האם קורעים אותי במשכנתא?

נכס לבנייה 70% מימון
לווה יחיד
שכר כולל בונוסים קבועים כ 18k נטו ללא בונוסים כ 15k
שליש פריים מינוס 0.5
שני שליש קלצ 2.92

אני רואה פה ריביות נמוכות משמעותית וזה הבנק שאיתו אני עובד עשור וחצי

82little

Active member
מה הסכומים לכמה שנים. ומה ההחזר החודשי.
בכללי: הריביות ל 70 אחוז מימון וכן לנכס לבניה מעלות את הסיכון לבנק ומכאן גם אפשרות להעלאה בגובה הריביות.... כאשר הנכס בנוי ויש טופס 4 כדאי לבבדוק אפשרות למיחזור ואפשר אז לשפר את הריביות...

82little

Active member
כבר שאלתו: לכמה שנים בכל מסלול?
מנומס לענות...

בכל אופן אפשר כבר עתה להוריד הריבית בקלצ על ידי קיצור השנים. ריבית גבוהה בקלצ ולהרבה שנים זה סיכון לעמלת היוון גבוהה במקאה של מיחזור. וחבל.
ראה הצעתי לתמהיל גם בפוסטים אחרים.
שליש פריים 30 שנה
שליש משתנה כל 5 לא צמודה 20 שני אולי אפילו 25 ש במקרה שלך
קלצ 14 ש ומטה
שיפור ריביות גם בעזרת פניה לבנקים נוספים וניהול משא ומתן. יכול להיות שהבנק תופס אותך כלקוח שבוי ולא מתאמץ מספיק להחזיק אותך אצלו...
בהצלחה

82little

Active member
אולי במידה להעביר ריבית מהקלצ למסלולים האחרים.נשוב מתוך מחשבה על המיחזור... ??

סליחה לא שמתי לב
השנים בקלצ 16 שנה
בפריים 30 שנה
במשתנה לא צמודה היא רצתה 3.1
נכון אולי באמת עדיף כדי שאוכל למחזר אם כי אני כבר לא מאמין שהריבית תרד עוד

82little

Active member
אי אפשר לדעת אם הריביות ירדו עוד או לא.. אני דווקא חושב\מעריך שירדו עוד...
הייתי בונה תמהיל שיש בו היענות הן לתרחיש שתישאר בינתיים עם זה לכמה שנים והן לאפשרות שיש בה סבירות שתרצה אחרי הבניה למחזר, או לפחות למחזר חלק...
כאמור הייתי שם שליש בפריים ל 30 שנה, שליש במשתנה לא צמודה כל 5 ל 20 ואלי אפילו ל 25 שנה במקרה שלך (אף שזה מייקר בריביות הכוללות די משמעותי, כך שאם יכולת לעלות בהחזר החודשי ולוקח רק ל 20 שנה זה היה עוזר...), ושליש בקלצ 13 או 12 שנה... (לקצר כמה שיותר) .. כשאתה מפנה בהחזר החודשי עבור הקלצ זה מה שמאפשר ירידה בשנים, וכניסה לתוך העמודה בטבלה שמראש הריביות יהיו נמוכות יותר, אז אולי לא בריבית האופטימלית אבל לפחות ריבית טובה יותר ממה שאתה נמצא בה כרגע, כלומר מנסה להגיע ל 2.4 אחוז. בכל מקרה, לדעתי לא טוב במצבך להיות עם שני שליש בקלצ בריבית הזאת, ולטווח כזה ארוך.
בסך הכל אתה לקוח טוב לבנק ושווה שיתאמץ קצת יותר. ולעזור לו להתאמץ זה גם להתיישר איתו על תמהיל שמתאים לך וגם אם צריך להראות לו שיש עוד אופציות וגם לעבור בנק. כשעוברים בנק זה הרבה פעמים מאפשר גם הוזלה בריביות ובתנאים. כולל עמלת פתיחת תיק 500 ש' בלבד, חשבון עוש ללא עמלות לש 3 שנים וכדומה...
חסכון נוסף הוא בעזרת השוואת הפרמיות לביטוח החיים, לקחת אך ורק עם הנחה לאורך כל חיי ההלוואה.

עוד שיקול שאתה צריך לקחת בחשבון זה ענין השלבים בתשלומים. בגלל שזה בבניה. מקווה שיש לך תוכנית מספיק טובה והון עצמי לתשלומי לקבלן.ים כי זה לא תמיד מסונכרן בצורה המיטבית עם מה שהבנק משחרר. ויש גם שיטות שונות לשחרור הכספים. בדרך כלל לוקחים קודם את הקלצ, אחר כך המשתנה ובסוף את הפריים. גם על זה שווה לחשוב...

מעולה תודה רבה
בתחושה שלי הם מושכים זמן עונים על כל דבר אחרי כמה ימים אולי רוצים שאגיע לרגע האחרון ואינני חייב לסגור אנסה להעביר חלק למשתנה וללחוץ על הריביות

למעלה