אי אפשר לדעת אם הריביות ירדו עוד או לא.. אני דווקא חושב\מעריך שירדו עוד...
הייתי בונה תמהיל שיש בו היענות הן לתרחיש שתישאר בינתיים עם זה לכמה שנים והן לאפשרות שיש בה סבירות שתרצה אחרי הבניה למחזר, או לפחות למחזר חלק...
כאמור הייתי שם שליש בפריים ל 30 שנה, שליש במשתנה לא צמודה כל 5 ל 20 ואלי אפילו ל 25 שנה במקרה שלך (אף שזה מייקר בריביות הכוללות די משמעותי, כך שאם יכולת לעלות בהחזר החודשי ולוקח רק ל 20 שנה זה היה עוזר...), ושליש בקלצ 13 או 12 שנה... (לקצר כמה שיותר) .. כשאתה מפנה בהחזר החודשי עבור הקלצ זה מה שמאפשר ירידה בשנים, וכניסה לתוך העמודה בטבלה שמראש הריביות יהיו נמוכות יותר, אז אולי לא בריבית האופטימלית אבל לפחות ריבית טובה יותר ממה שאתה נמצא בה כרגע, כלומר מנסה להגיע ל 2.4 אחוז. בכל מקרה, לדעתי לא טוב במצבך להיות עם שני שליש בקלצ בריבית הזאת, ולטווח כזה ארוך.
בסך הכל אתה לקוח טוב לבנק ושווה שיתאמץ קצת יותר. ולעזור לו להתאמץ זה גם להתיישר איתו על תמהיל שמתאים לך וגם אם צריך להראות לו שיש עוד אופציות וגם לעבור בנק. כשעוברים בנק זה הרבה פעמים מאפשר גם הוזלה בריביות ובתנאים. כולל עמלת פתיחת תיק 500 ש' בלבד, חשבון עוש ללא עמלות לש 3 שנים וכדומה...
חסכון נוסף הוא בעזרת השוואת הפרמיות לביטוח החיים, לקחת אך ורק עם הנחה לאורך כל חיי ההלוואה.
עוד שיקול שאתה צריך לקחת בחשבון זה ענין השלבים בתשלומים. בגלל שזה בבניה. מקווה שיש לך תוכנית מספיק טובה והון עצמי לתשלומי לקבלן.ים כי זה לא תמיד מסונכרן בצורה המיטבית עם מה שהבנק משחרר. ויש גם שיטות שונות לשחרור הכספים. בדרך כלל לוקחים קודם את הקלצ, אחר כך המשתנה ובסוף את הפריים. גם על זה שווה לחשוב...