האם קידוח בקוטר צול בקיר בלוקים דורש קידוח יהלום?

danieli90

Member
שלום

בכדי לעשות קידוח בקוטר 3 צול בקיר בלוקים (צריך חור עגול בכדי להכניס צינור אוורור קטן בקוטר 3 צול), האם יש צורך בקידוח יהלום או שאפשר לעשות את זה לבד עם כוסית כלשהו מתאימה שמתחברת למקדח/פטישון ביתי?
אם זה אפשרי, איזה כוסית צריך לקנות? אם אפשר שם או דוגמה לזה
אני מעדיף לעשות קידוח באמצעות כוסית ולא באמצעות פטישון רגיל בכדי שלא להפעיל יותר מדי רטט על הקיר.

תודה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אפשר לרכוש מקדח וידיה ארוך ועבה - עד 20-22 מ"מ ומזה להמשיך עם איזמל של פטישון. הקטע הרע הוא, שכל קידוח ייקח ביציאה פיסת טייח שתצטרך לתקן אחרי זה. מאד יתכן שגם בעזרת כוס יהלום אתה תפגע בטייח. קשה לנחש.
בכל מקרה, אתה כן תזדקק למקדח כוס יהלום, במידה שתיאלץ לקדוח בבטון. כל זמן שזה "רק" בלוק, השיטה שהצעתי תקפה.
עבור מקדח כוס יהלום יש מכונה מיוחדת, אבל אולי אפשר להתאים את הכוס גם לפטישון "רגיל". לא בדקתי.

danieli90

Member
היי

הסיבה העיקרית שאני מעדיף קידוח עם כוסית ולא איזמל של פטישון וכו', היא לא בגלל הטיח במקום הקידוח עצמו אלא ההשפעה על הטיח בשאר חלקי הקיר (זה לא קיר חדש). נראה לי שעם כוסית ההשפעה על הקיר תהיה קטנה יותר מאשר עם איזמל, אני טועה?
בהנחה ומדובר בבלוקים, האם יש כוסית מיוחדת שמתאימה לבלוקים מבלי צורך ביהלום ובמקדח יהלום?

תודה

יוסי זיו1

Active member
לקיר בלוק לא חייב כוס יהלום, אפשרי גם עם כוס וידיה שמתחבר לפטישון רגיל ואפילו יותר טוב מכוס מאחר ולכוס יהלום אין מקדח מוביל ובקיר בלוקים הוא משחק בקידוח.

danieli90

Member
ויש כוס וידיה בקוטר 3 צול (נדמה לי שזה באזור 80 מ"מ)?
והאם הוא מתאים גם לאזור של הפאנל בתחתית הקיר (הפאנלים הישנים שעשו שעשוי מטרצו כמו הריצוף)
החור עצמו צריך להיות ממש בגובה אפס של הריצוף, האם מבחינת האחיזה והזווית ניתן להשיג זאת באמצעות פטישון וכוס וידיה?

תודה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
והאם הוא מתאים גם לאזור של הפאנל בתחתית הקיר (הפאנלים הישנים שעשו שעשוי מטרצו כמו הריצוף)
החור עצמו צריך להיות ממש בגובה אפס של הריצוף, האם מבחינת האחיזה והזווית ניתן להשיג זאת באמצעות פטישון וכוס וידיה?

תודה
3 צול זה בערך 75 מ"מ.
פאנל עדיף לקדוח ביהלום כי הוא גם דק וגם עשוי מבטון. אז אולי את ההתחלה תעשה עם יהלום ואת ההמשך בוידיה.
סביר שללא יהלום אתה תפגע בפאנל.

michal@gal

Active member
מנהל

תודה
עדיף לפרק את הפנל לפני הקידוח.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אבל אני צריך להחזיר אותו בכל מקרה, אז צריך חור גם בפאנל
א. שאלה איך יעבור הפירוק. האם הפאנל יישבר לחתיכות או שייצא שלם?
ב. אם ייצא שלם, תוכל לארגן לו חיתוך בעזרת גלגל דיסק יהלום, ואז תוכל להחזירו למקומו.
אבל האמת? לא הייתי מסתכן בפירוק...

michal@gal

Active member
מנהל
אבל אני צריך להחזיר אותו בכל מקרה, אז צריך חור גם בפאנל
הייתי מפרקת את הפנל, ואחר כך מנסרת אותו בקו ישר משני צידי הקדח. יש יותר סיכוי שהוא יעבור בשלום ויראה תקין לאחר החיבור מחדש מאשר נסיון קידוח בעיגול בצורה אופקית דרכו.

למעלה