחד רוצה לשמור על התחת שלו משיקולים פוליטיים, רק הציבור הוא זה שיכול ליישם זאת.

bhnadav

New member
אני חייב תיקון

כתבתי: "פשוט לא האמנתי באף אחד שאמר בסקר הטלפוני שהוא יצביע קדימה. התפיסה שלי (שהייתה משותפת גם לאהוד אולמרט בכבודו ובעצמו אגב) - הייתה שלא ניתן לצפות למספר כה גבוה של אנשים שיצביעו בפעם הראשונה בחייהם למפלגה, עד כדי הבאתה לניצחון." זו אמנם בדיוק הייתה התפיסה שלי, אבל לגבי אהוד אולמרט שייחסתי גם לו את התפיסה הזו - אני חייב לתקן שמה שעלה זה שבעצם אנו מצפים מאנשים "לשים בפעם הראשונה בחייהם את הפתק 'כן'", ושזה לא דבר קל.. בלי כל הקטע שאי אפשר לצפות כך לניצחון

למעלה