האם קופ"ח ממנת לפרוסקופיה

naama115

New member
האם קופ"ח ממנת לפרוסקופיה

רק בתנאים מסוימים.

אני בכללית, ומעוניינת באבחנה רק עקב כאבי מחזור קשים (שלא עוברים ללא כדור וולטרן) ולא עבור כניסה להריון. מאידך כן הייתי רוצה לדעת מה הם סיכויי הכניסה שלי להריון על מנת לא לחכות לגיל מאוחר מדיי. אני בת 32

tut77

New member
אני עברתי את זה בתור ניתוח חירום

אבל נראה לי שאת צריכה הפניה מרופא לבית החולים למרפאת חוץ, שיעשו לך אבחון ובהתאם יקבעו לך תור...
בהצלחה

naama115

New member
תודה. השאלה שלי היא האם קופת החולים נמנעת

מלממן לפרוסקופיה כאשר סיבת האבחון היא לא אי פריון. אלא רק רצון לטפל בזה מוקדם ולעצור את כאבי המחזור

פז08

New member
מה כוונתך ממננת?

באופן פרטי? בציבורי? אם פנית לרופא וגעתם למסקנה שכדאי לנתח, מכל סיבה שהיא, למיטב הבנתי הקופה תממן את הניתוח בציבורי שהיא עובדת איתו, או בפרטיאם יש לך ביטוח מושלם ובהתאם כמובן לתנאים והסדרים של הביטוח המושלם. לכל קופה יש את הבתי חוליםשאיתה בהסכם, רופאים בהסכם, השתתפות עצמית וכו. את צרחכה להעביר פרטים על סוג הניתוח, טבל מנסיוני, בכללית לפחות, לא בודקים למה מנתחים. אם מומחה החליט על ניתוח אז אמורים לדעתי לאשר. וספציפית לאנדומטריוזיס אי פריון זו ממש לא ההתוויה היחידה לניתוח. סבל יומיומי בהחלט יכול להוות התוויה. הכל תלוי בנחלטה משותפת של הרופא והאישה... בהצלחה.

tut77

New member
זה היה במהלך ניסיונות להיכנס להריון

הגעתי עקב כאבים לניתוח אבל כן זה היה במהלך הנסיונות כפי שכבר כתבתי...
עברתי באיכילוב שם הסתבר שיש לי אנדומטריוזיס...

tut77

New member
הכאבים שסבלתי היו בלתי נסבלים

סליחה על הזמן שלקח לי לענות לך...

רופא שבדק ושלח אותי למיון חשד לתסביב של השחלה עקב כאבי תופת שסבלתי מהם, וכששלח אותי הכין אותי שכנראה אכנס לניתוח...
בדיעבד הסתבר כי לא היה תסביב של השחלה אלא כאבי תופת מאנדומטריומה גדולה (לא זוכרת מימדים) שהכאיבה כמו שצריך....
לכן זה היה ניתוח חירום... מאז הציעו לי כבר פעמיים ניתוח והצלחתי להתחמק ביינתים אבל כן יש לי 3 ילדים מקסימים....

ליה1997

New member
ואוו נשמע קשה...

גם לי היה חשד לתסביב שחלה באחת הפעמים שהגעתי למיון מכאבים משתקים... אבל בסוף הבינו שזה התקף ושזה יעבור....
תמיד כיף לי לשמוע על נשים עם אנדו' שיש להן ילדים זה נותן לי הרבה תקווה

tut77

New member
עברתי הרבה מאז אותו ניתוח...

3 קיסריים ועוד מספיק דברים....וכן הילדים זה מה שמחזיק אותי שפויה בסופו של יום....
אז אם את לא בטוחה אצל מי שאת נמצאת לכי להתיעצות נוספת....

בהצלחה

jusi1

New member
היי

היי
לא יודעת איך בכללית אצלי בלאומית:
אני עברתי ניתוח אבחנתי ניתוחי...הגשתי טופס בקשה לניתוח מהרופא ולניתוח באסותא מרופא שב"ן . נותחתי באסותא וקיבלתי מימון של איזה 80% עדיין לא ראיתי כמה בסוף ירד לי כי רק לפני חודש עברתי תניתוח מאמינה שמשהו סביב שש מאות שח...
לפי הידוע לי בקשה מהרופא להגיש יספיק כדי לקבל אישור לניתוח אך לא יודעת בכללית..בהצלחה

זואילי

New member
הי נעמה

מן הסתם תצטרכי מכתב הסבר מרופא מומחה מדוע יש צורך בלפה' אבחנתית. וזה בנוסף להפנייה מרופא משפחה/גניקולוג.
בתכלס, הסיבה שלך לא משנה. מה שמשנה זה מה שהרופא כותב כדי שיאשרו...
סיכויים להרות לצערי לא תקבלי מניתוח ולא משום מקום אחר... כי הסיכוי היחידי לדעת הוא פשוט לנסות... אף אחד לא יכול לתת על כך תשובה. רק ה"בפועל".

Leilir

New member
תגובה

אם אין לך עדיין ביטוח פרטי- זה הזמן לעשות, ועדיף עוד לפני הניתוח ולפני שאת מאובחנת "רשמית" כדי לנסות להמנע מהחרגות.

liats80

New member
כאב זו סיבה מספיק טובה

קופת החולים מכסה ניתוח בציבורי. מבחינת סיבה - כאב זו סיבה טובה מספיק.
פריון זו סיבה נוספת, אבל בהחלט לא יחידה.
אני עברתי את הניתוח הראשון בגלל כאבים ולא חשבנו אז על ילדים. עשיתי את הניתוח באופן פרטי אבל הביטוח המושלם (של כללית) כיסה את רוב ההוצאות.
בקיצור - בדר"כ אין בעיה.
אם הרופא שלך חושב שצריך לנתח הוא גם ידע לכתוב למה.
שיהיה בהצלחה!
ליאת.

למעלה